Uitgestelde Lintjesregen in Utrecht

In Utrecht ontvingen een aantal actieve en betrokken inwoners vandaag de versierselen behorende bij een Koninklijke Onderscheiding, aangereikt uit handen van burgemeester Jan van Zanen. Landelijk vindt de Lintjesregen plaats op vrijdag 3 juli. Vanwege de wisseling van burgemeesters in Den Haag en Utrecht, kregen beide gemeenten van het Landelijk Kapittel der Civiele Orden de gelegenheid dit moment te vervroegen. Hierdoor konden beide burgemeesters de telefonisch aangekondigde Koninklijke onderscheidingen alsnog zelf aanreiken.


Foto: Iris Tasseron

Burgemeester Jan van Zanen belde de gedecoreerden op 24 april persoonlijk op om hen te verrassen. Vanwege het coronavirus kon de gebruikelijke bijeenkomst waarbij de Koninklijke Onderscheidingen worden uitgereikt niet eerder plaatsvinden.

Bekijk ook het uitgebreide overzicht van de gedecoreerden van 2020.

Kent u ook iemand die in het zonnetje gezet mag worden voor zijn of haar vrijwilligersactiviteiten? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Meer informatie hierover vindt u op onze website of op www.lintjes.nl.
Wilt u de onderscheiding tijdens de Lintjesregen in april 2021 laten uitreiken? Dien het voorstel dan zo snel mogelijk in via kabinet@utrecht.nl.
 

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht