Ondernemen Duurzaam ondernemen

weiland met de skyline van utrecht op de achtergrond

Bent u een Utrechtse ondernemer en wilt u graag energie besparen, energie opwekken of uw bedrijf duurzamer maken? Wij helpen u graag op weg. Hiervoor hebben wij verschillende hulpmiddelen.

In stappen naar klimaatneutraal

U kunt vrijwillig allerlei maatregelen nemen om uw bedrijf duurzamer te maken. Maar daarnaast moet u ook aan een aantal door de wet voorgeschreven verplichtingen voldoen. Wij dagen u uit een stapje meer te doen dan wat de wet vereist: investeer in een volledig klimaatneutraal bedrijf.

Wij helpen u graag met de verschillende stappen

 

Samenwerken met andere organisaties

In Utrecht maken organisaties en bedrijven afspraken om meer samen te werken. Zodat steeds meer woningen en andere gebouwen energiezuinig worden en schone energie gebruiken. Zij stellen in 2020 een Stadsakkoord Utrecht aardgasvrij op. Daarin staan afspraken tussen organisaties, bedrijven én de gemeente om te komen tot een aardgasvrije stad. Wilt u met uw organisatie of bedrijf ook meewerken aan een aardgasvrije stad? Sluit u aan bij het stadsakkoord Utrecht aardgasvrij.

Duurzame buurthuizen, sportaccommodaties en culturele centra

Wilt u de voetbalkantine of uw buurthuis energiezuiniger maken? U kunt nu slim besparen op energie met de Maatschappelijk vastgoed regeling. Er is nog budget beschikbaar voor buurthuizen, scholen, sportverenigingen en culturele centra. U kunt een aanvraag doen, voor bijvoorbeeld dubbel glas of vloer, dak- spouwisolatie, tot maximaal € 50.000,00. Voor sportverenigingen is er ook een landelijke regeling.

Buurtstroom

Er is een Utrechts platform Buurtstroom, gebaseerd op een interactieve kaart. Buurtstroom vormt een ontmoetingsplaats voor aanbieders van en deelnemers aan lokale collectieve zonne-energieprojecten. Hierdoor wordt het deelnemen aan een zonne-energieproject gemakkelijker. Het platform is volledig onafhankelijk en gratis beschikbaar voor deelnemers en dak-eigenaren. Meer informatie: www.buurtstroom.nl.

Speciaal voor sportverenigingen

Vraag een gratis Energiescan van uw sportaccommodatie aan bij de Vereniging Sport Utrecht. Stuur hiervoor een e-mail naar info@sportutrecht.nl.

U krijgt met een energiescan inzicht in:

  • het energiegebruik van uw gebouw
  • wat er aan energiebesparende maatregelen mogelijk is op gebied van warmte, elektriciteit, water en gedrag
  • wat deze maatregelen concreet aan energiebesparing in geld en CO2 opleveren
  • de terugverdientijd van de investering

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl

Twitter

@Energie030

Nieuwsbrief

Aanmelden