Ondernemen Duurzaam ondernemen

luchtfoto van jaarbeurs en merwedekanaal

Bent u een Utrechtse ondernemer en wilt u graag energie besparen, energie opwekken of uw bedrijf duurzamer maken? Wij helpen u graag op weg.

Energieloket

Bij het energieloket kunt u terecht met uw vragen. Wij geven advies op maat voor uw situatie.

Vraag advies op maat

Waarom verduurzamen?

Wereldwijd werken we aan het verminderen van de CO₂-uitstoot. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de energievoorziening in Nederland in 2050 helemaal duurzaam is. Daarbij hoort het stoppen met het gebruik van aardgas. De energietransitie is van iedereen en doen we samen.

Ook u bent aan zet: als eigenaar, beheerder, gebruiker van zakelijk of maatschappelijk vastgoed. Gebruikt u aardgas voor verwarming van een gebouw, of in uw productieproces? Maak op tijd plannen voor aanpassingen en de overstap op duurzame energie. En benut natuurlijke momenten, zoals verbouwing, onderhoud en renovatie. Dat maakt het beter behapbaar en is vaak voordeliger. We helpen u graag daarbij.

Voordelen

Duurzaam ondernemen levert meteen voordelen op:

  • met isoleren bespaart u direct op uw energiekosten
  • u houdt zelf de regie over uw toekomstige warmtevoorziening
  • het draagt bij aan een positief imago bij uw klanten
  • uw bedrijf is op tijd klaar voor de toekomst

Utrecht duurzaam

In Utrecht  werken we aan slimme besparingen, het opwekken van meer duurzame energie en nemen we geleidelijk afscheid van aardgas. In 2030 zijn de eerste 40.000 woningen en gebouwen aardgasvrij. In 2050 hebben alle gebouwen een duurzame warmtevoorziening, zoals een warmtenet of elektrische warmtepomp. 

Hulp en contact Duurzaam ondernemen