Energienetwerk Utrecht

Is uw organisatie bezig met duurzame energie? Of hebt u een goed idee voor een duurzame stad en wilt u samenwerken met andere organisaties? Sluit u dan aan bij het Energienetwerk Utrecht en kom samen in actie.

Bijeenkomst 2 oktober

Wilt u samen met andere partijen uit het Energienetwerk Utrecht werken aan de Utrechtse energietransitie? Kom dan naar onze bijeenkomst. We zorgen weer voor een interessant programma met inspirerende sprekers. Er is volop ruimte om samen te werken aan een duurzame stad.

 • Datum: 2 oktober
 • Tijd: 13.30-17.00 uur
 • Locatie: nog niet bekend

Aanmelden bijeenkomst

Aanmelden kan tot en met 24 september.

Van stadsakkoord naar netwerk

Op 5 juni 2020 ondertekenden 30 organisaties het Stadsakkoord Utrecht aardgasvrij. De afgelopen jaren is dit uitgegroeid tot een uitgebreid netwerk van gebouweigenaren, onderwijsinstellingen, installatie- en bouwbedrijven, financiers, adviseurs, energieleveranciers, netbeheerders én overheden. Alle partijen hebben hetzelfde doel. Samen werken aan de Utrechtse energietransitie.

Acties en samenwerken

Met welke acties en samenwerkingen zorgen we ervoor dat woningen en andere gebouwen in Utrecht schone, duurzame energie gaan gebruiken in plaats van aardgas? Binnen het Energienetwerk Utrecht maken organisaties, bedrijven én de gemeente concrete afspraken voor nu en komende jaren. De acties zijn verdeeld onder 3 thema's:

 1. Stad betrekken en bewustwording vergroten.
 2. Slim samenwerken en innoveren.
 3. Zorgen voor opleidingsplekken en werk.

Het Energienetwerk Utrecht komt 4 keer per jaar bij elkaar. De bijeenkomsten staan in het teken van inspireren, netwerken en actie: door samen te werken aan projecten of acties die de Utrechtse energietransitie vooruit helpen.

Voor welke organisaties is het Energienetwerk Utrecht interessant?

 • Gebouweigenaren: woningcorporaties, particuliere verhuurders, bewonerscoöperaties, verenigingen van eigenaren, bedrijven, kantoren, industrie, maatschappelijke instellingen, bewoners/eigenaars.
 • Kennis en innovatie: onderwijs- en kennisinstellingen, onderzoekers
 • Uitvoerders: installateurs, aannemers, technici, bouwbedrijven
 • Adviseurs: (technische) adviseurs en adviesloketten voor burgers, makelaars, taxateurs, accountants, architecten, belangenorganisaties, buurtbegeleiders
 • Financiers: banken, beleggers, fondsen, energieservicebedrijven (ESCo’s)
 • Infrastructuur: energieleveranciers, netbeheerders
 • Overheid: gemeente, provincie, waterschap

Wilt u ook aansluiten? Of hebt u een vraag? Stuur een e-mail naar duurzaamondernemen@utrecht.nl

Deze partijen doen al mee

In het Energienetwerk Utrecht werken de volgende organisaties, bedrijven en overheden samen aan een duurzaam Utrecht:

Partijen

Stadsakkoord Utrecht aardgasvrij

Jij wil een schoon Utrecht

Of je er nou op bezoek bent, werkt of woont: je wil een schone lucht, zuiver water en een gezonde bodem.
Je wil zo veel mogelijk lokaal opgewekte, schone energie gebruiken en er zo zuinig mogelijk mee omgaan.
En je wil een CO2-neutrale stad, omdat dat beter is. Voor jou, voor Utrecht en voor de toekomst. Zo’n Utrecht willen we allemaal.

Daarom werken we aan een alternatief voor aardgas

Net zo betrouwbaar, net zo comfortabel en net zo betaalbaar als nu. Veiliger, schoner en duurzaam. En wij, dat zijn alle partijen die bijdragen aan deze overgang. Burgers, ondernemers en beleidsmakers. Banken, ontwikkelaars en investeerders. Bouwbedrijven, woningbouwcorporaties en netwerkbeheerders. En jij.

We doen het samen

Als jij ons vertelt wat je wil en wat je nodig hebt om mee te doen, brengen wij de juiste partijen bij elkaar. Dan gaan we op zoek naar geld. Zorgen we voor heldere informatie, duidelijke afspraken en een makkelijke overstap. Als het even kan op een natuurlijk moment: bij onderhoud, vervanging of nieuwbouw. Zo maken we heel Utrecht aardgasvrij. Voor 2050.

Doe je óók mee?

Meer weten over het aardgasvrij maken van Utrecht?

Kijk op www.utrecht.nl/aardgasvrij

Hulp en contact Duurzaam ondernemen