Evenement organiseren

Wilt u een evenement organiseren? Meestal hebt u hiervoor een vergunning nodig. Als organisator zorgt u voor een goed en veilig verloop van uw evenement. De gemeente controleert hierop.

Vergunning aanvragen? Eerst vergunningcheck

Als u een buitenevenement organiseert, dan moet u meestal een vergunning aanvragen. Soms hoeft u alleen een melding doen. Vul het formulier Vergunningcheck buitenevenement in. U krijgt dan meteen informatie over wat u moet doen voor het organiseren van uw evenement. Hebt u eerder dezelfde soort evenementen georganiseerd? Vraag alleen dan direct de vergunning aan via www.utrecht.nl/evenementenvergunning.

Locatie: buiten of binnen

Voor het organiseren van een evenement kunt u gebruikmaken van een buitenlocatie of een binnenlocatie. Bekijk welke voorzieningen (zoals stroomvoorzieningen) aanwezig zijn op de veelgebruikte buitenlocaties en welke regelgeving geldt voor binnenlocaties.

Reserveren buitenlocatie

U kunt elk jaar tot en met 31 oktober een buitenlocatie reserveren voor een evenement in het komende kalenderjaar. De gereserveerde plekken van dit jaar staan in de reserveringskalender. Staat uw evenement op de reserveringskalender hieronder? Dan heeft uw aanvraag voorrang op andere aanvragen. Als u de vergunning krijgt, dan kunt u uw evenement organiseren op de locatie van uw keuze.

Bekijk de reserveringskalender 2023 (pdf, 229 kB)

Overzicht aanvragen evenementenvergunning

Bekijk welke aanvragen er in behandeling zijn en wie er een vergunning heeft gekregen.

Overzicht aanvragen evenementenvergunning (pdf, 860 kB)

Overzicht meldingen straatfeest

Bekijk voor welke straatfeesten er een melding is gedaan.

Overzicht meldingen straatfeest (pdf, 184 kB)

Subsidies en fondsen

Het organiseren van een evenement kost veel geld. Op de pagina Subsidies en fondsen vindt u de mogelijkheden voor subsidie of financiƫle steun van een fonds.

Subsidie om uw evenement duurzamer te maken

Wilt u maatregelen nemen om een evenement in de openbare ruimte blijvend duurzamer te maken? Dan kunt u als organisator subsidie aanvragen.

Vraag subsidie aan

Evenementenbeleid

Het evenementenbeleid van de stad Utrecht is vastgelegd in de omgevingsvisie. Zie de pagina Evenementenbeleid.

Hulp en contact Evenement organiseren

Telefoon

14 030

E-mail

evenementen@utrecht.nl

 

Postadres

Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Afdeling Vergunningen
Postbus 8375
3503 RJ  Utrecht