Ondernemen Evenement organiseren

Wilt u een evenement organiseren? Meestal hebt u hiervoor een vergunning nodig. Als organisator zorgt u voor een goed en veilig verloop van uw evenement. De gemeente controleert hierop.

Evenementen en corona

Met de laatste coronamaatregelen is het organiseren van evenementen tijdelijk weer verboden. Voorlopig voor de periode tot en met 11 november 2020. Ook een straatfeest organiseren is nu niet toegestaan. Gaat uw evenement door het coronavirus niet door? Dan hoeft u de legekosten voor de vergunning niet te betalen. Vergeet niet de deelnemers van het evenement te laten weten dat het niet doorgaat.

We weten nog niet wat kan en mag na 11 november. Wilt u toch een aanvraag indienen voor de periode na 11 november 2020? Neem dan eerst contact op met afdeling Vergunningen via 14 030. Wij denken dan met u mee over de mogelijkheden.

Doe de vergunningcheck buitenevenement

Als u een buitenevenement organiseert, dan moet u meestal een vergunning aanvragen. Soms hoeft u alleen een melding doen. Vul het formulier Vergunningcheck buitenevenement in. U krijgt dan meteen informatie over wat u moet doen voor het organiseren van uw evenement.

Locatie: buiten of binnen

Voor het organiseren van een evenement kunt u gebruikmaken van een buitenlocatie of een binnenlocatie. Bekijk het filmpje: hoe maken we locatieprofielen voor evenementen?

Vechtsportevenement

Wilt u een vechtsportevenement organiseren? Daarvoor hebt u altijd een evenementenvergunning nodig. Als onderdeel van de vergunningaanvraag wordt er een Bibob-onderzoek gedaan. Daarom is de behandeltermijn van de vergunningaanvraag 6 tot 9 maanden.

Stuur een e-mail naar evenementen@utrecht.nl. Wij nodigen u dan uit voor een gesprek om de verdere procedure door te nemen.

Evenement in uw buurt

Woont u in een buurt waar wel eens evenementen worden georganiseerd? Dan is het fijn om te weten wat dat voor u betekent. En wat u kunt doen als u overlast hebt.
Kijk op evenementen

Zelf een evenement (bijvoorbeeld een buurt- of straatfeest) organiseren

Als u een evenement organiseert, dan moet u meestal een vergunning aanvragen. Soms hoeft u alleen een melding doen. Vul het formulier Vergunningcheck evenement in. U krijgt dan meteen informatie over wat u moet doen voor het organiseren van uw evenement.

Ga naar vergunningcheck evenement

  Reserveren evenementenlocatie

  U kunt elk jaar tot en met 31 oktober een buitenlocatie reserveren voor een evenement in het komende kalenderjaar. De gereserveerde plekken van dit jaar staan in de reserveringskalender. Staat uw evenement op de door de burgemeester vastgestelde reserveringskalender hieronder? Dan heeft uw aanvraag voorrang op andere aanvragen en u kunt het evenement op de locatie van uw keuze organiseren als u een vergunning krijgt.

  Bekijk de reserveringskalender 2020 (pdf, 446 kB)

  Overzicht aanvragen evenementenvergunning

  Bekijk welke aanvragen er in behandeling zijn en wie er een vergunning heeft gekregen.

  Overzicht aanvragen evenementenvergunning (pdf, 290 kB)

  Overzicht meldingen straatfeest

  Bekijk voor welke straatfeesten er een melding is gedaan.

  Overzicht meldingen straatfeest (pdf, 62 kB)

  Subsidies en fondsen

  In de Subsidiehulp van de gemeente ziet u of u in aanmerking komt voor een subsidieregeling. En hoe u die kunt aanvragen.

  Evenementenbeleid

  Het evenementenbeleid van de stad Utrecht is vastgelegd in de omgevingsvisie. Zie de pagina Evenementenbeleid.

  Hulp en contact Evenement organiseren

  Telefoon

  14 030

  E-mail

  evenementen@utrecht.nl

   

  Postadres

  Vergunningen, Toezicht en Handhaving
  Afdeling Vergunningen
  Postbus 8375
  3503 RJ  Utrecht