Ondernemen Evenement organiseren

Wilt u een evenement organiseren? Meestal hebt u hiervoor een vergunning nodig. Als organisator zorgt u voor een goed en veilig verloop van uw evenement. De gemeente controleert hierop.

Evenementen en corona

Met de laatste coronamaatregelen is het organiseren van evenementen tijdelijk verboden. Ook een straatfeest organiseren is nu niet toegestaan. Gaat uw evenement door het coronavirus niet door? Dan hoeft u de legeskosten voor de vergunning niet te betalen.

We weten nog niet wat wanneer wel weer mogelijk is. Wilt u toch een aanvraag indienen voor de periode na 28 februari 2021? Neem dan eerst contact op met afdeling Vergunningen via 14 030. Wij denken dan met u mee over de mogelijkheden.

  Doe de vergunningcheck

  Als u een buitenevenement organiseert, dan moet u meestal een vergunning aanvragen. Soms hoeft u alleen een melding doen. Vul het formulier Vergunningcheck buitenevenement in. U krijgt dan meteen informatie over wat u moet doen voor het organiseren van uw evenement.

  Locatie: buiten of binnen

  Voor het organiseren van een evenement kunt u gebruikmaken van een buitenlocatie of een binnenlocatie. Bekijk welke voorzieningen aanwezig zijn op de veelgebruikte buitenlocaties en welke regelgeving geldt voor binnenlocaties.

  Reserveren buitenlocatie

  U kunt elk jaar tot en met 31 oktober een buitenlocatie reserveren voor een evenement in het komende kalenderjaar. De gereserveerde plekken van dit jaar staan in de reserveringskalender. Staat uw evenement op de reserveringskalender hieronder? Dan heeft uw aanvraag voorrang op andere aanvragen. Als u de vergunning krijgt, dan kunt u uw evenement organiseren op de locatie van uw keuze.

  Bekijk de reserveringskalender 2021 (pdf, 368 kB)

  Overzicht aanvragen evenementenvergunning

  Bekijk welke aanvragen er in behandeling zijn en wie er een vergunning heeft gekregen.

  Overzicht aanvragen evenementenvergunning (pdf, 364 kB)

  Overzicht meldingen straatfeest

  Bekijk voor welke straatfeesten er een melding is gedaan.

  Overzicht meldingen straatfeest (pdf, 43 kB)

  Subsidies en fondsen

  In de Subsidiehulp van de gemeente ziet u of u in aanmerking komt voor een subsidieregeling. En hoe u die kunt aanvragen.

  Evenementenbeleid

  Het evenementenbeleid van de stad Utrecht is vastgelegd in de omgevingsvisie. Zie de pagina Evenementenbeleid.

  Hulp en contact Evenement organiseren

  Telefoon

  14 030

  E-mail

  evenementen@utrecht.nl

   

  Postadres

  Vergunningen, Toezicht en Handhaving
  Afdeling Vergunningen
  Postbus 8375
  3503 RJ  Utrecht