Ondernemen Evenement organiseren

We hebben een bruisende stad met verschillende festivals en evenementen. Daar genieten veel mensen van. Wilt u een evenement organiseren? Meestal hebt u hiervoor een vergunning nodig. Als organisator zorgt u voor een goed en veilig verloop van uw evenement. De gemeente controleert hierop.

Doe de vergunningcheck

Als u een evenement organiseert, dan moet u meestal een vergunning aanvragen. Soms hoeft u alleen een melding doen. Vul het formulier Vergunningcheck evenement in. U krijgt dan meteen informatie over wat u moet doen voor het organiseren van uw evenement.

Locatie: buiten of binnen

Voor het organiseren van een evenement kunt u gebruikmaken van een buitenlocatie of een binnenlocatie. Bekijk het filmpje: hoe maken we locatieprofielen voor evenementen?

Evenement in uw buurt

Woont u in een buurt waar wel eens evenementen worden georganiseerd? Dan is het fijn om te weten wat dat voor u betekent en wat u kunt doen als u overlast hebt.
Kijk op evenement in uw buurt

Reserveren evenementenlocatie

U kunt elk jaar tot en met 30 september een buitenlocatie reserveren voor een evenement in het komende kalenderjaar. De gereserveerde plekken van dit jaar staan in de reserveringskalender. Staat uw evenement op de reserveringskalender? Dan heeft uw aanvraag voorrang op andere aanvragen en u kunt het evenement op de locatie van uw keuze organiseren.

Bekijk de reserveringskalender 2019 (pdf, 476 kB)

Overzicht aanvragen evenementenvergunningen

Bekijk welke aanvragen er in behandeling zijn en wie er een vergunning heeft gekregen. We werken dit overzicht elke week bij.

Overzicht aanvragen evenementenvergunning (pdf, 769 kB)

Subsidies en fondsen

In de Subsidiehulp van de gemeente ziet u of u in aanmerking komt voor een subsidieregeling en hoe u die kunt aanvragen.

Evenementenbeleid

Het evenementenbeleid van de stad Utrecht is vastgelegd in de omgevingsvisie. Zie de pagina Evenementenbeleid.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

evenementen@utrecht.nl

Binnenevenement met minder dan 2.000 bezoekers

Alleen voor een binnenevenement met minder dan 2.000 bezoekers neemt u contact op met Veiligheidsregio Utrecht

Bezoekadres

Alleen op afspraak.
Stadskantoor, Stadsplateau 1, Utrecht

Postadres

Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Afdeling Vergunningen
Postbus 8375
3503 RJ  Utrecht