Vrije tijd Evenementen

Woont u in een buurt waar wel eens evenementen worden georganiseerd? Dan is het fijn om te weten wat dat voor u betekent en wat u kunt doen als u overlast hebt. Of misschien wilt u zelf een evenement organiseren zoals een buurtfeest.

Vergunningaanvragen uit uw buurt op overheid.nl

Hebt u geen e-mailservice van overheid.nl? Bekijk dan op overheid.nl alle aanvragen voor vergunningen in uw buurt. U kunt als belanghebbende reageren op de aanvraag (een zienswijze indienen). Wij bekijken uw reactie voordat wij een besluit nemen over de aanvraag. Bent u het niet eens met ons uiteindelijk besluit? Dan kunt u daartegen bezwaar maken.

Vergunningaanvragen uit uw buurt per e-mail krijgen

Meldt u aan op de overuwbuurt.overheid.nl. Dan krijgt u alle aanvragen van vergunningen in uw mailbox. Ook de aanvragen van evenementen zitten hierbij. 

Overzicht aanvragen evenementenvergunning

Bekijk welke aanvragen er in behandeling zijn en wie er een vergunning heeft gekregen.

Overzicht aanvragen evenementenvergunning (pdf, 490 kB)

Overzicht meldingen straatfeest

Bekijk voor welke straatfeesten er een melding is gedaan.

Overzicht meldingen straatfeest (pdf, 45 kB)

Vooraf informatie van organisator voor omwonenden

De organisator is verplicht om omwonenden op tijd te informeren over het evenement. De organisator moet ook aangeven met wie u contact op kunt nemen als u (geluid)klachten hebt.

Overlast melden

Hebt u (geluid)overlast van een evenement? Neem dan contact op met de organisator. Komt u er niet uit met de organisator? Bel dan de gemeente: 14 030. Kies in het menu voor 'geluidsklachten evenementen'. Wij controleren of de organisator voldoet aan de (geluid)voorwaarden van de vergunning. Zo niet, dan treden wij op. Op de pagina Geluid staat de wet en regelgeving.

Meedenken over locatieprofiel evenementen

Evenementen dragen bij aan levendigheid, maar moeten niet voor overlast zorgen. Daarom maken we samen met onder andere organisatoren en omwonenden, locatieprofielen. Hierin staan de mogelijkheden en regels voor het gebruik van een evenementenlocatie. Ga naar de pagina Denk mee over locatieprofielen evenementen.

Evenementenbeleid

Het evenementenbeleid van de stad Utrecht is vastgelegd in de omgevingsvisie. Zie de pagina Evenementenbeleid.

Zelf een evenement (bijvoorbeeld een buurt- of straatfeest) organiseren

Als u een evenement organiseert, dan moet u meestal een vergunning aanvragen. Soms hoeft u alleen een melding doen. Vul het formulier Vergunningcheck evenement in. U krijgt dan meteen informatie over wat u moet doen voor het organiseren van uw evenement.

Ga naar vergunningcheck evenement

Hulp en contact Evenementen

Telefoon

14 030

E-mail

evenementen@utrecht.nl

Uw mening