Ondernemen Ondernemen en geldzorgen

Bent u een ondernemer en hebt u geldzorgen? Of verwacht u deze? Dan zijn er plekken waar u financiële steun, advies of administratieve hulp kunt krijgen.

Financiële steun voor u als ondernemer

Tozo: voor als uw inkomsten wegvallen door corona

De Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) is er voor zzp’ers en zelfstandig ondernemers. Kijk of u recht hebt op Tozo-levensonderhoud of Tozo-bedrijfskrediet.

Bbz: Bijstand voor zelfstandigen

In bepaalde gevallen kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit is de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). Woont u in de gemeente Utrecht, De Ronde Venen, Houten, Lopik, Nieuwegein, Stichtse Vecht of IJsselstein? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Utrecht.

Kwijtschelding van belastingen voor ondernemers

Hebt u een belastingaanslag ontvangen voor uw bedrijf en kunt u deze niet betalen? Misschien hebt u recht op kwijtschelding van belastingen voor ondernemers.

Financiële steun voor u en uw gezin

De U-pas: Een persoonlijk tegoed en korting

Met een Tozo 4 of 5 uitkering hebt u recht op de U-pas. Dit is een gratis pas voor u én uw gezinsleden. Op de U-pas staat een persoonlijk tegoed voor sport, cultuur en recreatie. Uw kind krijgt een eigen U-pas met tegoed. Bijvoorbeeld voor een fiets of laptop. Met een Tozo 4 uitkering kunt u een aanvraag doen tot en met 31 juli 2021. En met een Tozo 5 uitkering tot en met 31 oktober 2021. Uw Tozo-uitkeringsspecificatie of beschikking is alles wat u nodig hebt als bewijs bij uw aanvraag. Met een Tozo 2 en/of 3 uitkering kunt u geen U-pas meer aanvragen.

Vraag de U-pas aan

Regelingen die u helpen om rond te komen

Hebt u even of voor langere tijd een laag inkomen? Dan zijn er allerlei regelingen die u en uw gezin helpen om rond te komen. U vindt ze hier op een rij.

Advies en begeleiding

Ondernemers helpen ondernemers

  • Stichting Ondernemersklankbord biedt persoonlijke begeleiding aan MKB’ers. Dat kan eenmalig of voor langere tijd. De adviseurs zijn oud-ondernemers met kennis en ervaring.
  • Bij URECA denken ervaren ondernemers graag met u mee in een persoonlijk gesprek. Bijvoorbeeld over uw toekomst als ondernemer in coronatijd. Of over uw marketing.  
  • Dok030 is een organisatie voor en door ondernemers in Overvecht. U kunt er terecht voor (starters)advies, inloopspreekuren, ontmoeting met andere ondernemers, flexwerkplekken, vergaderruimtes en workshops. DOK 030 adviseert ook ondernemers met schulden of dreigende schulden.

Hulp bij schulden

Hebt u een schuld of betalingsachterstand door uw bedrijf? Dan kunt u voor hulp terecht bij Menzing & Partners. Het eerste adviesgesprek is gratis.

Advies bij digitalisering van uw bedrijf

Nu Digitaal geeft ondernemers van midden- en kleinbedrijven (mkb) gratis advies en hulp. Ondernemers in de provincie Utrecht kunnen hier gebruik van maken.

Advies over geld en ondernemen

Mogelijk staat u voor uitdagingen waar u (financieel) advies of hulp bij nodig hebt. Geldfit Zakelijk biedt gratis online advies over uw bedrijf. Zoals over uw financiële situatie en waar u met vragen en voor hulp terecht kunt.

Landelijke informatie voor ondernemers

Op Ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig hebt om te ondernemen. Er is ook een speciale pagina met informatie over corona. U kunt met vragen ook bellen naar het KvK Adviesteam: 0800 – 2117.

Wilt u dat we met u meedenken?

Mail uw vraag en telefoonnummer dan naar bbz@utrecht.nl. Een medewerker van Bureau Zelfstandigen belt u dan terug. En kijkt samen met u hoe wij u het beste kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het versterken van uw onderneming
  • hulp bij schulden
  • werk zoeken in loondienst
  • stoppen met uw onderneming

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht
 

Alle contactinformatie