Ondernemen Ondernemen en geldzorgen

Bent u een ondernemer en hebt u geldzorgen? Of verwacht u deze? Dan zijn er plekken waar u advies kunt krijgen of financiële of administratieve ondersteuning.

Hulp door de gemeente

Bent u ondernemer of zzp’er en zijn uw inkomsten door het coronavirus weggevallen?

Kijk of u recht hebt op Tozo-levensonderhoud of Tozo-bedrijfskrediet.

Hebt u een evenement georganiseerd dat door het coronavirus niet door kon gaan? En bent u niet verzekerd voor de legeskosten? Dan hoeft u ons geen leges te betalen voor de evenementenvergunning. Ook voor een geluidsontheffing, tapontheffing en het huren van gemeentegrond hoeft u niet te betalen. Gaat het evenement later in 2020 toch door? Dan betaalt u wel. Hebt u vragen over de gevolgen van het coronavirus voor uw aanvraag van een vergunning? Neem dan contact met ons op via evenementen@utrecht.nl.

In de definitieve aanslag houden we rekening met de lage bezettingsgraad dit seizoen door het coronavirus. Ook sturen we de aanslag later.

De aanslagen precariobelasting 2020 komen dit jaar later. De betalingstermijn is verruimd naar 180 dagen. U hoeft alleen te betalen voor de echt gebruikte terrasruimte in het terrasseizoen 2020.

Andere hulp door corona

Landelijke regelingen en advies

De Rijksoverheid ondersteunt ondernemers met tijdelijke financiële regelingen. Veel informatie en advies vindt u op Ondernemersplein Corona.

U kunt met vragen ook bellen naar het KvK Adviesteam: 0800 – 2117.

Online workshop over geldzaken bij U Centraal

Bij U Centraal kunt u een online workshop volgen over hoe u uw uitgaven kunt beperken en voor welke regelingen u misschien in aanmerking komt. Kijkt u op www.u-centraal.nl/corona-online. U kunt zich ook aanmelden voor een korte e-learning via www.u-centraal.nl/corona-elearning.

Advies bij digitalisering van uw bedrijf

Hebt u hulp nodig bij het digitaliseren van uw bedrijf? Nu Digitaal geeft ondernemers van midden- en kleinbedrijven (mkb) gratis advies en hulp. Ondernemers in de provincie Utrecht kunnen hier gebruik van maken.

Regionale hulp en advies van URECA

Hebt u als ondernemer uit de regio Utrecht behoefte aan een persoonlijk advies over de toekomst van uw bedrijf door corona? Dan kunt u terecht bij de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA). Kijk voor meer informatie op Economicboardutrecht.nl/corona

Hulp van gemeente ook buiten coronatijd

Bijstand voor zelfstandigen

Hebt u als zelfstandig ondernemer financiële hulp nodig? Dan kunt u in bepaalde gevallen bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit is de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).

Woont u in de gemeente Utrecht, De Ronde Venen, Houten, Lopik, Nieuwegein, Stichtse Vecht of IJsselstein? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Utrecht.

Hulp bij schulden van Menzing & Partners

Hebt u een schuld door uw bedrijf? Dan kunt u voor schuldhulp terecht bij Menzing & Partners. Dat is onze samenwerkingspartner in schuldhulp voor ondernemers. De intake is gratis. Kijk voor meer informatie op Menzing-partners.nl. Belangrijke voorwaarde voor schuldhulp is dat uw jaarstukken in orde zijn. Kunt u de boekhouder niet meer betalen? Dan kunt u op advies van uw schuldhulpverlener bijzondere bijstand aanvragen voor deze boekhouderskosten.

Andere hulp ook buiten coronatijd

Kwijtschelding van belastingen voor ondernemers

Hebt u een belastingaanslag ontvangen voor uw bedrijf en kunt u deze niet betalen? Misschien hebt u recht op kwijtschelding van belastingen voor ondernemers, kijk op de website van de Belastingdienst.

Ondernemersplein

Op Ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig hebt om te ondernemen.

Ondernemersklankbord

Wilt u persoonlijke begeleiding bij het ondernemen? Dat kan via Stichting Ondernemersklankbord. De adviseurs zijn oud-ondernemers met kennis en ervaring.

DOK 030 voor ondernemers in Overvecht

Dok030 is een organisatie voor en door ondernemers. U kunt daar terecht voor (starters)advies, inloopspreekuren, ontmoeting met andere ondernemers, flexwerkplekken, vergaderruimtes en workshops. DOK 030 adviseert ook ondernemers met schulden of dreigende schulden.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 12.30 uur en 13.15 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie