Ondernemen en geldzorgen

Bent u een ondernemer en hebt u geldzorgen? Of verwacht u deze? Dan zijn er plekken waar u financiële steun, advies of administratieve hulp kunt krijgen.

Financiële steun voor u als ondernemer

Bbz: Bijstand voor zelfstandigen

In bepaalde gevallen kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit is de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). Woont u in de gemeente Utrecht, De Ronde Venen, Houten, Lopik, Nieuwegein, Stichtse Vecht of IJsselstein? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Utrecht.

Kwijtschelding van belastingen voor ondernemers

Hebt u een belastingaanslag ontvangen voor uw bedrijf en kunt u deze niet betalen? Misschien hebt u recht op kwijtschelding van belastingen voor ondernemers.

Landelijke informatie voor ondernemers

Op Ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig hebt om te ondernemen. Er is ook een speciale pagina met informatie over corona. Onder andere over terugbetalen van coronasteun. U kunt met vragen ook bellen naar het KvK Adviesteam: 0800 – 2117.

Financiële steun voor u en uw gezin

Regelingen die u helpen om rond te komen

Hebt u even of voor langere tijd een laag inkomen? Dan zijn er allerlei regelingen die u en uw gezin helpen om rond te komen. U vindt ze hier op een rij.

Advies en begeleiding

Ondernemer Centraal: coaching voor ondernemers

Zoekt u naar mogelijkheden om uw onderneming sterker te maken voor de toekomst? Wilt u een (aanvullend) inkomen uit loondienst halen? Of wilt u hulp bij uw administratie? Met die vragen of andere vragen bent u welkom bij Ondernemer Centraal. Meld u aan voor een toekomstgesprek (gratis en vrijblijvend). Dan kijken wij hoe wij u verder kunnen helpen met coaching, advies of andere hulp. Ondernemer Centraal is voor alle (zelfstandige) ondernemers die in de gemeente Utrecht wonen, of een bedrijf in Utrecht hebben.

Hulp bij schulden

Bent u ondernemer en hebt u een betalingsachterstand of schulden? Meld u dan aan voor een gesprek bij Ondernemer Centraal. Dan kijkt een ondernemersadviseur samen met u hoe Ondernemer Centraal u verder kan helpen. Deze hulp is gratis.

Hebt u 2 maanden of langer achterstand in het betalen van huur, gas, water, of elektriciteit?

Dan is het belangrijk dat u snel handelt. Meldt u dan direct aan voor hulp bij Zuidweg en Partners via info@zuidweg-partners.nl.

Advies over geld en ondernemen

Mogelijk staat u voor uitdagingen waar u (financieel) advies of hulp bij nodig hebt. Geldfit Zakelijk biedt gratis online advies over uw bedrijf. Zoals over uw financiële situatie en waar u met vragen en voor hulp terecht kunt.

Landelijke informatie voor ondernemers

Op Ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig hebt om te ondernemen. Er is ook een speciale pagina met informatie over corona. U kunt met vragen ook bellen naar het KvK Adviesteam: 0800 – 2117.

Wilt u dat we met u meedenken?

Mail uw vraag en telefoonnummer dan naar bbz@utrecht.nl. Een medewerker van Bureau Zelfstandigen belt u dan terug. En kijkt samen met u hoe wij u het beste kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het versterken van uw onderneming
  • hulp bij schulden
  • werk zoeken in loondienst
  • stoppen met uw onderneming

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

14 030

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.30 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie