Ondernemen en geldzorgen

Bent u een ondernemer en hebt u geldzorgen? Of verwacht u deze? Dan zijn er plekken waar u financiële steun, advies of administratieve hulp kunt krijgen.

Financiële steun voor u als ondernemer

Bbz: Bijstand voor zelfstandigen

In bepaalde gevallen kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit is de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). Woont u in de gemeente Utrecht, De Ronde Venen, Houten, Lopik, Nieuwegein, Stichtse Vecht of IJsselstein? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Utrecht.

Kwijtschelding van belastingen voor ondernemers

Hebt u een belastingaanslag ontvangen voor uw bedrijf en kunt u deze niet betalen? Misschien hebt u recht op kwijtschelding van belastingen voor ondernemers.

Landelijke informatie voor ondernemers

Op Ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig hebt om te ondernemen. Er is ook een speciale pagina met informatie over corona. Onder andere over terugbetalen van coronasteun. U kunt met vragen ook bellen naar het KvK Adviesteam: 0800 – 2117.

Financiële steun voor u en uw gezin

Regelingen die u helpen om rond te komen

Hebt u even of voor langere tijd een laag inkomen? Dan zijn er allerlei regelingen die u en uw gezin helpen om rond te komen. U vindt ze hier op een rij.

Advies en begeleiding

Ondernemer Centraal

U bent bij Ondernemer Centraal welkom voor coaching, advies of financiële ondersteuning. De experts van Ondernemer Centraal weten veel over ondernemen en denken met u mee. Zij bieden oplossingen als u tegen dingen aanloopt. Misschien kunt u hulp krijgen uit de Bbz-regeling (bijstand voor zelfstandigen) of SHVO (Schuldhulpverlening voor ondernemers). Ondernemer Centraal is voor alle ondernemers die in de gemeente Utrecht, Houten, Lopik, Nieuwegein of IJsselstein wonen of hun bedrijf hebben. Woont u in De Ronde Venen of Stichtse Vecht? Dan kunt u ook ondersteuning van Ondernemer Centraal krijgen. Maar woont u in de Ronde Venen of Stichtse Vecht en hebt u geen bedrijf in Utrecht, Houten, Lopik, Nieuwegein of IJsselstein? Dan kunnen wij u alleen helpen met de Bbz-regeling en SHVO.

Hulp bij schulden

Bent u ondernemer en hebt u een betalingsachterstand of schulden? Meld u dan aan voor een gesprek bij Ondernemer Centraal. Dan kijkt een ondernemersadviseur samen met u hoe Ondernemer Centraal u verder kan helpen. Deze hulp is gratis. Hebt u 2 maanden of langer achterstand in het betalen van huur, gas, water, of elektriciteit? Dan geven wij aan schuldhulpverlening door dat u direct hulp nodig hebt. Zij nemen dan snel contact met u op.

Advies over geld en ondernemen

Mogelijk staat u voor uitdagingen waar u (financieel) advies of hulp bij nodig hebt. Geldfit Zakelijk biedt gratis online advies over uw bedrijf. Zoals over uw financiële situatie en waar u met vragen en voor hulp terecht kunt.

Landelijke informatie voor ondernemers

Op Ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig hebt om te ondernemen. Er is ook een speciale pagina met informatie over corona. U kunt met vragen ook bellen naar het KvK Adviesteam: 0800 – 2117.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

14 030

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.30 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie