Netwerken

Voor ondernemers kan een netwerk veel opleveren. Vaak is het handig om met collega-ondernemers samen te werken. Bijvoorbeeld omdat u samen iets organiseert en de kosten deelt. Maar ook voor andere organisaties en instellingen kan een netwerk veel betekenen.

We hebben de belangrijkste netwerkorganisaties voor u op een rij gezet: de landelijke verenigingen en de netwerken in Utrecht. Bekijk ook de informatie over bedrijf starten. Mist u nog een netwerkorganisatie? Laat ons dit weten via werkvooriedereen@utrecht.nl.


Landelijke en lokale netwerken

Agenda Stad

Ministeries, steden, provincies, het bedrijfsleven en overige partners werken hier samen aan vernieuwing en gezonde, internationale concurrentie. Agenda Stad vraagt aandacht voor economische, bestuurlijke, ruimtelijke en sociale doelen.

Click.nl

Dit landelijke kennis- en innovatienetwerk brengt mensen en middelen bij elkaar. Het doel van Click.nl is om de Nederlandse creatieve industrie internationaal te promoten.

Economic Board Utrecht

Het Economic Board Utrecht verbindt bedrijven en organisaties die elkaar nu nog niet (genoeg) vinden. Bijvoorbeeld overheden, kennisinstellingen en bedrijven. 

FC Utrecht Business Club

De business club van FC Utrecht is het grootste zakelijk netwerk van Midden-Nederland met 350 aangesloten bedrijven. Het biedt een divers zakelijk netwerk met ruimte voor alle soorten ondernemingen in de regio, zowel maatschappelijk als commercieel.

Innovatie en ICT

Kijk welke netwerken er zijn rond innovatie en ICT.

Jong ondernemen

Bij Jong Ondernemen ontdekken jongeren hun talenten en werken ze aan hun 'ondernemende houding'. Ze krijgen begeleiding en leren zo hoe het is om ondernemer te zijn. 

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel (KvK) helpt u als ondernemer verder met ondernemen. Bijvoorbeeld met informatie uit het Handelsregister of via seminars, online informatie en adviesgesprekken. Ondernemers in Utrecht vallen onder de KvK Utrecht.

Koninklijke Horeca Nederland | Utrecht

Koninklijke Horeca Nederland heeft 245 afdelingen in heel Nederland. Ook in Utrecht komt de Koninklijke Horeca Nederland op voor de belangen van de horeca en worden er regelmatig (netwerk)bijeenkomsten georganiseerd.  

MKB Utrecht

MKB Utrecht komt op voor de belangen van ondernemers in de gemeenten De Bilt, Bunnik, Houten, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht en Zeist.

NL Groeit

NL Groeit helpt ondernemers (vanaf € 1 miljoen omzet) door te groeien en denkt mee over educatie (onderwijs) biedt coaching en denkt mee over andere zaken die bijdragen aan groei.  

Ondernemersverenigingen

Het overzicht van alle ondernemersverenigingen in Utrecht vindt u hieronder ingedeeld per wijk.

Open Coffee Utrecht Business Network

Het Open Coffee Utrecht Business Network verbindt ondernemers in Midden-Nederland via netwerk evenementen.

Social Impact Factory

Social Impact Factory is een platform waar (sociaal) ondernemers samen nadenken over maatschappelijke en ecologische (milieu)vraagstukken.

Utrecht Ondernemersnetwerk

Utrecht Ondernemersnetwerk organiseert elke 2e dinsdag van de maand een inhoudelijke bijeenkomst voor ondernemers uit de regio Utrecht bij HNK Utrecht Centraal Station voor MKB-ers en ZZP-ers uit de omgeving van Utrecht.

StartUpUtrecht

StartUpUtrecht helpt regionale start-ups en scale-ups met het vinden van kapitaal, talent, klanten en netwerken.

VNO-NCW Midden

VNO-NCW Midden komt op voor de belangen van ondernemers in Midden- en Oost-Nederland. Daarnaast biedt de organisatie service en werkt ze aan een gezond ondernemersklimaat met interessante netwerken.

Hulp en contact Economische zaken

Telefoon

14 030

E-mail

werkvooriedereen@utrecht.nl

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur