Ondernemen Netwerken

Voor ondernemers kan een netwerk veel opleveren. Vaak is het handig om met collega-ondernemers samen te werken. Bijvoorbeeld omdat u samen iets organiseert en de kosten deelt. Maar ook voor andere organisaties en instellingen kan een netwerk veel betekenen.

We hebben de belangrijkste netwerkorganisaties voor u op een rij gezet: de landelijke verenigingen en de netwerken in Utrecht. Bekijk eens ook de bijeenkomsten en events en informatie over bedrijf starten. Mist u nog een netwerkorganisatie? Laat ons dit weten via ez@utrecht.nl


Landelijke en lokale netwerken

Agenda Stad
Ministeries, steden, provincies, het bedrijfsleven en overige partners werken hier samen aan vernieuwing en gezonde, internationale concurrentie. Agenda Stad vraagt aandacht voor economische, bestuurlijke, ruimtelijke en sociale doelen.

Click.nl 
Dit landelijke kennis- en innovatienetwerk brengt mensen en middelen bij elkaar. Doel van Clicknl is om de Nederlandse creatieve industrie internationaal te promoten.

Economic Board Utrecht
Dit netwerk verbindt bedrijven en organisaties die elkaar nu nog niet (genoeg) vinden. Bijvoorbeeld overheden, kennisinstellingen en bedrijven. 

FC Utrecht Business Club
De Business Club van FC Utrecht is het grootste zakelijk netwerk van Midden-Nederland met 350 aangesloten bedrijven. Het biedt een divers zakelijk netwerk met ruimte voor alle soorten ondernemingen in de regio, zowel maatschappelijk als commercieel.

Innovatie en ICT
Op deze pagina vindt u netwerken rond ICT.

Jong ondernemen
Bij Jong Ondernemen ontdekken jongeren hun talenten en werken ze aan hun 'ondernemende houding'. Ze krijgen begeleiding en leren zo hoe het is om ondernemer te zijn. 

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel (KvK) helpt u als ondernemer verder met ondernemen. Bijvoorbeeld met informatie uit het Handelsregister of via seminars, online informatie en adviesgesprekken. Ondernemers in Utrecht vallen onder de KvK Utrecht.

Koninklijke Horeca Nederland | Utrecht
Koninklijke Horeca Nederland heeft 245 afdelingen in heel Nederland. Ook in Utrecht komt de organisatie op voor de belangen van de horeca en worden er regelmatig (netwerk)bijeenkomsten georganiseerd.  

MKB Utrecht
MKB-Utrecht komt op voor de belangen van ondernemers in de gemeenten De Bilt, Bunnik, Houten, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht en Zeist.

NL Groeit
NL Groeit helpt ondernemers (vanaf € 1 miljoen omzet) door te groeien en denkt mee over educatie (onderwijs) biedt coaching en denkt mee over andere zaken die bijdragen aan groei.  

Ondernemersverenigingen

Het overzicht van alle ondernemersverenigingen in Utrecht vindt u hieronder ingedeeld per wijk.

Open Coffee Utrecht Business Network
Dit netwerk verbindt ondernemers in Midden-Nederland via netwerk evenementen.

Social Impact Factory 
Een platform waar (sociaal) ondernemers samen nadenken over maatschappelijke en ecologische (milieu)vraagstukken.

Utrecht Ondernemersnetwerk
Utrecht Ondernemersnetwerk organiseert elke 2e dinsdag van de maand een inhoudelijke bijeenkomst voor ondernemers uit de regio Utrecht bij HNK Utrecht Centraal Station voor MKB-ers en ZZP-ers uit de omgeving van Utrecht.

StartUpUtrecht
StartUpUtrecht helpt regionale start-ups en scale-ups met het vinden van kapitaal, talent, klanten en netwerken.

VNO-NCW Midden
VNO-NCW komt op voor de belangen van ondernemers in Midden- en Oost-Nederland. Daarnaast biedt de organisatie service en werkt ze aan een gezond ondernemersklimaat met interessante netwerken.

Hulp en contact Economische zaken

Telefoon

14 030

E-mail

ez@utrecht.nl

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur