Bedrijf starten

Hebt u plannen om een eigen bedrijf starten? De gemeente en andere organisaties helpen u op weg. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het geven van informatie en trainingen. Of door te zorgen voor kleinschalige, betaalbare ruimte.

Werkplekken en kantoorruimte

Bedrijfsverzamelgebouwen
De gemeente Utrecht zet zich in voor kleinschalige, betaalbare werkplekken en bedrijfsruimten.

Plexat Utrecht
Bij Plexat vindt u kantoorruimte, bedrijfsruimte, vergaderruimte of een flexplek.

Pop-up professionals
Hier vindt u betaalbare werkplekken, ondersteuning, vakinhoudelijke kennis en netwerkcontacten. Voor startende en bestaande ondernemers, zzp'ers en ondernemersverenigingen.

Sociaal Impact Factory
De Social Impact Factory heeft werk-, vergader- en ontmoetingsplekken. Deze plekken zijn bedoeld voor sociaal ondernemers: organisaties en bedrijven die zich inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De Plaatsmaker
Kunstenaars en andere creatieve ondernemers huren hier betaalbare werkruimte. Of ontmoet elkaar tijdens netwerkbijeenkomsten, workshops en exposities.

Geldzaken

Qredits
Qredits biedt zakelijke en hypothecaire kredieten tot € 250.000. Ook als u bij een andere bank geen financiering krijgt, is het goed mogelijk dat zij u wél kunnen helpen.

Bijstand voor zelfstandigen
Bent u net gestart als ondernemer en kunt u daar nog niet van rondkomen? Misschien kunt u bijstand voor zelfstandigen krijgen.

Advies en begeleiding

UniPartners
Hebt u een interessant project of een goed idee? En bent u op zoek naar advies? De universiteitsstudenten van Unipartners geven advies en doen onderzoek.

Netwerken

Startup Utrecht
Startende ondernemers met innovatieve plannen en ideeën kunnen hier terecht voor ondersteuning, advies en een uitgebreid netwerk aan handige contacten.

UtrechtInc
UtrechtInc richt zich op innovatieve startups met (vaak) een IT-onderdeel. Er is vooral aandacht voor klimaat, gezondheid en educatie (onderwijs). Het netwerk is er voor beginnende kennisondernemingen en technostarters.

Kijk ook eens bij ons overzicht met netwerken voor ondernemers.

Hulp en contact Economische zaken

Telefoon

14 030

E-mail

werkvooriedereen@utrecht.nl

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur