Ondernemen Bedrijventerreinen

Bent u op zoek naar vestigingsruimte op een van de Utrechtse bedrijventerreinen? Het aanbod is breed: u kunt bedrijfsruimte kopen of huren. Op sommige locaties kunt u ook een kavel kopen.

Hebt u hulp of advies nodig bij vestigen in Utrecht?

Utrecht City in Business (UCiB) kan u helpen bij vestigen of verplaatsen in Utrecht. UCiB is onderdeel van gemeente Utrecht. U kunt hier terecht voor advies, begeleiding en hulp bij het zoeken naar een geschikte locatie voor uw kantoor of bedrijfsruimte. UCiB ondersteunt ook bij eventuele knelpunten.

Beschikbare kavels op bedrijventerreinen

Nieuwerijn is onderdeel van Papendorp. Deze locatie combineert kantoor- en bedrijfsruimte. Denk aan een laboratorium, studio, data- en archiefopslag. Op Nieuwerijn vindt u IT-bedrijven en andere zakelijke dienstverleners. Het is een aantrekkelijke en goed bereikbaar bedrijventerrein dankzij de centrale ligging dichtbij knooppunt Oudenrijn. Papendorp/Nieuwerijn heeft een prettige, parkachtige inrichting.

Bekijk de beschikbare kavels in Papendorp/Nieuwerijn (pdf, 529 kB)

De Wetering-Zuid ligt aan de A2 en dicht bij Leidsche Rijn Centrum. The Wall, het St. Antonius Ziekenhuis en NS-station Utrecht Leidsche Rijn zijn in de buurt. Op deze locaties vindt u medisch gerelateerde bedrijven, zakelijke dienstverleners en ICT-bedrijven. De Wetering-Zuid is goed bereikbaar vanaf de A2.

Bekijk de beschikbare kavels in De Wetering-Zuid (pdf, 808 kB)

Kavels De Wetering-Zuid
Nummer Oppervlakte Ligt aan Status
G10 11.459 m2 Soestwetering/Proostwetering/Rijpwetering Beschikbaar
G13b 8.017 m2 Soestwetering/Hertogswetering Beschikbaar
G11 3.137 m2 Hertogswetering/Rijpwetering Lopende onderhandeling
G13a 8.016 m2 Soestwetering/Hertogswetering Lopende onderhandeling

K2a

10.307 m2 Soestwetering Lopende onderhandeling
K2b 13.154 m2 Soestwetering Lopende onderhandeling
M1b 4.027 m2 Soestwetering/Woudwetering Lopende onderhandeling
G15 5.440 m2 Soestwetering/Woudwetering Intentie/Uitgifte
G18a 6.613 m2 Soestwetering Intentie/Uitgifte
G18b 1.189 m2 Middenwetering Intentie/Uitgifte
G18c 2.768 m2 Middenwetering Intentie/Uitgifte
G20a 1.070 m2 Middenwetering Intentie/Uitgifte
G20b 5.850 m2 Middenwetering Intentie/Uitgifte
H1a 1.227 m2 Proostwetering Intentie/Uitgifte
H1b 4.434 m2 Proostwetering Intentie/Uitgifte
J2 5.861 m2 Soestwetering/Hertogswetering Intentie/Uitgifte
M1a 4.202 m2 Hertogswetering/Woudwetering Intentie/Uitgifte
M1c 5.008 m2 Soestwetering/Hertogswetering Intentie/Uitgifte
M2b 4.202 m2 Soestwetering/Hertogswetering Intentie/Uitgifte
N 5.581 m2 Soestwetering Intentie/Uitgifte
O 3.597 m2 Soestwetering Intentie/Uitgifte

Bekijk het Stedenbouwkundig plan De Wetering-Zuid (pdf, 14,3 MB)

Kenmerkend voor Oudenrijn zijn de verschillende bedrijven uit de handel, transport en industrie. Het bedrijventerrein heeft dankzij de aansluiting op de A2 en de A12 een goede (auto)bereikbaarheid. Wij geven de grond uit in erfpacht. De erfpachtcanon koopt u eeuwigdurend af (vergelijkbaar met de koopsom van de grond bij volledig eigendom). Voor een goede invulling van het bedrijventerrein is een 'beeldkwaliteitsplan' opgesteld met stedenbouwkundige richtlijnen voor nieuwbouw.

Bekijk de beschikbare kavels in Oudenrijn (pdf, 458 kB)

Dit langgerekte bedrijventerrein ligt tussen de A2, een woonwijk en de Haarrijnseplas. Hier vindt u lichte industrie, bouw, (groot)handel, distributie en autobedrijven.

Bekijk welke nieuwe bedrijven er komen op bedrijventerrein Haarrijn

Bekijk de beschikbare kavels (pdf, 656 kB)

Bekijk het Stedenbouwkundig plan Haarrijn (pdf, 8 MB)

Informatie over andere bedrijventerreinen

Utrecht Science Park is dé locatie voor wetenschap, gezondheid en duurzaamheid. Hier vindt u de Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Maar ook het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, het Hubrecht- en Westerdijk-instituut en bedrijven zoals Danone Nutricia Research, Genmab, Merus en GenDX en nog zo’n 100 bedrijven en organisaties. Dit gebied is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Lees meer op utrechtsciencepark.nl

Lees meer over de bouwopgave

Lage Weide ligt aan de A2 en het Amsterdam-Rijnkanaal. Er is een binnenhaven met spoor. Op bedrijventerrein Lage Weide vindt u veel verschillende soorten bedrijven. Van logistieke bedrijven en bouwbedrijven tot groothandels en sloop- en afvalverwerkende bedrijven. Lage Weide ligt centraal, is volop in ontwikkeling en biedt ruimte aan veel verschillende bedrijven en organisaties. 

Lees meer over Lage Weide

Nieuw Overvecht ligt tussen de A2 en de A27 via de Noordelijke Randweg. Bedrijventerrein Nieuw Overvecht is een kleinschalig, modern bedrijventerrein met 200 bedrijven. Om het bedrijventerrein aantrekkelijker en veiliger te maken, zijn er in de afgelopen jaren verschillende, succesvolle projecten uitgevoerd.

Lees meer over nieuwovervecht.nl

Creatieve ondernemers krijgen een kans in het Werkspoorkwartier. Het bedrijventerrein ligt centraal en u vindt er veel creatieve bedrijven en organisaties. Er is ook plek voor bedrijven die positief bijdragen aan minder verkeer in de stad.

Meer over het Werkspoorkwartier op de website van bedrijvenkring Cartesius (BKC)

Bekijk de omgevingsvisie Werkspoorkwartier

Door Kanaleneiland of Business Eiland Kanaleneiland lopen belangrijke wegen waardoor dit gebied ontsloten wordt door verschillende uitvalswegen. Het is een gemengd gebied met kantoren, bedrijfsruimte en groothandelsbedrijven. Het gebied maakt deel uit van de Merwedekanaalzone.

De Merwedekanaalzone (ten noorden van de Beneluxlaan) is in ontwikkeling. Het gebied krijgt een woonbestemming maar er is ook volop ruimte voor kleinschalig werken en andere voorzieningen. De komende 30 jaar worden hier samen met deelgebied 6, 6.000-9.000 woningen gebouwd.

Hooggelegen ligt aan de zuidzijde van Utrecht, direct langs de A2 en vlakbij de A12. De gemeente wil van deze plek een mooie bedrijfslocatie maken.

Bekijk de beschikbare kavels (pdf, 220 kB)

Bekijk de stedenbouwkundige randvoorwaarden en beeldregie van Hooggelegen (pdf, 6.7MB)

Wilt u ruimte kopen of huren?

Bekijk het aanbod op: 

Bedrijfsruimte in Utrecht en omgeving vindt u via de bedrijfsmakelaars. Een overzicht van bedrijfsmakelaars in Utrecht vindt u hieronder in het uitklapmenu.

Let op!: Hebt u een ruimte op het oog? U kunt uw vragen over bouwplannen of bedrijfsplannen aan ons stellen.

Kleine ruimte huren?

Hulp en contact Economische zaken

Telefoon

14 030

E-mail

ez@utrecht.nl

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur