Ondernemen Bedrijventerreinen

Bent u op zoek naar vestigingsruimte op een van de Utrechtse bedrijventerreinen? Het aanbod is breed: u kunt bedrijfsruimte kopen of huren. Op sommige locaties kunt u ook een kavel kopen.

Papendorp/Nieuwerijn

Nieuwerijn is een onderdeel van Papendorp. Deze locatie combineert kantoor- en bedrijfsruimte. Denk aan een laboratorium, studio, data- en archiefopslag. Op Nieuwerijn vindt u IT-bedrijven en andere zakelijke dienstverleners. Het is een aantrekkelijke en goed bereikbaar bedrijventerrein dankzij de centrale ligging dichtbij knooppunt Oudenrijn in Nederland. Papendorp/Nieuwerijn heeft een prettige, parkachtige inrichting.

Bekijk de beschikbare kavels (pdf, 312 kB)

De Wetering-Zuid

De Wetering-Zuid ligt aan A2 en dichtbij het toekomstige Leidsche Rijn Centrum. The Wall, het Antonius ziekenhuis en Leidsche Rijn station zijn in de buurt. Op deze locaties vindt u medisch gerelateerde bedrijven, zakelijke dienstverleners en ICT-bedrijven. De Wetering-Zuid is goed bereikbaar vanaf de A2. 

Bekijk de beschikbare kavels (pdf, 345 kB)

Stedenbouwkundig plan De Wetering-Zuid

Het stedenbouwkundig plan van de Wetering-Zuid en de precisering kunt u hieronder bekijken.

Oudenrijn

Kenmerkend voor Oudenrijn zijn de verschillende bedrijven uit de handel, transport en industrie. Het bedrijventerrein heeft dankzij de aansluiting op de A2 en de A12 een goede (auto)bereikbaarheid.

Bekijk de beschikbare kavels (pdf, 247 kB)

Haarrijn

Dit langgerekte bedrijventerrein ligt tussen de A2, een woonwijk en de Haarrijnse plas. Hier vindt u lichte industrie, bouw, (groot)handel, distributie en autobedrijven.

Bekijk de beschikbare kavels (pdf, 388 kB)

Utrecht Science Park

Utrecht Science Park is de locatie voor Life Sciences, Health en Sustainability. Hier vindt u de Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum en de Hogeschool Utrecht. Maar ook Hubrecht, Nutricia Research, Genmab en Merus nog zo’n 80 bedrijven en organisaties. USP is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Lees meer op utrechtsciencepark.nl

Bekijk de bouwopgave

Lage Weide

Lage Weide ligt aan de A2 en het Amsterdam-Rijnkanaal. Er is een binnenhaven met spoor. Op bedrijventerrein Lage Weide vindt u veel verschillende soorten bedrijven. Van logistieke bedrijven en bouwbedrijven tot groothandels en sloop- en afvalverwerkende bedrijven. Lage Weide ligt centraal, is volop in ontwikkeling en biedt ruimte aan veel verschillende bedrijven en organisaties. 

Lees meer over Lage Weide

Nieuw Overvecht

Nieuw Overvecht ligt tussen de A2 en de A27 via de Noordelijke Randweg. Bedrijventerrein Nieuw Overvecht is een kleinschalig, modern bedrijventerrein met 200 bedrijven. Om het bedrijventerrein aantrekkelijker en veiliger te maken, zijn er in de afgelopen jaren verschillende, succesvolle projecten uitgevoerd.

Lees meer over nieuwovervecht.nl

Cartesiusweg (Werkspoorkwartier)

Creatieve ondernemers krijgen een kans in het Werkspoorkwartier. Het bedrijventerrein ligt centraal en u vindt er veel creatieve bedrijven en organisaties. Er is ook plek voor bedrijven die positief bijdragen aan minder verkeer in de stad.

Kanaleneiland

Door Kanaleneiland of Business Eiland Kanaleneiland lopen belangrijke wegen waardoor dit gebied ontsloten wordt door verschillende uitvalswegen. Het is een gemengd gebied met kantoren, bedrijfsruimte en groothandelsbedrijven. Het gebied maakt deel uit van de Merwedekanaalzone.

Merwedekanaalzone

De Merwedekanaalzone (ten noorden van de Beneluxlaan) is in ontwikkeling. Het gebied krijgt een woonbestemming maar er is ook volop ruimte voor kleinschalig werken en andere voorzieningen. De komende 30 jaar worden hier samen met deelgebied 6, 6.000-9.000 woningen gebouwd.

Wilt u ruimte kopen of huren?

Bekijk het aanbod op:

Bedrijfsruimte in Utrecht en omgeving vindt u via de bedrijfsmakelaars.

Let op!: Hebt u een ruimte op het oog, dan kunnen wij op afspraak nagaan of het pand volgens het bestemmingsplan mag worden gebruikt als kantoorruimte.

Kleine ruimte huren?

Kaart met bedrijventerreinen in Utrecht

Hulp en contact Economische zaken

Telefoon

14 030

WhatsApp voor ondernemers

logo van whatsapp 06 - 22 09 84 78
Maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur

E-mail

ez@utrecht.nl

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur