Zoeken naar werk

Bent u werkloos en bent u op zoek naar werk? Of begint u net op de arbeidsmarkt en lukt het niet om aan het werk te komen? Wij geven u informatie en tips voor het vinden van een baan.

Bent u werkgever of ondernemer? Informatie over (financiële) regelingen vindt u op de pagina Ondernemen.

Een uitkering van de gemeente en aan het werk gaan

Krijgt u een uitkering van ons?Dan doet u er alles aan om zo snel mogelijk werk te vinden. Op Bijstand en werk zoeken leest u hoe wij u daarbij kunnen helpen. En over regelingen waar u gebruik van kunt maken. Gaat u aan het werk? Op Bijstand en werk gevonden leest u handige informatie. En ook over regelingen waar u dan gebruik van kunt maken.

Hulp bij het zoeken naar werk als u geen uitkering hebt

Als u geen uitkering of een nabestaandenuitkering hebt, kunt u soms hulp van ons krijgen bij het zoeken naar werk.

Vacatures zoeken

Op werk.nl kunt u vacatures zoeken. Plaats uw cv online in uw ‘Werkmap’ en ontvang nog meer vacatures.

Kleding voor sollicitatiegesprek

Hebt u een minimuminkomen of uitkering en binnenkort een sollicitatiegesprek? Maak dan een afspraak bij Dress for Success voor gratis geschikte kleding.

Leren en werken in zorg en welzijn

Wilt u graag in de zorg werken? Bekijk dan vacatures en opleidingen in de zorg.

Midden-Utrecht Werkt Door

Wilt u zich laten omscholen naar een beroep waarbij u meer kans hebt op werk? Of wilt u hulp bij het zoeken naar vacatures of bij uw sollicitatie? Binnen Midden-Utrecht Werkt Door werken organisaties samen om u daarbij verder te helpen. Deze hulp is gratis.

Nederlands leren

U hebt meer kans op het vinden van werk als u (beter) Nederlands spreekt. Lees meer op Hulp bij taal en computer.

Vrijwilligerswerk zoeken

Wilt u vrijwilligerswerk doen? Bekijk vrijwilligersvacatures op VC Utrecht.

Opleiding volgen om meer kans op werk te hebben

Werken met een arbeidsbeperking

Wilt u aan het werk en hebt u een arbeidsbeperking? Kijk dan op Werken met een arbeidsbeperking voor informatie over mogelijke ondersteuning.

Hulp en advies van Midden-Utrecht Werkt Door

Bent u werknemer en zoekt u ander werk? Wilt u zich laten omscholen? Wilt u weten waar veel werk te vinden is? Of bent u zelfstandig ondernemer en zoekt u (aanvullend) werk in loondienst? Met deze en andere vragen kunt u gratis hulp en advies krijgen van een coach van Midden-Utrecht Werkt Door. U kunt zich ook aanmelden voor een online presentatie.

Kom langs bij de Werkwinkel

Zoekt u (vrijwilligers)werk dat bij u past of een leuke opleiding? Wilt u uw kansen op werk vergroten? En kunt u daar hulp bij gebruiken? De Werkwinkel kan u helpen. U kunt zonder afspraak binnenlopen en het is gratis. Kijk voor openingstijden van de 3 Werkwinkels in Utrecht op werkwinkelsutrecht.nl

De Beroepentuin

Woont u in de gemeente Utrecht? En is het voor u moeilijk om aan het werk te komen? Dan kunt u misschien bij de Beroepentuin in Overvecht in 2 tot 4 maanden een beroep leren waar veel vraag naar is. U kunt leren voor loodgieter, of voor monteur elektrotechniek of zonnepanelen. Als alles goed gaat, kunt u daarna aan het werk gaan bij een werkgever. 

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

14 030

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie