Praktijkroute

Hebt u een bijstandsuitkering? Of hebt u geen recht op een uitkering, maar wel hulp van ons bij het vinden van werk? Dan kunnen wij u vragen de praktijkroute te volgen. Dan komt u makkelijker aan een baan.

De praktijkroute in het kort

Het kan zijn dat u moeilijk aan het werk kan komen. Bijvoorbeeld omdat er iets aangepast moet worden op de werkplek. Of omdat u extra hulp nodig hebt. Dan kan uw werkcoach u vragen om een aantal stappen te volgen om aan het werk te komen: de praktijkroute. Dan krijgt u een baan die bij u past met een gewoon salaris. In die baan krijgt u hulp op de werkplek. U kunt wennen en u leert het werk te doen.

Uw werkcoach legt ook aan u uit wat de praktijkroute is. Hieronder leest u welke stappen u zet in de praktijkroute.

Stappen in de praktijkroute

Stap 1

Na uw goedkeuring meldt uw werkcoach u aan voor de praktijkroute.

Stap 2

U maakt een cv. Wij kunnen u hierbij helpen.

Stap 3

Wij zoeken samen met u naar een baan.

Stap 4

Vinden wij een baan? Dan gaat u naar een sollicitatiegesprek met de werkgever. Als u dat fijn vindt gaan wij mee naar het gesprek.

Stap 5

Is er meer tijd nodig om te kijken of het werk bij u past? Dan werkt u eerst een aantal maanden op proef. Dat heet een proefplaatsing. U krijgt dan nog geen salaris maar houdt uw uitkering. Daarna kan de praktijkroute starten.

Stap 6

U start met de praktijkroute. Dan werkt u een aantal maanden met hulp van een jobcoach. Die maakt samen met u een plan. U kunt bij de jobcoach terecht als u vragen hebt over het werk. U krijgt vanaf nu salaris. Verdient u meer dan uw bijstandsuitkering? Dan stopt uw uitkering.

Stap 7

Na een aantal maanden krijgt u een gesprek om te weten wat u kan en hoeveel hulp u nodig hebt. Dat heet een loonwaardemeting.

Stap 8

Daarna blijft u gewoon aan het werk bij de werkgever. En hoort u of u in het landelijk doelgroepregister van UWV komt en extra hulp houdt bij het werk.

Hebt u geen recht op een uitkering? Of hebt u een nabestaandenuitkering?

Dan krijgt u misschien ook hulp van ons bij zoeken naar werk. Ook kunnen wij u vragen de praktijkroute te volgen.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

14 030

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie