Wonen en leven Afval

In Utrecht scheiden we ons afval zoveel mogelijk. Het gescheiden afval hergebruiken we als grondstof voor nieuwe producten. Vind hier alles over afvalinzameling, het scheiden van afval, afvalscheidingsstations en grofvuil. Ook kunt u ons inhuren als inzamelaar voor uw bedrijfsafval.

Ophaaldag afval

Wilt u weten wanneer uw afval wordt opgehaald? Bekijk de dagen én het soort afval op de website MijnAfvalwijzer.nl of in de Afvalwijzer-app. Hier leest u ook alles over het scheiden, ophalen en aanbieden van afval in uw buurt. Wij halen uw afval op tussen 8.00 en 16.00 uur. Zet uw kliko of vuilniszakken dus vóór 8.00 uur buiten. Dit kan vanaf 21.30 uur de dag ervoor. Is uw afval toch niet opgehaald? Dan kunt u een melding doen.

Herinnering voor ophaaldag en aangepaste dagen

Wilt u niet meer vergeten om uw afval buiten te zetten? Via de app of e-mail krijgt u een herinnering op de dag voordat het afval wordt opgehaald of wanneer de ophaaldag is veranderd.

Download de app

Knop Afvalwijzer-app downloaden voor iPhone in de Appstore
Knop Afvalwijzer-app downloaden voor Android op Google Play
Knop Afvalwijzer-app downloaden voor Windows in de Windows Store

Het Nieuwe Inzamelen: afval gescheiden ophalen

Met Het Nieuwe Inzamelen halen wij meer afval gescheiden op. Zo houden we minder restafval over. Dat is beter voor het milieu en het bespaart kosten!

Lees alles over (de invoering van) Het Nieuwe Inzamelen

Afval is waarde

Wist u dat afval waardevol is? We gebruiken afval als grondstof voor allerlei nieuwe producten. Hierdoor houden we ook steeds minder restafval over.

Lees meer over de waarde van afval

Bedrijfsafval

Op zoek naar een erkende afvalinzamelaar voor het inzamelen van uw bedrijfsafval? Zoals uw glas, keukenafval, restafval of oud papier. Of zoekt u een afvalcontainer? Stadsbedrijven van de gemeente Utrecht is een erkende afvalinzamelaar!

Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen

Hulp en contact Afval

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier