Wervenmeester

Een wervenmeester is de spil in het beheer en gebruik van het wervengebied tussen de bewoners, keldereigenaren en ondernemers. Sinds 2022 is Gerrit Heenck wervenmeester bij de gemeente Utrecht. Hij ziet zichzelf als de professionele buurman van de bewoners en gebruikers van het wervengebied.

Wat doet een wervenmeester?

De wervenmeester is steeds in gesprek met de bewoners en gebruikers in het gebied over de plannen en luistert naar wat zij erover te zeggen hebben. Ook komen er soms meldingen of vragen over het wervengebied bij de gemeente binnen waar niet direct een antwoord op is. In dat geval helpt de wervenmeester om de vraag op de goede plek te krijgen, zodat meldingen sneller en beter worden opgepakt.

Taken van de wervenmeester:

  • Zorgt voor een goede samenwerking tussen alle bewoners, ondernemers, gebruikers en gemeente, zodat het gebied schoon, heel en veilig blijft. De wervenmeester helpt bijvoorbeeld het Wervenberaad om activiteiten te ondernemen, zoals de Opschoondag.
  • Is het 1e aanspreekpunt voor hulp en advies over het beheer en gebruik van het wervengebied.
  • Pakt noodsituaties op, die over de veiligheid van het gebied of het behoud van het erfgoed gaan. Bijvoorbeeld een kelder die er zo slecht aan toe is dat hij meteen gestut moet worden.
  • Zorgt dat de gemeente meer gaat doen aan beheer en onderhoud in het gebied, zodat er geen schade ontstaat en er minder meldingen worden gedaan. En als er meldingen binnenkomen, dan zorgt de wervenmeester ervoor dat ze sneller worden opgepakt.

Even voorstellen: op pad met de wervenmeester

Contact met de wervenmeester

Hebt u scheuren, schade of lekkage in uw kelder die een risico zijn voor de veiligheid? Bijvoorbeeld als uw werfkelder onvoldoende stabiel is? Meld dit dan bij ons. Dit kan via werven@utrecht.nl of doe een melding. Na uw melding nemen we contact op om een onderzoek te doen.

Wilt u een andere melding doen, bijvoorbeeld over schade, achterstallig onderhoud, afval, vervuiling, boomwortels of overlast? Doe dan een melding.

Meldingen: op pad met de wervenmeester

Wervenberaad van start

Het Wervenberaad is een groep enthousiaste bewoners van het wervengebied. Samen met onder andere de gemeente organiseert het Wervenberaad activiteiten om het wervengebied mooier te maken. Zo was er in 2023 de Opschoondag aan de Werf waaraan bewoners op veel plaatsen aan de verschillende grachten meededen. In 2024 staan onder meer deze activiteiten op het programma: Kromme Groene Gracht, Waterbeplanting Rak 17, Beheer & Inrichting van het wervengebied, en Opschoondag aan de Werf 2024. Het Wervenberaad werkt nog aan een website. Mail tot die tijd uw vragen of suggesties aan werven@utrecht.nl onder vermelding van ‘Wervenberaad’.

Meer informatie

Hulp en contact Werven

Telefoon

14 030 

E-mail

werven@utrecht.nl

Bezoekadres

Informatiecentrum wervengebied, Oudegracht 167

openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag 11:00 - 17:00 uur