Overvecht Centrum: plan maken

Er is al heel lang de wens om Overvecht Centrum te verbeteren. Een team van betrokken inwoners en ondernemers uit de wijk, eigenaren van grond en gebouwen en de gemeente werken sinds de zomer van 2022 samen aan een toekomstplan voor Overvecht Centrum.

Waar werken we aan en waarom?

We willen dat Overvecht Centrum het kloppend hart van de wijk wordt. Niet alleen een plek om te winkelen maar ook een prettige plek om te wonen, werken en af te spreken. Dit past bij de kansen en plannen van de wijkaanpak Samen voor Overvecht en bij de Omgevingsvisie Overvecht die we in 2024 gaan maken.

We maken een toekomstplan voor Overvecht Centrum. Hoe willen we dat Overvecht Centrum eruitziet over 5, 10 of 20 jaar? En hoe kunnen we dit samen bereiken? Om dit te doen moeten we veel onderzoeken. Bijvoorbeeld:

  • Wat is ervoor nodig om je thuis te voelen in Overvecht Centrum?
  • Hoe kunnen we Overvecht Centrum groener maken?
  • Hoeveel woningen kunnen er eigenlijk bij gebouwd worden?
  • Hoe gaan we dan om met parkeren?
  • Welke functies komen erbij?

Deze vragen beantwoorden we samen met bewoners, ondernemers, eigenaren van grond en gebouwen.

Onderweg naar een toekomstplan

De afgelopen tijd werkten we aan een eerste versie van het toekomstplan (Masterplan). Deze versie van het plan kan nog veranderen en staat dus nog niet vast. In dit plan staan veel nieuwe woningen, straten en pleinen, een modern winkelcentrum en nieuwe voorzieningen, zoals een Mercado. Hiermee wordt het centrum nog meer dan nu het kloppende hart van de wijk waar mensen met plezier naartoe gaan.

Je ziet een impressie van hoe Overvecht Centrum er in de toekomst uit kan zien. Je ziet een nieuw plein waar de weekmarkt kan komen en de Mercado. Er zijn ook nieuwe winkels, woongebouwen en groen te zien.

Op de hoogte blijven, meedoen en reageren

U kunt op allerlei manieren en momenten meedoen. U leest hier meer over op onze DenkMee-pagina. Op deze pagina ziet u precies wat de volgende stappen zijn en wat we al gedaan hebben.

Reageren op de plannen

Wilt u meer weten of reageren op de plannen voor Overvecht Centrum? Dat kan op de website van DenkMee.

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt ook een e-mail sturen naar overvechtcentrum@utrecht.nl. Wilt u alleen op de hoogte blijven van het project? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief

Planning

Wanneer doen we wat?

WanneerWat
Maart 2024Informatiemomenten om te vragen of we nog iets missen
Zomer 2024Toekomstplan af
Najaar 2024Reageren op het plan, gemeenteraad beslist over het plan

Wat is er al gebeurd?

 

Hulp en contact Centrum Overvecht herontwikkeling

Telefoon

14 030

E-mail

overvechtcentrum@utrecht.nl