Overvecht Centrum: plan maken

Er is al heel lang de wens om Overvecht Centrum te verbeteren. Zodat het een plek wordt waar iedereen graag komt en zich thuis voelt. We gaan daar samen met bewoners, ondernemers en met de eigenaren van grond en gebouwen een plan voor maken.

Samen werken aan Overvecht Centrum

Er is al vaker geprobeerd om een plan te maken voor Overvecht Centrum. Dat ging niet altijd goed. Dit keer pakken we het anders aan. Bewoners, ondernemers, eigenaren van grond en gebouwen en de gemeente gaan samenwerken. Meteen vanaf het begin. De mening van iedereen is belangrijk. Samen gaan we het plan voor Overvecht Centrum maken. Dit sluit aan bij de kansen en ambities van Samen voor Overvecht.

Meedoen en op de hoogte blijven

U kunt op allerlei manieren en momenten meedoen. U leest hier meer over op onze DenkMee-pagina. Op deze pagina ziet u precies wat de volgende stappen zijn en wat we al gedaan hebben.

U kunt ook een e-mail sturen naar overvechtcentrum@utrecht.nl. Wilt u alleen op de hoogte blijven van het project? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief

Waar gaan we aan werken?

Overvecht Centrum moet een aangename plek worden: het kloppende hart van Overvecht. We gaan het komend jaar werken aan een gedeeld toekomstbeeld. Waar wordt iedereen enthousiast van? Om dit te doen, moeten we veel onderzoeken. Bijvoorbeeld: Wat is ervoor nodig om je thuis te voelen in Overvecht Centrum? Hoe kunnen we het gebied groener maken? Hoeveel woningen kunnen er eigenlijk bij gebouwd worden in dit gebied? En hoe gaan we dan om met parkeren? Welke functies komen erbij? Het komende jaar werken bewoners, ondernemers, eigenaren van grond en gebouwen en de gemeente hier samen aan.

Dit kost veel tijd. Daarom gaan we ook kijken wat we nu al kunnen doen. Bijvoorbeeld of we een plek kunnen geven aan initiatieven uit de wijk. En of we dingen waar mensen zich aan storen nu al kunnen verbeteren

Zo werken we samen aan het beste plan voor Overvecht Centrum.

Bekijk het raadsvoorstel Gebiedsontwikkeling Overvecht Centrum

Werkzaamheden rondom winkelcentrum Overvecht

Van september 2022 tot en met februari 2023 vernieuwen we het asfalt op verschillende plekken rondom winkelcentrum Overvecht. Ook verbeteren we de verkeersveiligheid. Zo willen we op een snelle manier alvast wat opknappen voordat we verder aan de slag gaan met het toekomstplan voor Overvecht Centrum.
Meer informatie over de werkzaamheden

Hulp en contact Centrum Overvecht herontwikkeling

Telefoon

14 030

E-mail

overvechtcentrum@utrecht.nl