Parkeeronderzoek Overvecht Centrum

Tussen 30 januari en 12 februari doen we onderzoek naar parkeren bij Overvecht Centrum. We onderzoeken waar en wanneer het druk is. En waar auto’s vandaan komen. Dit onderzoek gebruiken we voor het plan voor Overvecht Centrum.

Wat gaan we doen?

We doen onderzoek naar de parkeerplaatsen bij Overvecht Centrum. We onderzoeken hoe druk het is op verschillende dagen en tijdstippen en op welke plekken het druk is. Ook onderzoeken we waar de auto’s vandaan komen.

Zo werkt het onderzoek

Een scanauto rijdt elk half uur een rondje door Overvecht Centrum. De camera’s op de scanauto registreert de parkeertijd van auto’s op de parkeerplekken rondom het winkelcentrum. Op de scanauto zitten camera’s die nummerplaten kunnen herkennen en deze registreren. De gegevens slaan we anoniem op en gebruiken we alleen voor dit onderzoek. Onderzoeksbureau DUFEC voert het onderzoek uit in opdracht van de gemeente.

Planning

Het onderzoek gebeurt tussen 30 januari en 12 februari 2023. We doen in deze periode onderzoek op verschillende dagen en verschillende tijdstippen.

Resultaten

We gebruiken dit onderzoek voor het plan voor Overvecht Centrum. De resultaten zijn waarschijnlijk in maart of april 2023 binnen. Een samenvatting van de resultaten leest u dan op deze pagina.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur