Terraswoningen Bellevue

Stadstuin

Er ligt een plan om vlakbij de Hogeweidebrug (de Gele Brug) het wooncomplex Bellevue te bouwen. De verkoop van Bellevue is in de zomer 2023 door ontwikkelaar Heijmans op pauze gezet. Er waren op dat moment niet genoeg woningen verkocht om te kunnen beginnen met bouwen.

Heijmans dacht toen dat de markt niet op korte termijn beter zou worden. Inmiddels denkt de ontwikkelaar dat de markt in 2024 rustiger wordt en dat de hypotheekrente minder zal veranderen. Daarom verwacht Heijmans dat Bellevue in 2024 opnieuw in de verkoop gaat. Kopers die al een woning gekocht hadden krijgen dan de eerste keus voor de woning die ze al eerder gekozen hadden.

Wat is het plan?

Bellevue bestaat uit 3 gebouwen met parkeerplekken voor de bewoners onder het gebouw. Op de bovenste daken komen zonnepanelen. De woningen worden energieneutraal en gasloos. Er moeten 163 koopwoningen komen. Omdat we een hoogteverschil moeten overbruggen, komen er terrasgebouwen.

Volgens de plannen komt er:

  • 1 gebouw aan de Vleutensebaan met 121 koopappartementen. Het gebouw loopt trapsgewijs af.
  • 1 poortgebouw met 12 koopappartementen. De poort is een openbare route voor voetgangers naar Leidsche Rijn Centrum Oost en voor bewoners naar de gemeenschappelijke groene tuinen.
  • 1 gebouw met 30 koopappartementen. 

Groene terrassen

We hebben veel groen gepland op en rond de gebouwen van Bellevue. Er moeten gemeenschappelijke binnentuinen komen. Op de balkons van de appartementen en de daken van de valleiwoningen komen plantenbakken met veel groen. In de gevels komen kastjes voor vogels, vleermuizen, bijen en vlinders.

De groene omgeving wordt openbaar voor iedereen, ook komt er ruimte voor de schapen van stal Thamen om te grazen.

Een bijzondere locatie

De terraswoningen liggen op een bijzondere locatie in Leidsche Rijn aan de Vleutensebaan en naast de monumentale boerderij Rood Noot. Aan de kant van de Vleutensebaan (de noordkant) is het gebouw stedelijk, aan de andere kant (de zuidkant) ligt het gebouw aan het Amsterdam-Rijnkanaal en in het groen.

Er wordt een groot hoogteverschil van 7 tot 9 meter overbrugd. Dit wordt gedaan door de woningen trapsgewijs op te laten lopen.

Fiets- en voetpad

Op de plek waar Bellevue moet komen, loopt nu nog een fietspad naar beneden. Dit fietspad gaat weg, en er komt een fietspad om boerderij Rood Noot voor terug. Er komen dan ook verschillende trappen richting het water en Leidsche Rijn Centrum Oost.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
2024Naar verwachting opnieuw in de verkoop
Nog onbekendStart bouw

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl