Terraswoningen Bellevue

Stadstuin

Vlakbij de Hogeweidebrug (de Gele Brug) in Leidsche Rijn Centrum komt het wooncomplex Bellevue met 163 koopwoningen. Omdat er een hoogteverschil overbrugd moet worden, komen er terrasgebouwen.

Wat komt er?

Bellevue bestaat uit 3 gebouwen met parkeerplekken voor de bewoners onder het gebouw. Op de bovenste daken komen zonnepanelen. De woningen zijn energieneutraal en gasloos.

Er komt:

  • 1 gebouw aan de Vleutensebaan met 121 koopappartementen. Het gebouw loopt trapsgewijs af.
  • 1 poortgebouw met 12 koopappartementen. De poort is een openbare route voor voetgangers naar Leidsche Rijn Centrum Oost en voor bewoners naar de gemeenschappelijke groene tuinen.
  • 1 gebouw met 30 koopappartementen. 

Lees meer over Bellevue

Groene terrassen

Er is veel groen op en rond de gebouwen van Bellevue. Er komen gemeenschappelijke binnentuinen. Op de balkons van de appartementen en de daken van de valleiwoningen komen plantenbakken met veel groen. In de gevels komen kastjes voor vogels, vleermuizen, bijen en vlinders.

De groene omgeving is openbaar voor iedereen, ook komt er ruimte voor de schapen van stal Thamen om te grazen.

Een bijzondere locatie

De terraswoningen liggen op een bijzondere locatie in Leidsche Rijn aan de Vleutensebaan en naast de monumentale boerderij Rood Noot. Aan de kant van de Vleutensebaan (de noordkant) is het gebouw stedelijk, aan de andere kant (de zuidkant) ligt het gebouw aan het Amsterdam-Rijnkanaal en in het groen.

Er wordt een groot hoogteverschil van 7 tot 9 meter overbrugd. Dit wordt gedaan door de woningen trapsgewijs op te laten lopen.

Fiets- en voetpad

Op de plek waar Bellevue komt, loopt nu nog een fietspad naar beneden. Dit fietspad gaat weg, en er komt een fietspad om boerderij Rood Noot voor terug. Er komen ook verschillende trappen richting het water en Leidsche Rijn Centrum Oost.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
2021

Definitief ontwerp klaar

Begin 2023Start bouw
In 2024Woningen klaar

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl