Vrije kavels Máximapark ParkZuid, blok 10

Uw eigen woning (laten) ontwerpen aan het Máximapark? Dit is uw kans om op deze unieke plek te wonen! In ParkZuid blok 10 verkopen we 14 zelfbouw kavels.

Verkoop kavels

Om de 14 zelfbouwkavels mogelijk te maken, moeten we een nieuw bestemmingsplan maken. Als het nieuwe bestemmingsplan definitief is, worden de zelfbouwkavels verkocht. We verwachten dat dit in 2023 is.

Nieuw bestemmingsplan

We werken aan een nieuw bestemmingsplan voor ParkZuid, blok 10. Het bestemmingsplan is in 2022 klaar.

Waar liggen de kavels?

De buurt ParkZuid ligt in de wijk Vleuten-De Meern, aan de zuidkant van het Máximapark. De buurt bestaat uit verschillende blokken met zelfbouwkavels waar vrije woningen staan en worden gebouwd. ParkZuid heeft de uitstraling van eind 19e-eeuwse Nederlandse parkranden en singels. Net zoals in de oude binnenstad van Utrecht.

De kavels van blok 10 liggen:

  • aan de Kuinderboslaan en Schrevenboslaan
  • ten noorden van de Burgemeester Middelweerdbaan
  • ten westen van het Castellum Hoge Woerd
  • ten zuiden van het Máximapark

Locatie met kavels ParkZuid blok 10, uitsnede uit de voorlichtingstekening van het Máximapark

Zelf bouwen

Als u een vrije kavel koopt, kunt u een uniek en op maat gemaakte woning bouwen. Dit doet u in particulier opdrachtgeverschap. Dit betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor het ontwerp en de bouw van uw woning.

Het duurt ongeveer 1,5 tot 2 jaar om een huis te ontwerpen en te bouwen. Met een bouwbegroting bepaalt u welke financiering u nodig hebt voor uw woning. Die begroting bestaat uit verschillende kosten, zoals: kavelprijs, ontwerpkosten, bouwkosten, leges, aansluitkosten. De exacte bedragen zijn afhankelijk van welke keuzes u maakt. Laat u daarvoor goed informeren door uw bouwer, architect of bouwbegeleider.

Regels voor het bouwen

Als u een kavel in ParkZuid koopt, moet uw woning aan een aantal regels voldoen van de Rijksoverheid en de gemeente Utrecht. Deze regels staan in het beeldregieplan. Op hoofdlijnen staat hierin hoe de woning eruit moet zien en aan welke eisen het moet voldoen.

Bekijk het beeldregieplan met regels (pdf, 10 MB)

 

Hulp en contact vrije kavels