J.C. Maylaan: nieuwbouw

Fase project
In voorbereiding

Geplande bouw
Verwachting 2026

De eigenaren (Bo-Ex, Dura Vermeer en MPL Real Estate) willen de gebouwen aan de J.C. Maylaan 1, 6, en 18 en aan de Marco Pololaan 71 slopen. Ze willen de omgeving prettiger maken om te wonen en werken.

Ze onderzoeken wat voor woningen en andere gebouwen passen op deze plek. En ze kijken hoe de openbare ruimte veiliger, aantrekkelijker en groener kan worden. Samen met de eigenaren onderzoeken we wat de wensen zijn in de wijk en wat er precies kan.

Wat gaan we doen?

De gemeente en de eigenaren willen een gebied waar mensen wonen, werken en vrije tijd doorbrengen. Met groen, openbare ruimte en zorg dichtbij. De mogelijkheden onderzoeken we.

Waar helpt dit project aan mee?

Utrecht groeit en we willen dat de stad een gezonde en prettige plek is voor iedereen. Met deze nieuwbouw kunnen we zorgen voor een goede mix van inwoners. En bouwen we woningen die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Lees meer over gezonde stad van en voor iedereen

Onderzoeksvragen en afspraken

Het college stelde op 21 maart 2023 het onderzoeksplan (intentiedocument) vast voor de ontwikkeling van dit gebied. Hierin staan de afspraken voor het onderzoek naar de mogelijkheden voor nieuwbouw op deze plek.

Bekijk het onderzoeksplan (intentiedocument) voor de J.C. Maylaan

Op de hoogte blijven en meedenken

Bo-Ex, Dura Vermeer en MPL Real Estate informeren bewoners en andere geïnteresseerden over het hele proces. U kunt meedoen aan het onderzoek en meedenken over de wensen en de ontwikkeling van de plannen.

Volg ontwikkelingen in de wijk

In Kanaleneiland zijn nog meer ontwikkelingen. U kunt deze ontwikkelingen volgen door u in te schrijven voor de nieuwsbrief van de gemeente Utrecht.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Of bekijk de wijkpagina:

Wat gebeurt er in wijk Zuidwest?

Planning

Wat gebeurt wanneer en door wie?
WanneerWat
Begin 2023 - voorjaar 2023Vaststellen onderzoeksplan (intentiedocument) door college
Zomer 2023 - eind 2023Opstellen document met eisen en wensen voor het gebied (Programmatische Uitgangspunten) en eerste versie van het ontwerp (gebouwen)
Begin 2024 - zomer 2024Uitvoeren onderzoek en opstellen eisen voor het gebied (SPVE) en maken voorlopig ontwerp gebouwen en openbare ruimte
Zomer 2024 – begin 2025Maken definitief ontwerp (gebouwen) en definitief ontwerp (openbare ruimte)
Voorjaar 2025 – zomer 2026Maken en goedkeuren omgevingsplan en vergunningen
Zomer 2026Begin sloop en nieuwbouw

Deze planning kan nog veranderen.

Wat is al gebeurd?

  • 21 maart 2023: onderzoeksplan (intentiedocument) vastgesteld

Waar ligt het project?

Het gebied waar we onderzoek naar doen ligt aan de J.C. Maylaan en tussen de Amerikalaan, de Marco Pololaan, de Afrikalaan en de Columbuslaan in de wijk Kanaleneiland.

Hulp en contact J.C. Maylaan

Telefoon

14 030

E-mail

jcmaylaan@utrecht.nl