Grote vve energiezuinig maken

Bent u lid van een grote vve vanaf 8 appartementen en wilt u uw gebouw energiezuinig maken? De gemeente kan u helpen met advies en ondersteuning. 

Op deze pagina: 

Maatregelen om energie te besparen 

Wilt u energie besparen? U kunt zelf tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen plaatsen. Bouwkundige maatregelen om energie te besparen regelt u samen met de vve. Denk hierbij aan vloer-, gevel- (spouwmuur-) of dakisolatie, isolatieglas of het plaatsen van zonnepanelen. Het is daarom belangrijk om goed met alle eigenaren te overleggen. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat zoveel mogelijk eigenaren het plan steunen. De eerste stap in dit proces is om te kijken wat er allemaal kan en een energieadvies aan te vragen. 

Energieadvies 

Misschien weet u nog niet waar u het beste kunt beginnen of welke maatregelen voor uw vve het meeste effect hebben. Een goed begin is het aanvragen van een energieadvies. Daarin staat welke stappen de vve kan zetten om energie te besparen en/of op te wekken. U kunt subsidie voor energieadvies aanvragen bij de Rijksoverheid.

Lees meer over subsidie voor verduurzamingsonderzoek en -advies

Subsidie en financiering 

Besluit de vve om het gebouw energiezuiniger te gaan maken? U betaalt dit natuurlijk samen met de andere leden. Maar gaat u daar voor sparen, legt u extra geld in of sluit u een lening af? 

Bekijk de subsidies en leningen via het energieloket van gemeente Utrecht

Aardgasvrij wonen

Kookt u op een gasfornuis? Of hebt u nog een cv-ketel op aardgas? Bij een overstap op aardgasvrij wonen gaat dit veranderen in uw woning. Zo gaat u koken op een elektrische inductiekookplaat en wordt uw woning op een andere manier verwarmd. De gemeente is in de eerste buurten begonnen met deze aanpak.

Lees meer over aardgasvrij verwarmen

Hulp en contact Vve-loket

Telefoon

14 030

E-mail

vveloket@utrecht.nl