Kleine vve energiezuinig maken

Bent u lid van een kleine vve tot maximaal 7 appartementen en wilt u uw gebouw energiezuinig maken? Wij kunnen u helpen met advies en ondersteuning. 

Op deze pagina: 

Maatregelen om energie te besparen 

Wilt u energie besparen? U kunt zelf tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen plaatsen. Bouwkundige maatregelen om energie te besparen regelt u samen met de vve. Denk hierbij aan vloer-, gevel- (spouwmuur-) of dakisolatie, isolatieglas of het plaatsen van zonnepanelen. Het is daarom belangrijk om goed met alle eigenaren te overleggen. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat zoveel mogelijk eigenaren het plan steunen. De eerste stap in dit proces is om te kijken wat er allemaal kan en een energieadvies aan te vragen. 

Energieadvies 

Misschien weet u nog niet waar u het beste kunt beginnen of welke maatregelen voor uw vve het meeste effect hebben. Een goed begin is het aanvragen van een energieadvies. Daarin staat welke stappen de vve kan zetten om energie te besparen en/of op te wekken.  

Isoleren kleine vve's Elinkwijk-Julianapark en Watervogelbuurt 

In Elinkwijk-Julianapark en de Watervogelbuurt starten we met het isoleren van kleine vve's (isolatieaanpak kleine vve's). Hierbij kunnen kleine vve’s energieadvies, begeleiding en extra subsidie krijgen voor het uitvoeren van maatregelen om energie te besparen. In deze buurten staan veel kleine vve’s die op elkaar lijken en van elkaar kunnen leren. En misschien zelfs samen maatregelen kunnen nemen. De vve’s die mee kunnen doen ontvangen hierover een brief van de gemeente.

Lees meer over het isoleren van kleine vve's in Elinkwijk-Julianapark en de Watervogelbuurt

Zonnepanelen 

Wilt u zonnepanelen op uw gebouw? Dan is het belangrijk om daar afspraken over te maken met uw mede-eigenaren. U bent namelijk samen eigenaar van het dak.

Bekijk het handige stappenplan van Milieu Centraal

Subsidie en financiering 

Besluit de vve om het gebouw energiezuiniger te gaan maken? U betaalt dit natuurlijk samen met de andere leden. Maar gaat u daar voor sparen, legt u extra geld in of sluit u een lening af? 

Aardgasvrij wonen

Kookt u op een gasfornuis? Of hebt u nog een cv-ketel op aardgas? Bij een overstap op aardgasvrij wonen gaat dit veranderen in uw woning. Zo gaat u koken op een elektrische inductiekookplaat en wordt uw woning op een andere manier verwarmd. De gemeente is in de eerste buurten begonnen met deze aanpak.

Lees meer over aardgasvrij verwarmen

Hulp en contact Vve-loket

Telefoon

14 030

E-mail

vveloket@utrecht.nl