Aanvraag tuintegels ophalen (alleen voor particulieren)

Gaat u voor meer groen en haalt u tegels uit uw tuin? Dan halen wij de tegels (minimaal 1 m2 en maximaal 12 m2) bij u op. Vul daarvoor het formulier in.

Voorwaarden

 • We halen alleen tegels op die plaats maken voor gras, planten of ander (levend) groen (dus geen kunstgras, houtsnippers, grind en vlonders). Het doel is om water vast te houden in de bodem. Planten zorgen daar het beste voor. Bovendien helpen planten ook tegen hittestress.
 • We halen geen zand, grond, puin of planten op.
 • We beoordelen alleen aanvragen met daarin:
  • Een schets van de toekomstige situatie.
  • Een foto van de huidige situatie waarop is aangegeven welke tegels verwijderd worden voor ‘levend’ groen.
  • De totale afmetingen van het oppervlak waarin tegels worden verwijderd.
 • We kunnen in sommige gevallen weigeren om de tegels op te halen. We beoordelen dit per aanvraag.
 • Zet de tegels pas op de stoep op de dag dat we ze komen ophalen.

Wilt u meer dan 12 m2 tegels laten ophalen, omdat u meer wilt vergroenen? Neem dan contact op met waterproof030@utrecht.nl.

Na uw aanvraag

Binnen 5 werkdagen nemen we contact met u op over de beoordeling van uw aanvraag. Als uw aanvraag is goedgekeurd, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken om de tegels op te halen. Bewaar de tegels tot die tijd in uw eigen tuin. In de vakantieperiode kan het wat langer duren voor we uw aanvraag in behandeling nemen.

Vragen met een * zijn verplicht.

Uw aanvraag

Uploaden foto of schets

Om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen hebben wij een aantal foto’s nodig. Upload hieronder een foto van de (hele) tuin zoals deze nu is en een schets van de toekomstige situatie. (Als u de tegels al heeft verwijderd, upload dan een foto van de (hele) tuin in huidige situatie).Geef op de afbeelding duidelijk aan:

 • Wat de afmetingen van de tuin zijn.
 • Welke tegels weggaan. En hoeveel m2 dit is.
 • Wat er voor de tegels in de plaats komt.

Let op! de foto’s mogen samen maximaal 10MB groot zijn.

De gemeente mag contact met mij opnemen, om mij te vragen of ik mee wil doen aan een promotieactie voor de tegelophaalactie. Bijvoorbeeld voor een filmpje, nieuwsbericht of advertentie.

Privacyverklaring

Uw gegevens hebben we nodig om uw aanvraag te beoordelen en om een afspraak te maken om de tegels op te halen. We delen uw gegevens met de aannemer die de tegels op komt halen. We bewaren uw gegevens tot een jaar na uw aanvraag. Daarna verwijderen we uw persoonlijke gegevens. Na dat jaar bewaren alleen gegevens over het aantal opgehaalde tegels.

Geeft u ook akkoord om contact met u op te nemen over deelname aan promotie voor de tegelophaalactie? Dan bewaren we uw gegevens ook om hierover contact met u op te kunnen nemen.