Bomennieuws

Hieronder leest u berichten over in het oog springende bomen in de wijk. Bijvoorbeeld over het kappen, snoeien of planten van een boom.

Meer informatie over bomen kappen, bomen snoeien en bomen planten.

Nadat een boom gekapt, gesnoeid of geplant is, laten we het bericht 2 weken staan. Wilt u niets missen? Lees hoe wij u op de hoogte houden en waarom wij bomen kappen.

Bekijk de berichten per wijk:


Binnenstad

Leidsche Rijn

Noodkap treurwilg Menno ter Brakestraat

We kappen binnenkort met spoed voor 31 juli een treurwilg met boomnummer: 1942500. Deze boom staat in de Menno ter Brakestraat ter hoogte van huisnummer 200.

Waarom kappen we met spoed?

De boom is ziek en vormt een gevaar voor de omgeving. Daarom kappen we de boom met spoed. Hiervoor volgen we de procedure voor noodkap.

Komt er een nieuwe boom terug?

Eerst halen we de oude boomstronk weg. Er wordt een nieuwe boom geplant, maar verder van de gevel. Dat doen we in het plantseizoen voor bomen, dat loopt van november tot maart. Vaak duurt het dus een paar maanden voordat er een nieuwe boom staat.


Noordoost

Noordwest

Oost

Overvecht

Snoeien 3 knotwilgen aan de Moldaudreef

We snoeien binnenkort (voor 31 juli) 3 knotwilgen aan de Moldaudreef ter hoogte van huisnummer 1.

Waarom snoeien we deze bomen?

De bomen zijn lang niet onderhouden en worden te groot. We snoeien de bomen uit voorzorg. Zo voorkomen we dat takken breken en schade of overlast veroorzaken.

Hoe zorgen we voor onze bomen?

We verzorgen en beschermen alle 160.000 gemeentelijke bomen. Ook inspecteren we deze regelmatig. Snoeien doen we vooral om de groei van bomen te begeleiden en voor de veiligheid. Het kan voorkomen dat we bomen moeten snoeien, die zodanig zijn aangetast dat takken kunnen breken.


Vleuten-De Meern

West

Zuid

Noodkap kers kinderboerderij Nieuw Rotsoord

We kappen voor 18 juli met spoed een kers met boomnummer: 1990277. Deze boom staat op de kinderboerderij Nieuw Rotsoord.

Waarom kappen we de boom met spoed?

De boom is ziek en vormt een gevaar voor de omgeving. Daarom kappen we de boom met spoed. Hiervoor volgen we de procedure voor noodkap.

Komt er een nieuwe boom terug?

Eerst halen we de oude boomstronk weg. Dan kunnen we op de opengevallen plek een nieuwe boom planten. Dat doen we in het plantseizoen voor bomen, dat loopt van november tot maart. Vaak duurt het dus een paar maanden voordat er een nieuwe boom staat.


Zuidwest

Kap en planten nieuwe bomen in Park Transwijk

In park Transwijk ligt een heuvel waar een drinkwaterreservoir onder ligt. We kappen 116 bomen op een deel van deze heuvel en planten op andere plekken evenveel nieuwe bomen terug.

Waarom kappen we deze bomen?

De boomwortels en het toenemende gewicht van de bomen kunnen schade toebrengen aan het reservoir. Dit kan ervoor zorgen dat er niet genoeg drinkwater geleverd kan worden. Daarom moeten we de bomen op het reservoir helaas kappen.

Komen er nieuwe bomen terug?

Voor elke boom die we kappen planten we een nieuwe boom terug. In Park Transwijk kunnen we 69 nieuwe bomen terugplanten. De rest van de bomen planten we terug op andere plekken in de stad en op een terrein van Vitens in Utrecht. Op de heuvel planten we struiken terug.

Lees meer op Park Transwijk: kap en planten nieuwe bomen

Noodkap kastanjeboom op de rotonde Europaplein

We kappen voor 4 juli een kastanjeboom op de rotonde van het Europaplein.

Waarom met spoed kappen?

De boom is ziek en is gevaarlijk voor de omgeving. Daarom kappen we de boom met spoed. Hiervoor volgen we de procedure voor noodkap.

Komt er een nieuwe boom terug?

Eerst halen we de oude boom weg. Dan kunnen we op de opengevallen plek een nieuwe boom planten. Dat doen we in het plantseizoen voor bomen, dat loopt van november tot maart. Vaak duurt het dus een paar maanden voordat er een nieuw boom staat.


Hulp en contact Parken en groen

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier