Parken en groen Dieren

eenden, kat, eekhorn

Opvang van dieren

Voor de opvang en vervoer van honden, katten, vogels en knaagdieren werken we samen met:

Dode dieren melden

  • Katten, honden, andere gezelschapsdieren en dieren in het water: doorgeven aan de dierenambulance
  • Vogelsterfte: meer dan 3 dode ganzen, eenden of zwanen op 1 plek? Of meer dan 20 andere dode vogels op 1 plek? Bel het Landelijk meldpunt dierziekten.

Ligt het dode dier op uw eigen grond dan bent u zelf verantwoordelijk voor de verwijdering. Bel dan het dierenasiel en breng het dier langs. 

Dier in nood

Doe een melding van een dier in nood. Bel Meldpunt 144 Red een dier.

Doe een melding van een verstoring van een (beschermd) dier. Dit kan bij de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD). Zij handhaven op de Wet natuurbescherming.

Dieren bij plechtigheden

Gemeente Utrecht hecht veel waarde aan het welzijn van dieren. We verzoeken u daarom geen duiven op te laten op uw trouwdag, bij een begrafenis of andere plechtigheid  of evenement. Veel gevangen of gehouden duiven kunnen niet overleven in de vrije natuur of in de stad.

Beleid over dierenwelzijn

De gemeente wil goed zorgen voor de dieren in de stad. We willen dat mensen met bouwplannen ook denken aan de zorg voor dieren. En we werken samen met de dierenambulance en dierenbescherming. Wilt u weten wat het gemeentelijke beleid is over dierenwelzijn? Lees dan het jaarverslag dierenwelzijn 2016 (pdf, 3,4 MB).

Hulp en contact Milieu

Telefoon

14 030

E-mail

reactieformulier

Uw mening