Park Oog in Al

Mensen wandelen langs bomen en water in park Oog en Al

Park Oog in Al is een oud landgoed. In 1920 legde de gemeente er een algemeen stadspark aan. Het park is populair bij buurtbewoners. Er is van alles te zien en te doen voor jong en oud. Ontdek wat park Oog in Al zo bijzonder maakt.

Wat is er te doen in park Oog in Al?

In park Oog in Al is voor alle leeftijden en doelgroepen iets leuks te beleven.

  • Ontmoet de damherten en pauwen in de dierenweide.
  • Kom spelen in de speeltuin en kastelen bouwen in de zandbak.
  • Bewonder de oude theekoepel en de restanten van een Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog.
  • Geniet van koffie, lunch of een diner in het restaurant van Landhuis in de Stad. Een plek midden in het groen waar zij werken met lokale seizoensgebonden producten.

Geschiedenis park Oog in Al

Het park Oog in Al heeft zijn wortels in de 17e eeuw. Jonkheer Everard Meijster liet in 1664 een landgoed bouwen langs de Leidsche Rijn. De gemeente kocht het landgoed in 1918. Op een deel van het terrein kwamen huizen: de wijk Oog in Al. Op een ander deel legde de gemeente in 1920 park Oog in Al aan. Het park werd ontworpen door de gemeentelijke tuinarchitect J.J. Denier van der Gon. Hij was ook betrokken bij de aanleg van het Wilhelminapark.

Monumentaal park

Park Oog in Al is een gemeentelijk monument. De gemeente Utrecht heeft nog 3 andere beschermde stadsparken. Het Wilhelminapark en het Zocherpark hebben de status van rijksmonument. Het Julianapark heeft de status van gemeentelijk monument.

Hulp en contact Parken en groen

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier