Parken en plantsoenen Rivierenwijk samen groener maken

We gaan samen met inwoners Rivierenwijk groener maken. We willen dat inwoners zich thuis voelen in hun buurt en er trots op zijn. Daarom is het belangrijk dat ze het een prettige plek vinden om er te lopen, fietsen en tijd door te brengen.

Rivierenwijk is 1 van de buurten met het minste groen in Utrecht. Ook is de afstand tot groen op sommige plekken groter dan 200 meter. Dat is meer dan de norm van 200 meter die in de gemeente Utrecht geldt. Daarom doen we ons best voor meer groen. Bekijk de voordelen van meer groen in de buurt.

Waar zijn we al groen bezig in Rivierenwijk?

Samen met inwoners zijn we al bezig met de eerste projecten.

 • Waalstraatplantsoen

  Het Waalstraatplantsoen heeft de afgelopen jaren niet de aandacht gekregen die het verdient. Lokale hovenier Pieter van Tuinwijzer Wagenborg heeft zich bij ons gemeld. Hij doet sinds juni samen met omwonenden het onderhoud van het Waalstraatplantsoen. Ze hebben eerst onkruid verwijderd en borders aangelegd. Ze tuinieren op natuurlijke en ambachtelijke wijze. Ze willen het plantsoen een 'fleurige boost' geven.

  Wilt u meer informatie over dit project, of wilt u meedoen? Stuur dan een e-mail naar rivierenwijkgroen@utrecht.nl.

 • Maasplein

  Het schoolplein van de Maaspleinschool vraagt om vergroening. Ouders, leerlingen en inwoners maken samen een nieuw ontwerp voor het schoolplein. Doel is dat de leerlingen lekker kunnen spelen op een groen schoolplein. Ook willen we op de punt van het plein bij de Roerstraat meer groen, minder stoeptegels en een veiliger verkeerssituatie.
 • Willem Sluyterstraat

  De Willem Sluyterstraat is een voetgangersgebied dat grenst aan de Vondellaan. Het ligt tussen het Grafisch Lyceum en het ROC Midden Nederland. Voor de scholieren is er in de pauzes, en voor en na school weinig te doen. De leerlingen trekken daardoor vaak de wijk in. Dat zorgt soms voor overlast voor omwonenden. We maken samen met beide onderwijsinstellingen en omwonenden een ontwerp voor een aantrekkelijke, groene en koele Willem Sluyterstraat. Zo is het ook prettiger voor de leerlingen om er te zijn.

Meedenken?

We werken ook samen met betrokken inwoners aan een plan om meer straten en pleinen in Rivierenwijk groener te maken. Wilt u hierover meedenken? Meld u dan aan via rivierenwijkgroen@utrecht.nl.

Zelf ook iets doen voor meer groen?

Woont u in Rivierenwijk en wilt u iets doen om de buurt groener te maken? Denk dan eens over het aanleggen van een geveltuintje. Of bespreek uw idee├źn met buurtgenoten die een ook een groenere buurt willen. U kunt voor uw idee of initiatief ook met ons contact opnemen via rivierenwijkgroen@utrecht.nl.

Hebt u een tuin? U kunt veel doen om uw tuin groener en meteen waterproof te maken.

Bekijk de tips op utrecht.nl/waterproof030

Hulp en contact Rivierenwijk groen

E-mail

rivierenwijkgroen@utrecht.nl

Telefoon

14 030