Parken en plantsoenen Vechtoevers

De gemeente maakt de Vechtoevers aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers. We werken de komende jaren aan verschillende groenprojecten langs de Vecht.

Hogelanden Westzijde

Voor de Hogelanden Westzijde, tussen de Rode brug en de Marnixbrug, heeft de gemeente een aangepast ontwerp gemaakt. Het ontwerp bestaat uit een fietsstraat en een zo breed mogelijke groenstrook langs de Vecht.

Lees verder over de planning en werkzaamheden aan de Hogelanden Westzijde


Herinrichting pleintje Draaiweg

We hebben het pleintje op de hoek van de Draaiweg en de Lauwerecht opnieuw ingericht. Het pleintje heeft veel groen en een verlaagde kade. Bekijk het ontwerp (pdf, 1,3 MB).


Gasthuismolenbrug

De Gasthuismolenbrug is de spoorbrug over de Vecht. De brug en de onderdoorgangen hebben een wat verloederde uitstraling. De brug is in eigendom van ProRail. 4 buurtcomités hebben samen een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden om de brug op te knappen. Ze voeren hiervoor een lobby bij ProRail. Er is al geld voor het verbeteren van de verlichting. De gemeente Utrecht ondersteunt dit initiatief.


De Veenhof

De Veenhof is in 2014 opnieuw ingericht.


Visie Vechtoevers

De gemeente wil de oevers van de Vecht groener en aantrekkelijker te maken voor recreatie, zoals wandelen en fietsen. Dit staat in de visie Vechtoevers.

In het Tweekolommenstuk Visie Vechtoevers (pdf, 206 kB) staan reacties van bewoners en belanghebbenden op de visie, en de reactie daarop van de gemeente.

Hulp en contact Groenbeleid

Telefoon

14 030

E-mail

reactieformulier