Vechtoevers

De gemeente maakt de Vechtoevers aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers. We werken de komende jaren aan verschillende groenprojecten langs de Vecht.

Herinrichting pleintje Draaiweg

We hebben het pleintje op de hoek van de Draaiweg en de Lauwerecht opnieuw ingericht. Het pleintje heeft veel groen en een verlaagde kade. Bekijk het ontwerp (pdf, 1,3 MB).


Gasthuismolenbrug

De Gasthuismolenbrug is de spoorbrug over de Vecht. De brug en de onderdoorgangen hebben een wat verloederde uitstraling. De brug is in eigendom van ProRail. 4 buurtcomit√©s hebben samen een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden om de brug op te knappen. Ze voeren hiervoor een lobby bij ProRail. Er is al geld voor het verbeteren van de verlichting. De gemeente Utrecht ondersteunt dit initiatief.


Visie Vechtoevers

De gemeente wil de oevers van de Vecht groener en aantrekkelijker te maken voor recreatie, zoals wandelen en fietsen. Dit staat in de visie Vechtoevers.

In het Tweekolommenstuk Visie Vechtoevers (pdf, 206 kB) staan reacties van bewoners en belanghebbenden op de visie, en de reactie daarop van de gemeente.

Hulp en contact Groenbeleid

Telefoon

14 030

E-mail

reactieformulier