Wilhelminapark

Het Wilhelminapark is een romantisch stadspark met veel oude bomen. Het is een populair stadspark dat het hele jaar door druk wordt bezocht. Kom ook genieten van de zon, skaten op de Promenade of wandelen op de slingerende paden.

Wat is er te doen in het Wilhelminapark?

In het zuidelijk deel van het park is een groot grasveld, perfect voor sporters en zonaanbidders. Wie graag wandelt kan zijn hart ophalen in het Wilhelminapark: van noord naar zuid loopt de brede Promenade, waar het heerlijk wandelen is. Loop verder op een van de slingerende paden, omgeven door ruim 100 verschillende boomsoorten.

Midden in het park ligt een sierlijke vijver met fontein, waar in de winter goed op geschaatst kan worden. Bij de vijver staat een groot standbeeld van koningin Wilhelmina. Even verderop vindt u het Paviljoen en de kinderspeelplaats.

Nieuwe bruine beuk

Sinds 20 februari 2020 staat de nieuwe bruine beuk op de rotonde van de Emmalaan/Oudwijk. Op deze plek stond tot die tijd de 170 jaar oude rode beuk. Deze was ziek. Bekijk onderstaande video over de naam.

Video: Koninklijke naam voor nieuwe bruine beuk

Benieuwd naar hoe we het hele proces van onderzoek en vervangen van de zieke rode beuk samen met de buurt hebben aangepakt?

Bekijk de uitgebreide video op YouTube

Geschiedenis

In 1888 verkocht baron Van Boetzelaer van Oosterhout zijn grond op het Oudwijkerveld aan de gemeente. De voorwaarde was dat er binnen 10 jaar een openbaar wandelpark zou komen. De gemeente schreef een prijsvraag uit. Tuinarchitect Henri Copijn maakte het winnende ontwerp. Hij bedacht een park in Engelse landschapsstijl. In 1898 werd het park geopend. Het kreeg de naam Wilhelminapark, om te vieren dat Wilhelmina ingehuldigd was als nieuwe koningin.

Monumentaal park

Het park is sinds 2001 een rijksmonument, net als het Zocherpark rond de binnenstad. Het Julianapark en park Oog in Al zijn gemeentelijke monumenten.

Meer informatie

Hulp en contact Parken en groen

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier