Rijnsweerd, invoeren betaald parkeren

In Rijnsweerd-Zuid geldt sinds 1 april 2020 betaald parkeren. In 2022 hebben we onderzocht of dit zorgt voor voldoende vrije parkeerplaatsen. We bespreken de resultaten nog.

Gebied betaald parkeren Rijnsweerd-Zuid

In de volgende straten is betaald parkeren ingevoerd:

Albert van Dalsumlaan, Eduard Verkadelaan, Louis Bouwmeesterlaan, Dirk Wittelaan, Enny Vredelaan, Fien de la Marlaan, Johan Buziaulaan, Wim Sonneveldlaan, Caesarlaan, Cicerolaan, Herodotuslaan, Horatiuslaan, Liviuslaan, Ovidiuslaan, Platolaan, Sophocleslaan, Tacituslaan, Terentiuslaan, Vergiliuslaan, Weg naar Rhijnauwen, Xenophonlaan.

Onderzoek

Het onderzoek om te kijken hoe het nu gaat met parkeren in Rijnsweerd-Zuid is uitgesteld naar 2022. We kijken tijdens het onderzoek of er genoeg vrije parkeerplaatsen zijn en op welke plekken er nog veel fout wordt geparkeerd. Ook kijken we of er aanvullende maatregelen nodig zijn om de parkeersituatie in de wijk te verbeteren.

Onderzoek markering parkeervakken woonerven

In de woonerven staan er auto’s buiten de parkeervakken geparkeerd. Hierdoor kunnen er grote voertuigen en nood- en hulpdiensten niet makkelijk door. Ook voor spelende kinderen kan dit gevaarlijke situaties opleveren. We onderzoeken of we dit kunnen verbeteren door markeringen voor de parkeervakken aan te brengen. Op deze manier is duidelijk te zien waar geparkeerd mag worden.

Handhaving

Vanaf 1 april 2020 controleren we of er betaald is voor parkeren. Hebt u niet betaald of hebt u geen parkeervergunning? Of staat u geparkeerd op een plek waar u voor een onveilige situatie zorgt? Dan kunt u een boete krijgen.

Wat is al gebeurd?

Hulp en contact Betaald parkeren

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl