Wielklem

U krijgt een wielklem als u 3 of meer parkeerbonnen (naheffingsaanslagen parkeerbelasting) hebt openstaan bij de gemeente.

Wanneer krijg ik een wielklem?

Als u 3 of meer parkeerbonnen voor 1 kenteken hebt openstaan, dan kan de gemeente elk moment een wielklem aan uw auto plaatsen.

Wij verwijderen de wielklem pas wanneer u de openstaande parkeerbonnen hebt betaald en de kosten voor het aanbrengen en verwijderen van de wielklem. Wanneer u deze kosten niet binnen 24 uur betaalt, dan slepen we het voertuig weg.

Wat kost een wielklem?

U moet € 173,33 betalen voor het aanbrengen en verwijderen van de wielklem (prijspeil 2024) + al uw openstaande parkeerboetes.

Als uw auto is weggesleept, moet u daarbovenop ook € 399,36 betalen voor het wegslepen en € 34,79 per dag voor het stallen van uw auto (prijspeil 2024).

Ik heb een wielklem. Wat moet ik doen?

U vindt onder uw ruitenwisser een informatiefolder. Daarin staat wat u moet doen:

  • Stap 1: bel naar 088 - 0640 250 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur). Een medewerker van de BghU vertelt hoeveel u moet betalen en hoe u dat moet doen.
  • Stap 2: u betaalt aan de balie van de BghU in het stadskantoor (Stadsplateau 1, 2e etage). Dat kan met PIN of contant. U moet het hele bedrag in 1 keer betalen. Er is geen betalingsregeling mogelijk.
  • Stap 3: de wielklem wordt binnen 1 uur van uw auto verwijderd.

Mijn auto had een wielklem, maar is nu weggesleept. Wat te doen?

Als u de openstaande parkeerboetes en kosten niet binnen 24 uur betaalt, dan wordt uw auto weggesleept.

  • Bel naar 088 - 0640 250 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur). Een medewerker van de BghU controleert of uw auto door ons is weggesleept en vertelt wat u moet doen.
  • U betaalt aan de balie van de BghU in het stadskantoor (Stadsplateau 1, 2e etage). Dat kan met PIN of contant. U moet het hele bedrag in 1 keer betalen. Er is geen betalingsregeling mogelijk. U krijgt een betaalbewijs.
  • Met het betaalbewijs gaat u naar het depot van BCU. Daar haalt u uw auto op.

Meer informatie over wegslepen

Niet eens met wielklem of wegslepen van uw auto?

U kunt bezwaar maken tegen het aanbrengen van een wielklem of het wegslepen van uw auto. Dat doet u digitaal op de website van de BghU