Auto

Komt u met de auto naar Utrecht? Dan is het goed om te weten dat Utrecht werkt aan de bereikbaarheid en een schoon milieu van de stad. We plaatsen oplaadpalen voor elektrische auto’s en weren oude dieselauto’s in de binnenstad. We proberen samen met bewoners en ondernemers de stad zo bereikbaar mogelijk te houden.

Milieuzone

Utrecht wil het aantal milieuvervuilende voertuigen binnen de stad verminderen. Bent u in het bezit van een personen- of bestelauto op diesel met emissieklasse 3 of lager? Dan kunt u met deze auto de milieuzone van Utrecht niet in. Wilt u weten of uw auto de milieuzone in mag? Doe dan de kentekencheck.

Meer over de milieuzone

Elektrisch rijden en oplaadpunten

Komt u met een elektrische auto naar Utrecht? En bent u in het bezit van een geldige oplaadpas? Dan kunt u gebruikmaken van de openbare oplaadpunten in Utrecht.

Meer over elektrisch vervoer

Parkeren in Utrecht

Parkeer uw auto:

Meer over parkeren

Deelauto’s

Wilt u af en toe een autorit maken? En wilt u liever geen eigen auto kopen? Dan biedt autodelen uitkomst.

Verschillende aanbieders plaatsen (elektrische) deelauto’s in uw wijk. Probeer ze vooral eens uit. Als u uw parkeervergunning inlevert om te gaan autodelen, krijgt u de vergunning direct terug als het toch niet bevalt.
Meer over deelauto’s

Wegwerkzaamheden

Tijdens evenementen en wegwerkzaamheden houden wij de stad voor u bereikbaar. Met verkeersomleidingen proberen wij de verkeershinder tot een minimum te beperken.

Op Melvin (MELden van Verstoringen in de Infrastructuur in Nederland) ziet u waar werkzaamheden en omleidingen in de regio Utrecht zijn.

Verkeersprojecten

Utrecht werkt samen met bewoners en ondernemers aan de verbetering van verkeerssituaties. In deze verkeersprojecten betrekt de gemeente de bewoners en ondernemers bij (nieuwe) verkeersmaatregelen.

Bekijk de verkeersprojecten van dit moment

Hulp en contact Verkeer en vervoer

Telefoon

14 030

E-mail

verkeer.en.vervoer@utrecht.nl