Verkeer Auto

Komt u met de auto naar Utrecht? Dan is het goed om te weten dat Utrecht werkt aan de bereikbaarheid en een schoon milieu van de stad. We plaatsen oplaadpalen voor elektrische auto’s en weren oude dieselauto’s in de binnenstad. We proberen samen met bewoners en ondernemers de stad zo bereikbaar mogelijk te houden.

Milieuzone

Utrecht wil het aantal milieuvervuilende voertuigen binnen de stad verminderen. Bent u in het bezit van een dieselvoertuig met een Datum Eerste Toelating (DET) van vóór 1 januari 2001? Dan kunt u met dat voertuig niet meer de binnenstad van Utrecht in. Wilt u weten of uw auto de milieuzone in mag? Doe dan de kentekencheck.

Meer over de milieuzone

Elektrisch rijden en oplaadpunten

Komt u met een elektrische auto naar Utrecht? En bent u in het bezit van een geldige oplaadpas? Dan kunt u gebruikmaken van de openbare oplaadpunten in Utrecht.

Meer over elektrisch vervoer

Parkeren in Utrecht

Parkeer uw auto:

Meer over parkeren

Wegwerkzaamheden

Tijdens evenementen en wegwerkzaamheden houden wij de stad voor u bereikbaar. Met verkeersomleidingen proberen wij de verkeershinder tot een minimum te beperken.

Op de site van LTC Wegwerkzaamheden & Evenementen kunt u zien waar werkzaamheden en omleidingen in de regio Utrecht zijn.

Verkeersprojecten

Utrecht werkt samen met bewoners en ondernemers aan de verbetering van verkeerssituaties. In deze verkeersprojecten betrekt de gemeente de bewoners en ondernemers bij (nieuwe) verkeersmaatregelen.

Bekijk de verkeersprojecten van dit moment

Verkeersbeleid

Utrecht moet bereikbaar, aantrekkelijk en gezond blijven. Daarom nemen we maatregelen voor het verkeer en de inrichting van de stad. Deze maatregelen komen uit het mobiliteitsplan.

Hulp en contact Verkeer en vervoer

Telefoon

14 030

E-mail

verkeer.en.vervoer@utrecht.nl