Fiets

Utrecht is een echte fietsstad. Steeds meer mensen bewegen zich met de fiets naar en door de stad.

Bij het inrichten van de stad geven we voorrang aan de fiets als actief, schoon en veilig vervoersmiddel. Zo maken we jouw straat en onze stad gezond, aantrekkelijk en bereikbaar voor iedereen.

Gezocht: slimme oplossingen om fietsdrukte te verminderen

Het is druk op de fietspaden in het centrum. En we verwachten dat het de komende jaren drukker wordt. In de spits ontstaan er zelfs fietsfiles op fietspaden naar het centrum en centraal station. Dit kan zorgen voor onveilige situaties. Er zijn verschillende fietsroutes om het centrum heen. Maar hoe zorgen we ervoor dat fietsers die routes nemen?
Daarvoor zijn we op zoek naar een slimme oplossing die weinig invloed heeft op de openbare ruimte. Bedrijven kunnen reageren. Er is € 25.000 beschikbaar.

Stuur uw oplossing in


Fietsers met een beperking

Bent u afhankelijk van uw fiets om u door het voetgangersgebied in de binnenstad te verplaatsen? U kunt daarvoor een ontheffing aanvragen via de pagina Ontheffing voertuig.

Lees meer informatie voor fietsers met een beperking

Deelfietsen

Deelfietsen staan verspreid over de stad. U kunt er 1 huren via een app van de aanbieder. Handig als u bijvoorbeeld voor werk regelmatig van en naar Utrecht reist. En zo komt er meer plek vrij in de openbare ruimte.

Lees meer over deelfietsen

Doe een melding

Gevaarlijk geparkeerde fiets, fietswrak of weesfiets? Laat het ons weten.

Melding doen

Volg ons

Wij houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en vragen we u regelmatig om uw mening. Dat doen we via Instagram, X (eerder Twitter) en via de nieuwsbrief.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief