Fiets Fietsers met een beperking in voetgangersgebied

Fietsers met een beperking kunnen een ontheffing aanvragen om zich te kunnen verplaatsen door het voetgangersgebied in de binnenstad. Voor fietsers met een beperking die graag hun fiets willen stallen in het voetgangersgebied reserveren we een aantal plekken.

Ontheffing aanvragen

Bent u afhankelijk van uw fiets om u door het voetgangersgebied in de binnenstad te verplaatsen? Dan kunt u een ontheffing aanvragen via utrecht.nl/ontheffingvoertuig. Bij de aanvraag kunt u laten weten of u een schildje wilt ontvangen dat u op uw fiets zet. Zo bent u herkenbaar als fietser met een beperking. Deze optie is niet verplicht.

Fiets stallen

Bent u een fietser met een beperking die graag een fiets wil stallen in het voetgangersgebied? Als u uw fiets stalt in Utrecht, moet u zich aan de fietsparkeerregels houden. Uw fiets mag niet te lang op dezelfde plek staan en mag geen gevaarlijke situaties veroorzaken. We verwijderen fietsen en brommers die gevaarlijk of te lang zijn gestald. Daarnaast hebben we in de binnenstad een aantal toegankelijke fietsparkeerplekken.

U kunt terecht:

  • In de overdekte, gelijkvloerse fietsenstalling Zadelstraat.
  • In de Pop-up Parkings op onder andere de Neude, Mariaplaats en het Vredenburg.
  • Op 2 fietsparkeervakken aan Vredenburg (herkenbaar aan de straattegel met het logo van een handbike). 
  • Op 2 gereserveerde plekken bovenaan de trap van fietsenstalling Neude.

Meer informatie over openingstijden en locaties van de fietsenstallingen staat op U-stal.nl