Tentoonstelling “Welcome home” van Kaboom Animation festival

Het Kaboom Animation Festival en Animated Women/World vroegen animatoren om bij het Kaboom festivalthema "Welcome home" een bewegende poster te maken. 15 posters zijn in deze tentoonstelling tot en met 30 april te zien.

Thema “Welcome home”

Kaboom Animation Festival 2024 zegt: Welkom Thuis. Ze vroegen animatoren om een 5 tot 30 seconden durende animatie in te sturen, samen met een bijpassend kunstwerk. De enige regel hierbij was: geef je kijk op het festivalthema “Welcome Home”
Ontdek in deze posters hoe de deelnemers het thema hebben verkend en zie waardoor zij zich thuis voelen.

Door verhalen uit te wisselen wil Kaboom ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt en elkaar welkom heet.

Bewegende posters

De kunstwerken in deze tentoonstelling zijn ontworpen om digitaal te activeren (augmented reality). Door een app te downloaden en de posters door de app te bekijken, komen de posters tot leven.

De festivalposter van Leyla Ali

De Kaboom festivalposter 2024 is ontworpen door de illustrator Leyla Ali. Over haar gedachten achter de artistieke inspiratie ervan, vertelt ze: "De illustratie is sterk beïnvloed door mijn familiebeeld. Mijn oom nam foto's van onze familie in de jaren '90 en ik kan niet uitdrukken hoeveel ik van deze foto's hou. Azerbeidzjaanse families zijn luidruchtig, expressief en het draait allemaal om lange bijeenkomsten met genoeg eten om een dorp te voeden. Zijn oude Zenith camera heeft de sfeer van die jaren goed weten vast te leggen. Rommelig, vrolijk, blootsvoets rennend in de tuin van mijn opa. Ik herinner me dat mijn moeder altijd prachtige kleurrijke truien had (de meeste foto’s zijn zwart-wit, maar ik weet het nog!). Dus dat is wat ik probeerde te laten zien op de illustratie en ik combineerde het met het beeld van hoe mijn eigen familie er in de toekomst uit zou kunnen zien."

Over Kaboom Animation festival 2024

Op het Kaboom Animation Festival zijn allerlei soorten animaties te zien, van baanbrekende experimentele arthouse tot kleurrijke verhalen.

Het festival is van 5 tot en met 14 april en vindt op diverse plekken plaats in Utrecht en Amsterdam. Lees meer over het festival op www.kaboomfestival.nl

Toegang tentoonstelling

  • Kosten: gratis
  • Waar: tijdens openingstijden van het stadskantoor (Stadsplateau 1), eerste verdieping
  • Wanneer: vrijdag 29 maart tot en met dinsdag 30 april 2024

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur