Evenementen

Woont u in een buurt waar wel eens evenementen worden georganiseerd? Dan is het fijn om te weten wat dat voor u betekent en wat u kunt doen als u overlast hebt. Of misschien wilt u zelf een evenement organiseren zoals een buurtfeest.

Vergunningaanvragen bekijken

Op overheid.nl kunt u alle aanvragen voor vergunningen in uw buurt vinden. U kunt als belanghebbende reageren op de aanvraag (een zienswijze indienen). Wij bekijken uw reactie voordat wij een besluit nemen over de aanvraag. Bent u het niet eens met ons uiteindelijk besluit? Dan kunt u daartegen bezwaar maken.

Vergunningaanvragen uit uw buurt per e-mail krijgen

Wilt u liever alle vergunningenaanvragen per e-mail ontvangen? Meld u aan op overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Dan krijgt via e-mail alle aanvragen van vergunningen. Ook de aanvragen van evenementen zitten hierbij. 

Overzicht aanvragen evenementenvergunning

Bekijk welke aanvragen er in behandeling zijn en wie er een vergunning heeft gekregen.

Overzicht aanvragen evenementenvergunning (pdf, 336 kB)

Overzicht meldingen straatfeest

Bekijk voor welke straatfeesten er een melding is gedaan.

Overzicht meldingen straatfeest (pdf, 105 kB)

Vooraf informatie van organisator voor omwonenden

De organisator is verplicht om omwonenden op tijd te informeren over het evenement. De organisator moet ook aangeven met wie u contact op kunt nemen als u (geluids)klachten hebt.

Overlast melden

Hebt u (geluids)overlast van een evenement? Neem dan contact op met de organisator van het evenement. Komt u er niet uit met de organisator? Meld dit dan via www.utrecht.nl/melding. Daar leest u ook wat u bij spoed moet doen. Wij controleren of de organisator voldoet aan de (geluids)voorwaarden van de vergunning. Zo niet, dan treden wij op. Lees meer over geluid in de leefomgeving.

Locatieprofielen evenementen

Evenementen zorgen voor levendigheid in de stad. Maar ze moeten niet voor overlast zorgen. Daarom maken we samen met organisatoren en omwonenden locatieprofielen voor evenementen. Hierin staan de mogelijkheden en regels voor het gebruik van een locatie voor evenementen.

Evenementenbeleid

Het evenementenbeleid staat in de omgevingsvisie. Bekijk het Evenementenbeleid.

Zelf een evenement (bijvoorbeeld een buurt- of straatfeest) organiseren

Als u een evenement organiseert, dan moet u meestal een vergunning aanvragen. Soms hoeft u alleen een melding te doen. Vul het formulier Vergunningcheck evenement in. U krijgt dan meteen informatie over wat u moet doen voor het organiseren van uw evenement.

Ga naar vergunningcheck evenement

Hulp en contact Evenementen

Telefoon

14 030

E-mail

evenementen@utrecht.nl