Meer spelen en sporten in het Prinses Amaliapark

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom hebben we een sportkooi in het Amaliapark (Parkwijk) gemaakt. Ook hebben we een grotere speelplek voor kinderen gemaakt.

Hoe ziet het er uit?

Tussen de skatebaan en de Bladvinder maakten we een sportplek. Het is een kooi met baskets en goals voor bijvoorbeeld hockey en voetbal. Rond de plek plaatsten we extra planten, nieuwe bomen en zitplekken.

Bij de klimtoren hebben we de speelplek uitgebreid. Er is nu een schommel, kabelbaan en waterspeelplek. Ook hier kwamen meer planten en nieuwe bomen.

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Hoe zijn bewoners betrokken?

  • In februari 2020 organiseerden we een informatiebijeenkomst. Na de presentatie van het eerste ontwerp kwamen geen reacties meer binnen. We werkten het ontwerp uit en keken of het financieel en technisch haalbaar was. Lees een samenvatting van de reacties en antwoorden op de bijeenkomst (pdf, 119 kB)
  • Bewoners konden tot en met 4 maart 2020 reageren op het eerste ontwerp van de sportkooi.
  • Een klankbordgroep met bewoners uit de buurt dacht mee over het ontwerp.
  • Leerlingen (15-16 jaar) van het Niftarlake college maakten ontwerpen voor dit park. We namen die mee als inspiratie voor het ontwerp.
  • In november 2018 haalden we de wensen van omwonenden en betrokkenen bij het park online (via www.leidscherijnmakenwesamen.nl) en offline op.

Meer informatie en het totaal ontwerp voor meer spelen en sporten in het Amaliapark

Waar?

Het Amaliapark ligt tussen de Monarchvlinderlaan en Busbaan Parkwijk.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag