Wijken Meer ruimte voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

In Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern wonen steeds meer jongeren. We willen deze groeiende groep meer ruimte en plekken geven waar ze elkaar kunnen ontmoeten of waar ze bijvoorbeeld een balletje kunnen trappen.

Ruimte voor oudere kinderen en jongeren

Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern groeien sterk. Op veel plekken is er voldoende speelruimte voor jonge kinderen. Voor oudere kinderen en jongeren is er niet genoeg ruimte. Daarom krijgt een aantal plekken in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een andere inrichting met sportveldjes en ontmoetingsplekken. Deze komen vooral in parken en langs doorgaande routes.

Bekijk het overzicht van speeltuinen en speelplekken: die er al zijn, waar we aan werken of welke in beeld zijn

Jongerenactiviteiten

We breiden de activiteiten voor jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern uit. Dit doen we in samenwerking met Dock Utrecht, Sport Utrecht, Stichting Jongerenwerk Utrecht (Jou) en enkele andere organisaties. Bekijk hieronder het aanbod:

DURF! studentenleerbedrijf

Hogeschool Utrecht en de gemeente Utrecht werken samen aan het studentenleerbedrijf DURF!. Jongeren uit Leidsche Rijn en Vleuten–De Meern krijgen ondersteuning van studenten bij het organiseren van vrijetijdsactiviteiten. Denk hierbij aan sport en bewegen, feestjes, kunst/cultuur of gaming. Uitgangspunt is om zoveel mogelijk van de ideeën van jongeren uit te gaan. Het schooljaar 2019-2020 is het 2e jaar dat Durf! met jongeren uit de wijk aan de slag gaat voor de organisatie van allerlei sportieve, feestelijke en culturele activiteiten. Hiermee doen we ook kennis op voor jongerenparticipatie.

Lees meer over de activiteiten van DURF! of deel uw ideeën met de studenten

Ander initiatief?

Hebt u zelf ook een mooi initiatief of idee voor jongeren bij u in de buurt? Wij helpen u graag bij het uitvoeren ervan. Kijk op www.utrecht.nl/initiatievenfonds

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Openingstijden

maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Uw mening