Wijken Jongerenontmoetingsplek Middenwetering

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom maken we een jongerenontmoetingsplek aan het water bij de Middenwetering.

Informatiemarkt 28 september 2021

Op 28 september 2021 organiseren wij een informatiemarkt. U kunt dan het eerste ontwerp bekijken. Wat kan er beter? Hebben wij nog iets over het hoofd gezien? Ook als u het ontwerp goed vindt, horen we dat graag. Met deze reacties passen we het ontwerp aan. Ook ziet u de andere sport- en ontmoetingsplekken waar wij mee bezig zijn.

Wanneer: dinsdag 28 september 2021
Waar: Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1
Hoe laat: u kunt zich aanmelden voor 1 tijdvak: 19.00 - 19.30 uur, 19.45 - 20.15 uur of 20.30 - 21.00 uur
Aanmelden: ga naar infomarktcastellum.eev-GU.nl om u aan te melden.

Hoe gaat het eruitzien?

We maken aan de oever een kade met een zitplek. Zo kunnen mensen hier vissen, of zitten aan het water. Op de helling komen brede betonnen trappen. En in de hoek een overkapping van maximaal 2 meter breed en 2 meter diep. De overkapping heeft 2 wanden van staal. In de wanden snijden we teksten uit als versiering. Er komen ook fietsklemmen en een prullenbak. Een wandelpad schuin op de heling maakt de plek ook toegankelijk voor mensen die niet gemakkelijk trappen kunnen lopen.

Bekijk hieronder het voorlopig ontwerp.

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Hoe zijn bewoners betrokken?

Leerlingen van 15 en 16 jaar van het Niftarlake College maakten verschillende ontwerpen voor deze jongerenplek. Ze waren erg enthousiast over de locatie aan het water.

Wanneer?

We presenteren het ontwerp eerst aan de buurt en betrokken partijen. Dan kijken we of we met de reacties die we ontvangen het ontwerp kunnen aanpassen. Daarna vragen we een omgevingsvergunning aan. Als de vergunning is goedgekeurd, kunnen we de plek aanleggen. We hopen dit in 2022 te doen.

Waar?

De zitplek ligt aan het water op de hoek van de Middenwetering en de Soestwetering, op het bedrijventerrein De Wetering.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur