Calisthenics park Vleuterweide

We maken tussen de Teunisbloemlaan en Veldbloemlaan een Calisthenics park waar jongeren kunnen sporten en samen komen. We planten op deze plek ook meer groen. Dit doen we in verband met het veranderen van het klimaat. Zo wordt het een koele, fijne plek om te sporten. 

Wat vindt u van het ontwerp?

Op 23 mei organiseren wij een informatiebijeenkomst. U kunt ons dan vertellen wat u van het ontwerp vindt. Ook kunt u uw vragen stellen. U hoeft zich niet aan te melden voor de bijeenkomst. U kunt binnenlopen wanneer u wilt.

Wanneer: 23 mei, tussen 16.30 en 18.30 uur
Waar: Stichting JoU, Teunisbloemlaan 40, 3452 CB Utrecht

Hoe gaat het eruit zien?

Calisthenics is het trainen waarbij het gewicht van het eigen lichaam wordt gebruikt. Het gaat om gymnastische oefeningen en bewegingen om spierkracht en uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Het park komt in plaats van een van de tennisbanen. Deze banen worden bijna niet en nog minder tegelijk gebruikt. In het ontwerp staan lage bars, push up bars en een rope (touw). Ook komen er betonnen poefjes voor een parcours en ontmoetingen. Er is ruimte voor meer groen zodat dit een koele plek wordt. De bestaande schaaktafel en het basketbalveld blijven op de plek staan zoals deze er nu ook al staan. 

Hoe zijn bewoners betrokken?

  • Een paar jongens uit de buurt kwamen met het idee om op deze plek calisthenics toe te voegen. Samen met SportUtrecht en OBB hebben ze een eerste idee uitgewerkt. Om draagvlak op te halen, hebben zij handtekeningen in de buurt opgehaald.
  • Op 23 mei organiseren we een informatiebijeenkomst om het ontwerp met de buurt te bespreken. 

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Wanneer?

We verwachten dat de werkzaamheden starten in de lente van 2025. 

Hulp en contact Wijkbureau Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

vleutendemeern@utrecht.nl

Wijkwethouder

Lot van Hooijdonk
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Dorpsplein 1, Vleuten

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00-13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag