Wijken Speel-, beweeg- en ontmoetingsplek Crouweldijk in 't Zand

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom breiden we de sport- en ontmoetingsplek voor jongeren op de Crouweldijk in ’t Zand uit.

Hoe gaat het eruitzien?

We voegen een overkapping en een stuk verharding toe aan de bestaande sportplek (pannaveld). Ook knappen we de basketbalpaal en de pingpongtafel op. Het huidige groen blijft en we planten extra struiken en bomen. Bekijk hieronder het definitieve ontwerp.

Hoe zijn bewoners betrokken?

We hebben na de bewonersbijeenkomst in februari 2020 reacties van bewoners op het schetsontwerp gekregen. Daarom is het ontwerp aangepast. De skaterand is komen te vervallen. In plaats hiervan plaatsen we een zitrand. Het geplande wifi-punt is opnieuw bekeken en hieruit blijkt dat de toegevoegde waarde ervan klein is. Deze plaatsen we daarom niet. De overdekte zitplek komt in een luwe hoek en er komt een extra toegang. Hierdoor kan de jongere doelgroep gebruik blijven maken van de bestaande sportkooi.

Lees een samenvatting van de reacties en de antwoorden (pdf, 124 kB)

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Wanneer?

Op basis van het aangepaste, definitieve ontwerp vroegen we een omgevingsvergunning aan die in oktober 2020 is verleend. Op deze verleende vergunning maakten bewoners bezwaar. Dit bezwaar loopt nog. Zolang het bezwaar loopt, maken we deze ontmoetingsplek voor jongeren nog niet.

Waar?

We breiden de bestaande sport- en ontmoetingsplek op de hoek van de Crouweldijk en Het Zand uit.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag