Sport- en ontmoetingsplek Máximapark

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom hebben we in het Máximapark een nieuwe sport- en ontmoetingsplek voor jongeren geplaatst.

Hoe ziet het eruit?

Naast de bestaande zitplek plaatsten we een sportcontainer. Ook zijn er enkele extra zitplekken, fietsnietjes en een afvalbak.

Ontwerptekening

Bekijk hieronder het definitieve ontwerp.

Hoe zijn bewoners betrokken?

Het Parkberaad van het Máximapark is betrokken bij de uitwerking van de plek en het ontwerp.

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Waar?

We hebben gezocht naar de beste locatie voor een mobiele sportplek. Een toestel op Het Lint bij het activiteitenterrein is nu nog ongewenst. Daarom zochten we een andere plek en kozen we voor de bestaande ontmoetingsplek. Op deze plek worden in de toekomst woningen gebouwd. Dan verplaatsen we de jongerenplek.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag