Sportplek Haarzicht

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu onvoldoende plekken voor hen om buiten samen te komen.

In de wijk Haarzicht ligt een grasveld dat nu nauwelijks gebruikt kan worden. Hiervan willen we een sportplek maken waar jongeren elkaar kunnen vinden tijdens het uitoefenen van hun favoriete sport.

Hoe gaat het eruitzien?

In het ontwerp hebben we ruimte gemaakt voor een voetbalveld op de locatie van het huidige grasveld. Dit voetbalveld krijgt een natuurlijke uitstraling en is omgeven door houten palen. Ten noorden van het voetbalveld ligt een basketbalveld en een hockeyveld. Ook staat er een tafeltennistafel. Ten zuiden van de sportplek is er ruimte voor groen.

Hoe zijn bewoners betrokken?

Op 30 mei en 6 juni 2023 hebben wij een informatiebijeenkomst gehouden waarbij we het voorlopige ontwerp hebben besproken met de jongeren en bewoners uit de wijk. Deze opmerkingen hebben we meegenomen in de verdere uitwerking van het ontwerp.

Volg het proces ook op DenkMee

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren.

De locaties en het type plek hebben we zorgvuldig bepaald. Dat deden we in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Wanneer?

In de periode van 7 juni tot en met 4 september 2023 maken we het ontwerp voor de sportplek af. We houden dan ook rekening met de kosten en of het ontwerp uit te voeren is. We verwachten tussen 1 oktober en 31 december 2023 de sportplek aan te passen.

We hebben dit proces ook op de DenkMee-pagina geplaatst. Hier kunt u zien in welke fase het project zich bevindt en wanneer het ontwerp in uitvoering gaat.

Waar?

De sportplek ligt naast het Bosje van Goes en langs de Haarpad.

Hulp en contact Wijkbureau Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

vleutendemeern@utrecht.nl

Wijkwethouder

Lot van Hooijdonk
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Dorpsplein 1, Vleuten

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00-13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag