Wijken Wat gebeurt er in wijk Noordoost?

Hieronder ziet u belangrijke projecten en gebeurtenissen in de wijk. In de wijkopgave Noordoost leest u de belangrijkste plannen voor het komende jaar.

Restafvalzakken niet meer huis-aan-huis opgehaald in Tuinwijk

In Tuinwijk halen wij afval niet meer huis-aan-huis op. Met uw afvalpas doet u uw restafval in de ondergrondse container. De afvalpas en een handleiding hoe u de ondergrondse restafvalcontainers gebruikt, hebt u in een brief ontvangen.

Lees verder over het Nieuwe inzamelen in Noordoost


Snoeiwerkzaamheden Buys Ballotstraat

In week 13 en 14 (25 maart tot en met 5 april) snoeien we bomen in de Buys Ballotstraat. Het gaat om alle platanen in deze straat. De snoeiwerkzaamheden duren dagelijks van 7.00 tot 17.00 uur.

Parkeerverbod en omleiding

Tijdens de snoeiwerkzaamheden geldt een parkeerverbod tussen 7.00 en 17.00 uur. Ook wordt de Buys Ballotstraat tijdelijk afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.


Noodkap van 2 bomen op het Merelhof

Tussen 11 en 15 maart kappen we met spoed twee bomen op het Merelhof. Het gaat om een witte paardenkastanje en iep. De bomen vormen een gevaar voor de omgeving. Daarom kappen we de bomen met spoed. In het plantseizoen planten we nieuwe bomen terug. Het plantseizoen loopt van november tot en met half maart.

Lees meer over de noodkap van deze bomen


Kappen en snoeien bomen bosplantsoen

Wij gaan de komende tijd een aantal zieke essen in het bosplantsoen op de Winklerlaan kappen. Deze bomen hebben een rode stip en kappen we de komende weken.

Lees meer over het kappen van deze bomen in het bosplantsoen


Betaald parkeren in de Eykmanhof vanaf 1 april

De gemeente voert vanaf 1 april 2019 in de Eykmanhof, Professor Smalhoutlaan en een deel van de Eykmanlaan betaald parkeren in. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 11.00 uur. Bewoners en ondernemers in het gebied kunnen vanaf 6 maart 2019 een parkeervergunning aanvragen.

Lees meer over de invoering van betaald parkeren in de Eykmanhof


Betaald parkeren in het Kouwerplantsoen vanaf 1 april

De gemeente voert vanaf 1 april 2019 in het Kouwerplantsoen en een deel van de Winklerlaan betaald parkeren in. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 11.00 uur. Bewoners en ondernemers in het gebied kunnen vanaf 6 maart 2019 een parkeervergunning aanvragen.

Lees meer over de invoering van betaald parkeren in het Kouwerplantsoen


Noordoost Toost op 30 maart

Op 30 maart is het weer zover, de Noordoost Toost! Een gezellige middag voor iedereen in Noordoost om elkaar te ontmoeten en samen te toosten op de wijk. Er zijn activiteiten voor jong en oud, bijvoorbeeld broodjes bakken en een workshop geveltuin aanleggen. Uiteraard is onze wijkwethouder Linda Voortman er ook. Houd deze webpagina in de gaten of meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.


Cultuurlidmaatschap We are public

Vanaf nu is het cultuurlidmaatschap We are public ook in Utrecht beschikbaar. Voor een vast bedrag van € 17 per maand kun je onbeperkt naar geselecteerde concerten, voorstellingen, films en exposities in 10 steden in heel Nederland. Bijna alle Utrechtse theaters, concertzalen, podia, bioscopen en musea doen mee.

Lees meer over We Are Public 


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Plannen en doelen voor de wijk

In de wijkopgave Noordoost staan de wensen en doelen voor de wijk.

Bekijk de wijkopgave Noordoost (voorheen wijkambitie en wijkactieprogramma)

Hulp en contact Wijk Noordoost

Telefoon

14 030

E-mail

noordoost@utrecht.nl

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Openingstijden

maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht