Wijken Wat gebeurt er in wijk Noordoost?

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de wijk? Meld u aan voor de Nieuwsbrief Utrecht en geef de wijk van uw voorkeur aan.

Aanmelden

Groen langs de Grift

De kade langs de Grift is door de vele planten en een levendige fauna een mooi stukje Utrecht om langs te wandelen! Om wandelaars te laten zien dat deze groenstrook beschermd gebied is, zijn er eenvoudige paaltjes geplaatst met daarop een staaldraad. Deze afscherming is toe aan vervanging. De werkzaamheden hiervoor vinden maandag 3 mei 2021 plaats.


Noodkap Hollandse linde aan het Dopplerhof

We kappen binnenkort met spoed een Hollandse linde aan het Dopplerhof. We planten op een nieuwe locatie in de buurt een nieuwe boom.

Lees meer over deze kap


Buurtgesprek tijdelijk terras Cafe Fokus Koekoekstraat

Door de coronamaatregelen en het sluiten van de eetgelegenheden en terassen, is de horeca hard getroffen. We vinden het belangrijk dat de horecaondernemers perspectief houden op omzet en dat ze kunnen blijven werken. Daarom kijken we naar mogelijkheden voor tijdelijk extra terrasruimte.

Café Fokus in de Koekoekstraat wil graag de tijdelijke vergunning aanvragen voor hun terras. We onderzoeken hiervoor het draagvlak. Daarom organiseren we een online buurtgesprek met omwonenden in de Koekoekstraat en de Nieuwe Koekoekstraat.


Invoeren betaald parkeren Satreweg

In de Satreweg en omgeving geldt vanaf 1 april 2021 betaald parkeren. We verwachten dat door het invoeren van betaald parkeren de parkeerdruk in de buurt afneemt. Zo ontstaat er voldoende ruimte om te parkeren. Om te parkeren in dit gebied hebt u een parkeervergunning nodig. Deze kunt u aanvragen vanaf 16 februari 2021.

Lees meer over het invoeren van betaald parkeren in de Satreweg


Maatregelen voor meer ruimte op de Biltstraat

We namen in oktober 2020 een aantal maatregelen om meer ruimte te creëren op de voet- en fietspaden van de Biltstraat, tussen de Kruisstraat en Wittevrouwensingel. De maatregelen werken tot zover goed. Er is meer ruimte ontstaan op de stoepen. De uitstallingen op de stoepen zijn nog wel een aandachtspunt.

Lees meer over de maatregelen


Kruispunt Oudenoord - Kaatstraat: nieuwe inrichting

De Oudenoord en de route vanaf de Kaatstraat richting Kardinaal de Jongweg (Votulastroute) wil de gemeente aantrekkelijker en veiliger maken voor voetgangers en fietsers. We willen er ook een prettigere omgeving maken voor de bewoners. We gaan hierin nu een eerste stap zetten: het kruispunt Oudenoord-Kaatstraat opnieuw inrichten.

Lees meer over de werkzaamheden aan het kruispunt Oudenoord-Kaatstraat


Wijkplatform

Het wijkplatform legt de verbinding tussen bewoners, organisaties en ondernemers.

Lees meer over de wijkplatforms


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijk Noordoost

Telefoon

14 030

E-mail

noordoost@utrecht.nl

Wijkwethouder

Linda Voortman
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur