Wijken Wat gebeurt er in wijk Noordoost?


Noodopvang vluchtelingen Willem Dreeslaan

De gemeente Utrecht wil als mensenrechtenstad natuurlijk bijdragen aan veilige en menselijke opvang van vluchtelingen in Nederland. En we zijn daar ook toe verplicht. In Utrecht streven we ernaar zo snel mogelijk 800 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen langdurig beschikbaar te hebben.

Het kan zijn dat noodopvang voor langere tijd nodig is, daarom zoeken we naar plekken die zo huiselijk en stabiel mogelijk zijn. We hebben een geschikte plek gevonden aan de Willem Dreeslaan 55. Op deze locatie zijn vanaf donderdag 7 april 12 studio’s beschikbaar voor maximaal 30 personen. Deze locatie is geschikt voor vrouwen, kinderen en ouderen. De Utrechtse organisatie De Tussenvoorziening zorgt voor de begeleiding van de mensen die op deze plek gaan wonen. Deze opvanglocatie is voorlopig beschikbaar voor 6 maanden.


Noodkap 3 lindes De Blieckstraat

We kappen binnenkort met spoed 3 bomen in Noordoost. Het gaat om 3 lindes met boomnummers: 1871302, 1906185 en 1996681 in De Blieckstraat.

Komen er nieuwe bomen terug?

Eerst halen we de oude boomstronk weg. Dan kunnen we op de opengevallen plek een nieuwe boom planten. Dat doen we in het plantseizoen voor bomen, dat loopt van november tot maart. Vaak duurt het dus een paar maanden voordat er een nieuw boom staat.

Lees meer over deze kap


Verplaatsen fietstrommel naar de Hopakker

Op de Valkstraat staat een fietstrommel. Omdat deze locatie een nieuwe bestemming krijgt, verplaatsen we de fietstrommel naar een andere plek: op de Hopakker, aan de kant van het parkje, naast het fietsenrek. U-Stal zorgt voor het beheer en onderhoud van de fietstrommel.


Meerdere projecten in Lauwerecht-Noord

In Lauwerecht-Noord komen nieuwe appartementen en studio’s voor studenten en starters, maar ook eengezinswoningen. Ook de openbare ruime in het gebied krijgt een nieuwe inrichting. Zodat de leefbaarheid en de woonkwaliteit verbeterd.

Meer over de projecten in Lauwerecht-Noord


Kruispunt Oudenoord - Kaatstraat: nieuwe inrichting

De Oudenoord en de route vanaf de Kaatstraat richting Kardinaal de Jongweg (Votulastroute) wil de gemeente aantrekkelijker en veiliger maken voor voetgangers en fietsers. We willen er ook een prettigere omgeving maken voor de bewoners. We gaan hierin nu een eerste stap zetten: het kruispunt Oudenoord-Kaatstraat opnieuw inrichten.

Lees meer over de werkzaamheden aan het kruispunt Oudenoord-Kaatstraat


Wijkplatform

Het wijkplatform legt de verbinding tussen bewoners, organisaties en ondernemers.

Lees meer over de wijkplatforms


Wat gebeurt er nog meer in de wijk

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijk Noordoost

Telefoon

14 030

E-mail

noordoost@utrecht.nl

Wijkwethouder

Susanne Schilderman
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag