Wat gebeurt er in wijk Noordoost?


Inloopbijeenkomst Krammlaan

Op de Christiaan Krammlaan 2-10 komt een nieuw gebouw met daarin woningen en een kantoor. Bent u benieuwd naar het plan of hebt u hier ideeën, wensen of zorgen over? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op 12 december.

  • Wanneer: maandag 12 december
  • Hoe laat: 19.00 - 20.30 uur
  • Waar: OPDC school, Van Lieflandlaan 117

Lees meer over het plan voor Christiaan Krammlaan 2-10


2 omgevallen bomen Kapurplantsoen

De stabiliteit van bomen in het Kapurplantsoen onderzocht. Tijdens het onderzoek werd er een trekproef gedaan. We trekken dan met een lijn aan de boom. De 2 bomen bleken niet stevig genoeg vast te staan in de bodem en zijn tijdens het onderzoek omgevallen. We planten later 2 nieuwe bomen terug.

Lees meer over de omgevallen bomen in de Kapurplantsoen


Werkzaamheden pleintje Bollenhofsestraat en Gildstraat

Bewoners kwamen met een plan voor meer groen op het pleintje aan de Bollenhofsestraat, kruisend met de Gildstraat. Zo ontstaat een prettige groene zone voor bewoners en wandelaars. Het ontwerp van het plein is in overleg met de buurt gemaakt. Een deel van het plein valt binnen het beschermd stadsgezicht. Daarom moest er een vergunning aangevraagd worden om te mogen vergroenen. Deze is nu toegekend.


Aanleg hondenspeelweide Ornsteinsingel

Op de Professor Jordanlaan ligt hondenspeelweide en -toilet Bobby. Bewoners vroegen ons vorig najaar te kijken naar de veiligheid van deze hondenvoorziening. In plaats van deze locatie aan te passen, stelden we in februari van dit jaar aan u voor de hondenvoorziening te verplaatsen.

De nieuwe hondenspeelweide komt aan de Ornsteinsingel, waar minder verkeer is dan op de Professor Jordanlaan. Ook is er voldoende ruimte om een haagje rond de hondenvoorziening te planten. Zo wordt dit een veilige plek voor honden.


Elektronisch apparaat kapot? Lever het in!

Op wijkbureau Oost-Noordoost hebben we nu een inleverpunt voor kleine elektronische apparaten. Dus is uw koptelefoon, waterkoker of elektrische tandenborstel kapot? Lever ‘m dan in bij het wijkbureau. Wij zorgen dat uw apparaat wordt gerecycled.


Meerdere projecten in Lauwerecht-Noord

In Lauwerecht-Noord komen nieuwe appartementen en studio’s voor studenten en starters, maar ook eengezinswoningen. Ook de openbare ruime in het gebied krijgt een nieuwe inrichting. Zodat de leefbaarheid en de woonkwaliteit verbeterd.

Meer over de projecten in Lauwerecht-Noord


Wijkplatform

Het wijkplatform legt de verbinding tussen bewoners, organisaties en ondernemers.

Lees meer over de wijkplatforms


Wat gebeurt er nog meer in de wijk

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijk Noordoost

Telefoon

14 030

E-mail

noordoost@utrecht.nl

Wijkwethouder

Susanne Schilderman
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag