Wat gebeurt er in wijk Noordoost?

Van Swindenstraat wordt groener

Op de hoek van de van Swindenstraat en de Oudemansstraat komt ter hoogte van huisnummer 20 een boom. We planten hier een sierappel met roze knoppen en witte bloesem. De aannemer zet de boom in de grond in de week van 4 december tot en met 8 december.


Werkzaamheden De Achtertuin van start

We gaan De Achtertuin voor een deel opnieuw inrichten. Buurtbewoners kwamen met dit initiatief om De Achtertuin groener te maken en de speelplekken te verbeteren
We starten met de werkzaamheden hiervoor tussen 13 en 20 november. Eerst verwijderen we de tegels en de speeltoestellen. We denken het meeste voor het einde van het jaar af te hebben. Aan het begin van 2024 verwachten we de nieuwe planten en het gras te kunnen planten. Dit hangt af van het weer.

Lees meer over de uitvoering en bekijk de ontwerpen


Honden in het parkje Willem van Abcoudeplein

Wij kregen vragen over honden in het parkje naast de speeltuin Willem van Abcoudeplein. Het parkje naast de speeltuin is openbare ruimte en heeft geen speciale speelbestemming. Dit betekent dat honden hier mogen komen. Zij moeten wel aan de lijn. Dit geldt ook voor het Willem van Abcoudeplein. Meer weten over waar hondenspeelweiden en -toiletten zijn? En welke regels er zijn?

Lees meer op de pagina Honden uitlaten


Onderzoek Voordorpse Veld: ruimte voor natuur, sport, recreatie en duurzame energie

Het aantal inwoners in Utrecht groeit de komende jaren. We willen dat de ruimte voor natuur, sport, recreatie (fietsen en wandelen) en het opwekken van duurzame energie meegroeit. Deze ruimte zoeken we in gebieden in én om de stad. We onderzoeken of het Voordorpse Veld hiervoor de ruimte biedt. Onze wensen voor het Voordorpse Veld zijn:

Lees meer over het onderzoek in Voordorpse Veld


Meer groen in de wijk

Vanaf half september zetten we in de Zandhofsestraat op de parkeerplaats voor huisnummer 170/172 een grote houten bak met planten. Deze bak komt hier als experiment voor het definitief opheffen van een autoparkeerplek voor groen. De bak met planten blijft 8 weken staan. Eind november vragen we omwonenden te stemmen over het definitief plaatsen van groen op deze plek. Hier krijgen zij een apart wijkbericht over.


Hooghiemstraplein: groener maken

We gaan het Hooghiemstraplein groener maken. Vanaf 25 september starten we met de werkzaamheden. We verwachten voor de kerst van dit jaar klaar te zijn.
 
Lees meer over het groener maken van het Hooghiemstraplein


Betaald parkeren Voorveldselaan

Vanaf 1 augustus 2023 is er betaald parkeren op de Voorveldselaan. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 11.00 uur. Buiten deze tijden is parkeren gratis. Vanaf 1 augustus 2023 is het tarief voor parkeren op straat €4,01 per uur. Bezoekers kunnen betalen bij de parkeerautomaat of via een parkeerapp.

De Voorveldselaan hoort vanaf 1 augustus 2023 bij parkeerrayon Voordorp. Bewoners en bedrijven met een parkeervergunning in parkeerrayon Voordorp kunnen dan ook parkeren binnen de daarvoor bestemde parkeervakken aan de Voorveldselaan. In de Habib Bourguibastraat is parkeren niet toegestaan.


Meerdere projecten in Lauwerecht-Noord

In Lauwerecht-Noord komen nieuwe appartementen en studio’s voor studenten en starters, maar ook eengezinswoningen. Ook de openbare ruime in het gebied krijgt een nieuwe inrichting. Zodat de leefbaarheid en de woonkwaliteit verbeterd.

Meer over de projecten in Lauwerecht-Noord


Wijkplatform

Het wijkplatform legt de verbinding tussen bewoners, organisaties en ondernemers.

Lees meer over de wijkplatforms


Wat gebeurt er nog meer in de wijk

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijk Noordoost

Telefoon

14 030

E-mail

noordoost@utrecht.nl

Wijkwethouder

Susanne Schilderman
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag