Wijken Wat gebeurt er in wijk Noordoost?

Hieronder ziet u belangrijke projecten en gebeurtenissen in de wijk. In de wijkopgave Noordoost leest u de belangrijkste plannen voor het komende jaar.

Vervangen openbare verlichtingkabel en riool Wagenstraat

Vanaf maandag 27 mei vervangen we de openbare verlichtingkabel en aansluitend het riool in de Wagenstraat. Dit is nodig omdat het huidige riool oud is. De werkzaamheden duren tot ongeveer 28 juli.


Vellijst voorjaar 2019

De aanvraag van de vergunning voor de vellijst voorjaar 2019 is bekendgemaakt. Op de vellijst staan bomen die we binnen een jaar willen kappen omdat ze gevaarlijk worden voor de omgeving. U kunt op deze aanvraag reageren.

Lees meer over de vellijst voorjaar 2019 en hoe u kunt reageren


Start Het Nieuwe Inzamelen Vogelenbuurt 24 mei

Vanaf vrijdag 24 mei start Het Nieuwe Inzamelen in de Vogelenbuurt. Op donderdag 23 mei halen we voor de laatste keer uw afval aan huis op.

Lees meer over Het Nieuwe Inzamelen in de Vogelenbuurt


Vervanging van bomen op de Augusto Sandinostraat

Tussen oktober en december 2019 kappen we verschillende bomen op de Augusto Sandinostraat. Aansluitend planten we de nieuwe bomen terug. Voor meer informatie en de ontwerptekeningen kijk op utrecht.nl/bomennieuws.


Noodkap van een witte paardenkastanje op de Prof. Jordanlaan

De boom staat ter hoogte van huisnummer 130 en is aangetast door de kastanjebloedingsziekte. De takken kunnen afbreken en dat is gevaarlijk. Lees meer over deze noodkap 


Uitsel kap zieke iepen aan de Alexander Numankade

In één van de bomen aan de Alexander Numankade is een nest gevonden. Tijdens het broedseizoen is het verboden om opzettelijk vogels, hun eieren en hun nesten te verstoren en/of te vernielen. Deze regel is ingesteld om de vogels en hun kroost te beschermen en te voorkomen dat broedende, inheemse vogels hun nesten verlaten en de eieren niet uitkomen of de jongen niet meer worden gevoed. De gemeente Utrecht stelt om deze reden de kap van de zieke iepen uit tot na het broedseizoen.


Restafvalzakken niet meer huis-aan-huis opgehaald in Tuinwijk

In Tuinwijk halen wij afval niet meer huis-aan-huis op. Met uw afvalpas doet u uw restafval in de ondergrondse container. De afvalpas en een handleiding hoe u de ondergrondse restafvalcontainers gebruikt, hebt u in een brief ontvangen.

Lees verder over het Nieuwe inzamelen in Noordoost


Betaald parkeren in de Eykmanhof vanaf 1 april

De gemeente voert vanaf 1 april 2019 in de Eykmanhof, Professor Smalhoutlaan en een deel van de Eykmanlaan betaald parkeren in. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 11.00 uur. Bewoners en ondernemers in het gebied kunnen vanaf 6 maart 2019 een parkeervergunning aanvragen.

Lees meer over de invoering van betaald parkeren in de Eykmanhof


Betaald parkeren in het Kouwerplantsoen vanaf 1 april

De gemeente voert vanaf 1 april 2019 in het Kouwerplantsoen en een deel van de Winklerlaan betaald parkeren in. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 11.00 uur. Bewoners en ondernemers in het gebied kunnen vanaf 6 maart 2019 een parkeervergunning aanvragen.

Lees meer over de invoering van betaald parkeren in het Kouwerplantsoen


Cultuurlidmaatschap We are public

Vanaf nu is het cultuurlidmaatschap We are public ook in Utrecht beschikbaar. Voor een vast bedrag van € 17 per maand kun je onbeperkt naar geselecteerde concerten, voorstellingen, films en exposities in 10 steden in heel Nederland. Bijna alle Utrechtse theaters, concertzalen, podia, bioscopen en musea doen mee.

Lees meer over We Are Public 


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Plannen en doelen voor de wijk

In de wijkopgave Noordoost staan de wensen en doelen voor de wijk.

Bekijk de wijkopgave Noordoost (voorheen wijkambitie en wijkactieprogramma)

Beleid over de leefomgeving in de wijk

In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving.

Hulp en contact Wijk Noordoost

Telefoon

14 030

E-mail

noordoost@utrecht.nl

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Openingstijden

maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht