Wijken Wat gebeurt er in wijk Noordoost?

Snoeien van 2 wilgen aan de Lauwerecht

We snoeien in week 49 (dinsdag 7 en woensdag 8 december 2021) 2 wilgen aan de Lauwerecht.

Wilt u ergens anders parkeren?

Soms snoeien we bomen vlak naast parkeerplaatsen. Om te voorkomen dat takken op geparkeerde auto’s vallen, vragen onze boomverzorgers u uw auto ergens anders te parkeren. Als de snoeiwerkzaamheden klaar zijn, kunt u weer gebruik maken van de parkeerplaats.

Lees meer


Aanleg glasvezel in Utrecht Oost

In de Zeeheldenbuurt legt Open Dutch Fiber met partner T-Mobile de komende maanden een glasvezelnetwerk aan. De werkzaamheden starten op 15 november.

Lees meer over de aanleg van glasvezel


Parkeerterrein voor wijkbureau dicht

Tot eind november is het parkeerterrein voor het wijkbureau afgesloten. De gehandicaptenparkeerplaats blijft wel beschikbaar. Komt u naar het wijkbureau? Doe dit zoveel mogelijk lopend of op de fiets. Er zijn in de buurt ook minder parkeerplekken beschikbaar door de werkzaamheden aan het riool.

In deze periode boren we een doorgang onder de Biltstraat. Deze doorgang is nodig om het regenwaterriool en de Biltse Grift met elkaar te verbinden. Zo zorgen we dat het regenwater straks naar de Biltse Grift kan stromen en niet meer wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuivering.


Hondenweide bij Goesting opnieuw ingericht

In de buurt van de Takstraat op de grasweide langs het Veeartsenijpad is een groot hondentoilet. Bewoners maakten samen met ons een plan om dit hondentoilet opnieuw in te richten. Een gedeelte wordt hondenspeelweide en een gedeelte hondentoilet. De hondenspeelweide, het hondentoilet en het recreatiegedeelte zijn in deze plannen duidelijk van elkaar gescheiden.


Plek herinneringsboom Noordoost bekend

In de hele stad planten we bomen om een blijvende herinnering te maken aan Utrecht 900 jaar. Inwoners hebben in juni gestemd voor een fijne plek in hun wijk. De boom in de wijk Noordoost komt in het plantsoen aan de Biltse Rading op het Veemarktterrein te staan. Begin 2022 planten we de herinneringsboom.  
Bij elke herinneringsbomen komt een ontwerp van een kunstenaar. Het resultaat onthullen we in de zomer van 2022.

Bekijk waar alle herinneringsbomen komen


Proef fietsdrukte Biltstraat

We doen tussen juni en december verschillende proeven op het (brom)fietspad langs de Biltstraat. Dit doen we in de buurt van het Hogelandsepark en de Berekuil. Via een paar sensoren meten we ter plekke (anoniem) gegevens, zoals de aantallen en snelheid van fietsers, bromfietsers, snorfietsers, bakfietsen. We testen of we de beleving van fietsdrukte kunnen verminderen.  We vragen (brom)fietsers naar hun mening via vragenlijsten.

Lees meer over de proef fietsdrukte Biltstraat


 

Meerdere projecten in Lauwerecht-Noord

In Lauwerecht-Noord komen nieuwe appartementen en studio’s voor studenten en starters, maar ook eengezinswoningen. Ook de openbare ruime in het gebied krijgt een nieuwe inrichting. Zodat de leefbaarheid en de woonkwaliteit verbeterd.

Meer over de projecten in Lauwerecht-Noord


Kruispunt Oudenoord - Kaatstraat: nieuwe inrichting

De Oudenoord en de route vanaf de Kaatstraat richting Kardinaal de Jongweg (Votulastroute) wil de gemeente aantrekkelijker en veiliger maken voor voetgangers en fietsers. We willen er ook een prettigere omgeving maken voor de bewoners. We gaan hierin nu een eerste stap zetten: het kruispunt Oudenoord-Kaatstraat opnieuw inrichten.

Lees meer over de werkzaamheden aan het kruispunt Oudenoord-Kaatstraat


Wijkplatform

Het wijkplatform legt de verbinding tussen bewoners, organisaties en ondernemers.

Lees meer over de wijkplatforms


Wat gebeurt er nog meer in de wijk

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijk Noordoost

Telefoon

14 030

E-mail

noordoost@utrecht.nl

Wijkwethouder

Linda Voortman
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 17.00 uur