Wijken Wat gebeurt er in wijk Noordoost?

Utrecht maakt 4 speeltuinen geschikt voor álle kinderen

Spelen is een kinderrecht. Voor álle kinderen. Daarom maakt Utrecht het komende jaar speeltuin Griftsteede en nog 3 andere speeltuinen beter toegankelijk. Zodat alle kinderen er met of zonder beperking samen kunnen spelen.
 
In 2021 maakt de gemeente Utrecht de speeltuinen Griftsteede (Noordoost), Eilandsteede (Zuid), Bankaplein (West) en Noordse Park (Noordwest) fysiek en sociaal beter toegankelijk. Naar goed voorbeeld van Speeltuin De Hoef (Leidsche Rijn), die al toegankelijk is.

We zorgen in al deze speeltuinen voor een verschillend en uitdagend aanbod, zodat alle kinderen er samen kunnen spelen. Óók kinderen met een beperking. Minimaal de helft van de speeltoestellen moet door elk kind gebruikt kunnen worden. En we zorgen dat er in al deze speeltuinen een gebouw is met faciliteiten voor mindervaliden. We verwachten eind 2021 klaar te zijn met de aanpassingen.
 
Met de Speelbelofte draagt Utrecht bij aan het landelijke SamenSpeelAkkoord. Kijk op www.samenspeelakkoord.nl voor meer informatie.
 
Weten waar een speeltuin in de buurt is?

Bekijk het overzicht


Maatregelen voor meer ruimte op de Biltstraat

We namen in oktober 2020 een aantal maatregelen om meer ruimte te creëren op de voet- en fietspaden van de Biltstraat, tussen de Kruisstraat en Wittevrouwensingel. De maatregelen werken tot zover goed. Er is meer ruimte ontstaan op de stoepen. De uitstallingen op de stoepen zijn nog wel een aandachtspunt.

Lees meer over de maatregelen


Kruispunt Oudenoord - Kaatstraat: nieuwe inrichting

De Oudenoord en de route vanaf de Kaatstraat richting Kardinaal de Jongweg (Votulastroute) wil de gemeente aantrekkelijker en veiliger maken voor voetgangers en fietsers. We willen er ook een prettigere omgeving maken voor de bewoners. We gaan hierin nu een eerste stap zetten: het kruispunt Oudenoord-Kaatstraat opnieuw inrichten.

Lees meer over de werkzaamheden aan het kruispunt Oudenoord-Kaatstraat


Wijkplatform

Het wijkplatform legt de verbinding tussen bewoners, organisaties en ondernemers.

Lees meer over de wijkplatforms


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijk Noordoost

Telefoon

14 030

E-mail

noordoost@utrecht.nl

Wijkwethouder

Linda Voortman
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur