Wat gebeurt er in wijk Noordwest?

Verbouwing schoolgebouw KSB Ludger

Het gebouw van KBS Ludger aan de Bonifaciusstraat 8 is meer dan 40 jaar oud en toe aan vernieuwing. Daarom gaan we het gebouw verbouwen. We maken het energiezuiniger. Ook zorgen we voor een duidelijkere indeling en een betere ingang voor het gebouw. We verwachten na de zomervakantie van 2024 te starten met de verbouwing. Het werk duurt ongeveer 1 jaar.

Inloopmiddag ontwerp

Wilt u weten hoe het gebouw eruit komt te zien? Op woensdag 29 mei tussen 16.00 en 18.00 uur is er een inloopmoment in de Ludgerschool. U kunt dan het ontwerp bekijken.

Informatie Buurtcentrum en Gymzaal Zuilen

De verbouwing van de Ludgerschool start ongeveer tegelijk met de sloop en nieuwbouw van Buurtcentrum Zuilen dat achter de school staat. Planning van dit project is van september 2024 tot eind 2025. In 2025 verbouwen ook Gymzaal Zuilen (naast de school) aan de St. Willibrordusstraat 45. We voeren de 3 projecten bijna tegelijk uit. Dit verkort de (ver)bouwtijd met ongeveer 1,5 jaar.

Lees meer over de verbouwing van KBS Ludger


Hittehelden gezocht

Smelt u ook weg in de zomer? Help mee hitte in uw buurt te meten in het project 'Groene Buurt, Koele Buurt' en draag bij aan een koelere buurt. Woont u in of rond Rivierenwijk, Kanaleneiland, Ondiep of Zuilen? Meld u dan aan.

Aanmelden Groene Buurt, Koele Buurt


Kap paardenkastanjeboom in de Plesmanlaan

We kappen 8 maart een paardenkastanjeboom in de Plesmanlaan, voor huisnummer 46. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Ov-maatje in Zuilen

Woont u in Zuilen en hebt u hulp nodig om te leren reizen met openbaar vervoer? Dan kunt u een paar keer met een ov-maatje op pad om dat te leren. Een ov-maatje is een vrijwilliger die u leert hoe het openbaar vervoer werkt. Deze hulp is gratis. U betaalt alleen de busreis. Ov-maatje komt als eerst in Zuilen en daarna ook in andere wijken.

Vragen en aanmelden

Hebt u vragen of wilt u zich aanmelden voor een ov-maatje? Mail of bel:


Noordwest samen groener maken

We maken samen met inwoners de buurten Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd groener, gezelliger en gezonder. We werken aan het groener maken van pleinen, woonstraten en stoepen.

Lees meer over waar we al groen bezig zijn


Kippen in het Julianapark niet voeren

De kippen in het Julianapark zijn bekend en geliefd bij veel bezoekers van het park. Het voeren van de kippen, vooral met brood, zorgt voor meer kippen.

Voederverbod

Brood is ongezond voor kippen. Wij vragen u daarom de kippen niet te voeren. Niet in het park en zeker niet buiten het park. Daarnaast trekken de voedselresten die overblijven, ratten aan. U doet de kippen èn uw buurtgenoten een groot plezier door de kippen geen brood te voeren. Sinds juli 2021 is er een voederverbod. Dat moet helpen tegen verdere uitbreiding van het aantal kippen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een bericht sturen naar kippenjulianapark@utrecht.nl.


Nieuwe stadswijk Wisselspoor

Aan de 2e Daalsedijk komt een nieuwe stadswijk. De komende jaren bouwen we een autoluwe woonwijk met verschillende voorzieningen en veel groen. Het komt op het oude bedrijventerrein van de NS en ligt tussen de 2e Daalsedijk en het spoor naar Amsterdam. In 2028 is het klaar.

Lees meer over de nieuwbouwplannen langs de 2e Daalsedijk


Doorfietsroute langs de Vecht

De doorfietsroute Vechtroute loopt vanaf de Weerdsluis langs de westelijke oever van de Vecht tot de gemeentegrens met Maarssen. Ondiep en Pijlsweerd krijgen met de komst van een fietsstraat een goede aansluiting op de fietsroute richting het centrum van de stad.

Lees meer over de doorfietsroute langs de Vecht


Verkeersonderzoek noordwesten van de stad

Voor het verbeteren van de Amsterdamsestraatweg en van de wegen tussen het 24 Oktoberplein en de Marnixbrug (Westelijke Stadsboulevard) moet de hoeveelheid autoverkeer hier flink omlaag. Daarom hebbem we een verkeersstudie gedaan.

Lees meer over de resultaten van het onderzoek


Verbeteren Amsterdamsestraatweg

De toekomst van de Amsterdamsestraatweg verdient aandacht. Daarom zetten winkeliers, pandeigenaren, dienstverleners en bewoners samen met experts en gemeenteambtenaren zich in voor 1 gezamenlijk doel: de Straatweg leefbaar en aantrekkelijk maken.

Lees meer over het verbeteren van de Amsterdamsestraatweg


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijk Noordwest

Telefoon

14 030

E-mail

noordwest@utrecht.nl

Wijkwethouder

Dennis de Vries
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

De Speler, Thorbeckelaan 18B, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 – 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag