Wat gebeurt er in wijk Noordwest?

Zet uw kliko op een klikoverzamelplaats

We leggen in de buurten Zuilen-Noord, Julianapark en Geuzenwijk ongeveer 300 klikoverzamelplaatsen aan. U herkent een klikoverzamelplaats aan een stoeptegel met een kliko. Op de ophaaldag zet u uw kliko (of citybin) op de verzamelplaats. De kliko’s staan dan netjes bij elkaar. Ook hoeft de vuilniswagen minder vaak te stoppen en kunnen we de kliko’s sneller legen.

Lees meer over de klikoverzamelplaats


Verbouwing gymzaal aan Weerdsingel WZ

We verbouwen en isoleren de gymzaal van kindcentrum LEF. De verbouwing is klaar in december 2022.

Lees meer over de verbouwing


Hoe gaat het met Ondiep en 2de Daalsebuurt, Pijlsweerd en Zuilen-Oost?

We hebben onderzocht hoe het gaat met de buurten Ondiep en 2de Daalsebuurt, Pijlsweerd en Zuilen-Oost. Wat gaat er goed en wat kan er beter? In een eerder onderzoek hebben we de cijfers over de buurt vergeleken met de cijfers voor de hele stad. Bij sommige buurten zijn de cijfers erg anders dan die van de hele stad. Daarom deden we bij 11 buurten verder onderzoek. Ondiep en 2de Daalsebuurt, Pijlsweerd en Zuilen-Oost zaten daarbij.

We hebben de cijfers besproken met buurtbewoners en mensen die in de wijk werken, zoals medewerkers van de politie, de zorg, de woningcorporaties en de gemeente. Zodat we beter begrijpen waar de verschillen vandaan komen. De resultaten hiervan staan in de ‘buurtprofielen’.

We kijken nu wat we kunnen doen om de buurt te verbeteren. En hoe we beter contact kunnen krijgen met de inwoners en andere partijen waarmee we samenwerken. In het coalitieakkoord staat dat Geuzenwijk en delen van Ondiep en Pijlsweerd voorrang krijgen op de wijkaanpak. De cijfers geven aan dat de kansenongelijkheid hier groter is. De gemeenteraad bespreekt wat er in de buurten gaat gebeuren.

Lees de samenvatting van het onderzoek naar Ondiep en 2de Daalsebuurt, Pijlsweerd en Zuilen-Oost


Sweder van Zuylenweg verkeersveiliger maken

We willen de Sweder van Zuylenweg verkeersveiliger maken. Vooral voor voetgangers en fietsers. We nemen eerst tijdelijke maatregelen. In het najaar van 2023 beginnen we met de nieuwe inrichting van de straat.

Lees over het verkeersveiliger maken van de Sweder van Zuylenweg


Noordwest samen groener maken

We maken samen met inwoners de buurten Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd groener, gezelliger en gezonder. We werken aan het groener maken van pleinen, woonstraten en stoepen.

Lees meer over waar we al groen bezig zijn


Basisschool de Boemerang krijgt een nieuw schoolgebouw

Basisschool de Boemerang krijgt een nieuw schoolgebouw. Deze heeft maximaal 2 verdiepingen en er komt ruimte voor groen.

Lees meer over het nieuwe schoolgebouw van de Boemerang


Kippen in het Julianapark niet voeren

De kippen in het Julianapark zijn bekend en geliefd bij veel bezoekers van het park. Het voeren van de kippen, vooral met brood, zorgt voor meer kippen.

Voederverbod

Brood is ongezond voor kippen. Wij vragen u daarom de kippen niet te voeren. Niet in het park en zeker niet buiten het park. Daarnaast trekken de voedselresten die overblijven, ratten aan. U doet de kippen èn uw buurtgenoten een groot plezier door de kippen geen brood te voeren. Sinds juli 2021 is er een voederverbod. Dat moet helpen tegen verdere uitbreiding van het aantal kippen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een bericht sturen naar kippenjulianapark@utrecht.nl.


Opknappen gebouw Buurtcentrum Zuilen

We willen het buurtcentrum opknappen zodat het gebouw weer tientallen jaren mee kan. Daarnaast kijken we of de indeling beter kan. Zo kunt u elkaar op die plek nog beter ontmoeten.

Lees meer over het opknappen van het gebouw buurtcentrum Zuilen


Nieuwe stadswijk Wisselspoor

Aan de 2e Daalsedijk komt een nieuwe stadswijk. De komende jaren bouwen we een autoluwe woonwijk met verschillende voorzieningen en veel groen. Het komt op het oude bedrijventerrein van de NS en ligt tussen de 2e Daalsedijk en het spoor naar Amsterdam. In 2028 is het klaar.

Lees meer over de nieuwbouwplannen langs de 2e Daalsedijk


Doorfietsroute langs de Vecht

De doorfietsroute Vechtroute loopt vanaf de Weerdsluis langs de westelijke oever van de Vecht tot de gemeentegrens met Maarssen. Ondiep en Pijlsweerd krijgen met de komst van een fietsstraat een goede aansluiting op de fietsroute richting het centrum van de stad.

Lees meer over de doorfietsroute langs de Vecht


Verkeersonderzoek noordwesten van de stad

Voor het verbeteren van de Amsterdamsestraatweg en van de wegen tussen het 24 Oktoberplein en de Marnixbrug (Westelijke Stadsboulevard) moet de hoeveelheid autoverkeer hier flink omlaag. Daarom hebbem we een verkeersstudie gedaan.

Lees meer over de resultaten van het onderzoek


Verbeteren Amsterdamsestraatweg

De toekomst van de Amsterdamsestraatweg verdient aandacht. Daarom zetten winkeliers, pandeigenaren, dienstverleners en bewoners samen met experts en gemeenteambtenaren zich in voor 1 gezamenlijk doel: de Straatweg leefbaar en aantrekkelijk maken.

Lees meer over het verbeteren van de Amsterdamsestraatweg


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijk Noordwest

Telefoon

14 030

E-mail

noordwest@utrecht.nl

Wijkwethouder

Dennis de Vries
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

De Speler, Thorbeckelaan 18B, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 – 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag