Wijken Wat gebeurt er in wijk Oost?

Hieronder ziet u belangrijke projecten en gebeurtenissen in de wijk. In de wijkopgave leest u de belangrijkste plannen voor de komende jaren.

Visie Maarschalkerweerd

De gemeente Utrecht wil Maarschalkerweerd ontwikkelen tot een aantrekkelijk en goed bereikbaar parklandschap waar Utrechters en bezoekers kunnen sporten en ontspannen in een parklandschap. Dit staat in het Concept Ontwikkelperspectief Maarschalkerweerd.

Maarschalkerweerd ligt aan de oostkant van de stad. Het gebied is vooral bekend als sportgebied en verbindt de stad met de landgoederen van Amelisweerd.

Lees meer over de plannen voor Maarschalkerweerd


Reageer op de kap bruine beuk Emmalaan

De monumentale bruine beuk op de Emmalaan is ziek en moet gekapt worden. Wij hebben hiervoor een velvergunning aangevraagd. Vanaf donderdag 5 september staat het op www.overheid.nl.

Lees meer over en reageer op de kap van de monumentale beuk op de Emmalaan


Betaald parkeren voor elektrische auto’s vanaf 1 oktober 2019

Vanaf 1 oktober 2019 kunnen elektrische auto’s niet meer gratis parkeren op een oplaadplek in een gebied met betaald parkeren. U betaalt dan het normale parkeertarief of parkeert er met een geldige parkeervergunning.

Lees meer over betaald parkeren voor elektrische auto's


Hekken om bruine beuk Wilhelminapark voor de veiligheid

Op 4 juli plaatste de gemeente hoge hekken om de bruine beuk in het Wilhelminapark. Zo zorgen we ervoor dat niemand te dicht bij de boom kan komen. Het gaat steeds slechter met de bruine beuk.

Lees meer over de hekken bij de beuk


Nieuwbouw International School Utrecht stap dichterbij

De gemeente Utrecht, Universiteit Utrecht en de International School Utrecht (ISU) willen gezamenlijk een nieuw schoolgebouw mogelijk maken in het Utrecht Science Park. Het college van burgemeester en wethouders heeft de ruimtelijke kaders voor de inpassing van de school aan de Cambridgelaan verder uitgewerkt tot een zogenoemde bouwenvelop in conceptvorm. Dit plan is nu vrijgegeven zodat belanghebbenden ernaar kunnen kijken en hun reactie kunnen geven.

Bekijk het plan en lees meer over de Nieuwbouw International School Utrecht


Extra maatregelen kruising Platolaan

We nemen verschillende maatregelen om de situatie bij de kruising Platolaan te verbeteren. Er is bijvoorbeeld een opstelvak voor fietsers gemaakt op de Weg naar Rhijnauwen. Fietsers uit deze richting kunnen nu in 1 keer de Weg tot de Wetenschap oversteken, tegelijk met het autoverkeer.

Afgelopen tijd hebben meerdere bewoners zorgen geuit over de verkeerssituatie op de kruising Platolaan-Weg tot de Wetenschap. We hebben de kruising nog eens goed bekeken op verschillende drukke momenten. We zagen dat het vooral kruisende fietsstromen zijn die elkaar in de weg zitten. Ook rijden veel fietsers door rood licht, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden

Lees meer over de extra maatregelen bij kruising Platolaan op www.uithoflijn.nl


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Beleid over de leefomgeving in de wijk

In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving.

Hulp en contact Wijkbureau Oost

Telefoon

14 030

E-mail

oost@utrecht.nl

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Openingstijden

maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Uw mening