Wat gebeurt er in wijk Vleuten-De Meern?

Start bouw tijdelijke plek Landschapsbaan

De omgevingsvergunning voor de tijdelijke plek voor 2 kinderdagverblijven aan de Landschapsbaan is gegeven. Binnenkort start de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden. Begin november kan hij dan de tijdelijke huisvesting plaatsen. Deze tijdelijke plek voor de 2 kinderdagverblijven is nodig in verband met de verbouwing van de Weide Wereld.

Lees meer over de tijdelijke plek aan de Landschapsbaan


Uitnodiging informatiebijeenkomst verbouwing Weide Wereld

De gemeente organiseert op 20 september een informatiebijeenkomst. Tijdens de informatiebijeenkomst laat de architect het definitieve ontwerp zien, bespreken we de planning.

Lees meer over de verbouwing van de MFA Weide Wereld


Kap 2 sierkersen Zuiderbreedte

We kappen binnenkort 2 sierkersen aan de Zuiderbreedte ter hoogte van huisnummers 13 en 15. We planten later nieuwe bomen terug.

Lees meer over deze kap


Nieuwe middelbare school komt aan de Hindersteinlaan

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Hindersteinlaan gekozen uit 4 locaties voor een nieuwe middelbare school in Vleuten, De Meern of Leidsche Rijn. Bewoners konden hun mening over de locaties geven. Op 20 april is er een inloopavond.

Meer over de nieuwe school


Nedereindse Plas: zonnepanelen en ontspannen

De Nedereindse Plas is een groen recreatiegebied op de grens van Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. We willen dat u in uw vrije tijd beter van dit gebied kan genieten. We kijken ook hoe er zonnepanelen kunnen komen op de waterplassen.

Lees meer over de ontwikkeling van de Nedereindse Plas


Waterbieslaan 30-40 en Dwergbieslaan 80: gezinhuis en gemengd wonen project jongeren

De gemeente en Portaal hebben plannen voor het toekomstige gebruik van de Waterbieslaan 30 – 40 en de Dwergbieslaan 80. Het plan is om deze panden te gebruiken voor een groot gezinshuis en een gemengd wonen project voor jongeren.

Lees meer over het gezinhuis en gemengd wonen project


Reacties 4 mogelijke locaties nieuwe middelbare school

We vroegen in juni inwoners van Vleuten-de Meern en Leidsche Rijn om hun mening over 4 mogelijke locaties voor een nieuwe middelbare school. We hebben veel reacties ontvangen. Een aantal ideeën en suggesties onderzoeken we nu verder. We proberen dit eind november af te ronden. Zodra er meer bekend is over de rest van de planning vermelden we dit op DenkMee.


Meer ruimte voor jongeren in Vleuten-De Meern

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom maken we de aankomende jaren plekken waar ze kunnen en mogen zijn, zoals overdekte bankjes of sportplekken.

Lees meer over het uitbreiden van plekken en ruimte voor jongeren


Windmolens en zonnevelden in Rijnenburg en Reijerscop

Het college wil in de polders Rijnenburg en Reijerscop voor minimaal 20 jaar ruimte bieden voor een energielandschap. Hier kunnen maximaal 8 windmolens en ongeveer 230 hectare zonnevelden komen.

Meer over het voorstel voor het energielandschap


Nieuwe locatie voor 3 basisscholen in Vleuterweide

De basisscholen OBS Vleuterweide, Jenaplanschool Zonnewereld en De Twaalfruiter locatie Boomgaarden/Balkon krijgen een nieuwe locatie. De scholen krijgen een gebouw dat het best past bij de grootte en leerlingenprognoses van hun school.

Lees meer over nieuwe locatie voor 3 basisscholen in Vleuterweide


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

vleutendemeern@utrecht.nl

Wijkwethouder

Lot van Hooijdonk
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Dorpsplein 1, Vleuten

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00-13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag