Wat gebeurt er in wijk Vleuten-De Meern?

Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern dicht vanaf 26 augustus

Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern (Dorpsplein 1) wordt vernieuwd. Door de verbouwing is het gebouw dicht van 26 augustus 2024 tot begin januari 2025.

Lees wat dit betekent voor de dienstverlening en het wijkbureau


Groot onderhoud aan Torenpleinkerk in Vleuten

De ruim 700 jaar oude kerktoren van de Torenpleinkerk gaat helemaal in de steigers. Op maandag 22 juli starten we met groot onderhoud aan de toren en we verwachten om eind oktober klaar te zijn. In de tussentijd kunt u de kerk blijven bezoeken. Parkeren bij de toren is tijdens het onderhoudwerk niet mogelijk.

Lees meer over het onderhoudwerk aan de Torenpleinkerk


Kavel te koop aan de Dorpsstraat in Vleuten

Aan de Dorpsstraat in Vleuten komt binnenkort een kavel te koop. Het gaat om het stuk grond tussen huisnummer 9 en 11. U mag hier zelf een huis bouwen. Daar zijn wel regels voor. In het najaar maken we bekend wat de grond gaat kosten en kunnen mensen die interesse hebben zich inschrijven.

Lees meer over de kavel in Vleuten


Werkzaamheden Japanse Tuin in Máximapark 

In de Japanse Tuin in het Máximapark bouwen we 2 houten bruggen met Japans dak. En een Japans tuinhuisje. Dat is een houten dak op palen. Je kunt er uitrusten en van het uitzicht genieten. Tijdens de werkzaamheden is dit deel van het park gesloten. 

Bekijk hoe het eruit komt te zien


Castellumlaan: riool vervangen en andere plannen

Het riool in de Castellumlaan moeten we vervangen. We hebben plannen gemaakt om tegelijk met die werkzaamheden de Castellumlaan verder op te knappen. Helaas is er nu niet genoeg geld om al die plannen uit te voeren.

Lees meer over het opnieuw inrichten van de Castellumlaan


Nieuwe stap in plan Kloosterweide

In het project Kloosterweide in Vleuten kunnen 152 woningen komen. Het worden 64 sociale huurappartementen en 88 middenhuurappartementen. We moeten hiervoor 104 bomen kappen. Dat aantal bomen planten we weer terug, plus nog 15 bomen extra. In een eerder plan zouden er 128 woningen komen.

Lees meer over het plan Kloosterweide


Bestemmingsplan Papendorp goedgekeurd

Wij hebben het bestemmingsplan voor Papendorp goedgekeurd. Het plan is om ruim 3.500 nieuwe woningen in het gebied te bouwen. Ook komt er een 'Mobiliteitshub XL': een plek om auto’s te parkeren en deelvervoer te gebruiken.

Bekijk de plannen voor Papendorp


Opknappen speelplekken Cypergrashof en Zwenkgraslaan

De speelplekken aan de Cypergrashof en Zwenkgraslaan krijgt een opknapbeurt. Het combinatietoestel met de glijbaan en het draai-element en de draaischijf gaan we vervangen door nieuwe toestellen. Het straatmeubilair zoals banken en prullenbanken blijven staan omdat deze nog in goede staat zijn.

Meedenken?

U kon tot en met 14 februari uw wensen voor de speelplekken doorgeven. Hebt u uw e-mailadres achtergelaten? Dan kunt u in maart 2024 stemmen op de voorlopige ontwerpen. Van het ontwerp met de meeste stemmen maakt de ontwerper een definitief ontwerp. Dit gebeurt tussen april en juni 2024. Informatie over het opknappen van de speelplekken volgt nadat we het definitieve ontwerp hebben goedgekeurd.


Tijden voor laden en lossen Centrum Vleuterweide

In Centrum Vleuterweide voeren we tijden in voor laden en lossen. Dit doen we zodat bewoners en bezoekers veilig kunnen lopen in het centrum. Straks mogen busjes en vrachtverkeer alleen tussen 6.00 en 12.00 uur laden en lossen. Dit geldt ook voor bezorgers van pakketjes bij bewoners en winkels. We plaatsen verkeersborden met de nieuwe regels in het gebied.

Lees meer over de ontwikkelingen in Centrum Vleuterweide


Nedereindse Plas: zonnepanelen en ontspannen

De Nedereindse Plas is een groen recreatiegebied op de grens van Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. We willen dat u in uw vrije tijd beter van dit gebied kan genieten. We kijken ook hoe er zonnepanelen kunnen komen op de waterplassen.

Lees meer over de ontwikkeling van de Nedereindse Plas


Meer ruimte voor jongeren in Vleuten-De Meern

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom maken we de aankomende jaren plekken waar ze kunnen en mogen zijn, zoals overdekte bankjes of sportplekken.

Lees meer over het uitbreiden van plekken en ruimte voor jongeren


Windmolens en zonnevelden in Rijnenburg en Reijerscop

Het college wil in de polders Rijnenburg en Reijerscop voor minimaal 20 jaar ruimte bieden voor een energielandschap. Hier kunnen maximaal 8 windmolens en ongeveer 230 hectare zonnevelden komen.

Meer over het voorstel voor het energielandschap


Nieuwe locatie voor 3 basisscholen in Vleuterweide

De basisscholen OBS Vleuterweide, Jenaplanschool Zonnewereld en De Twaalfruiter locatie Boomgaarden/Balkon krijgen een nieuwe locatie. De scholen krijgen een gebouw dat het best past bij de grootte en leerlingenprognoses van hun school.

Lees meer over nieuwe locatie voor 3 basisscholen in Vleuterweide


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

vleutendemeern@utrecht.nl

Wijkwethouder

Lot van Hooijdonk
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Dorpsplein 1, Vleuten

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00-13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag