Wijken Wat gebeurt er in wijk Vleuten-De Meern?

Snelfietsroute Utrecht-Woerden

Samen met de Provincie Utrecht en de gemeente Woerden werken we de komende jaren aan de snelfietsroute Utrecht-Woerden. We verbeteren kruispunten en bochten om de fietsroute nog beter te maken. We passen de route in 2022 ook in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern aan op het kruispunt Zandweg-Europaweg (De Meern) en bij de bocht Dominee Albernathylaan – Rhijnoordviaduct (Papendorp).

Lees wat we precies gaan doen en waarom op deze snelfietsroute


Vernieuwen van het riool Veldhuizen – fase 2

Vanaf 17 januari 2022 vervangen we het tweede deel van het riool in Veldhuizen. De werkzaamheden duren ongeveer tot en met eind november 2022. We werken in fases die elk 2 tot 3 weken duren. We beginnen bij de Ziende en de straten langs het aangrenzende groene veldje.

Lees meer over het vervangen van het riool in Veldhuizen


Kap aantal bomen in Vleuten-de Meern

We kappen binnenkort een aantal bomen in Vleuten-de Meern. We planten later nieuwe bomen terug.

Lees meer over deze kap


Onderzoek naar wortelschade bomen na graafwerkzaamheden

In De Meern is Open Dutch Fiber (ODF) bezig met aanleg van glasvezel. Daarvoor verrichten zij graafwerkzaamheden in de stoep. Tijdens deze werkzaamheden zijn boomwortels beschadigd. Het werk is daarom stilgelegd.

Lees meer over het onderzoek naar wortelschade


Nedereindse Plas: zonnepanelen en ontspannen

De Nedereindse Plas is een groen recreatiegebied op de grens van Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. We willen dat u in uw vrije tijd beter van dit gebied kan genieten. We kijken ook hoe er zonnepanelen kunnen komen op de waterplassen.

Lees meer over de ontwikkeling van de Nedereindse Plas


Werkschuur op hondenspeelweide Uilenboslaan

In januari 2022 plaatsen we een tijdelijke werkschuur op de hondenspeelweide aan de Uilenboslaan. De vrijwilligers van het Maximapark kunnen hier samenkomen, hun spullen opslaan en activiteiten organiseren. Dit is een tijdelijke oplossing. Er komt namelijk een entreegebouw in het Maximapark die de vrijwilligers kunnen gebruiken. De ontwikkeling hiervan is helaas vertraagd. Omdat de vrijwilligers snel een goede plek nodig hebben, plaatsen we daarom tijdelijk een werkschuur. Bij de plaatsing houden we rekening met de bomen en de hondenspeelweide.


Waterbieslaan 30-40 en Dwergbieslaan 80: gezinhuis en gemengd wonen project jongeren

De gemeente en Portaal hebben plannen voor het toekomstige gebruik van de Waterbieslaan 30 – 40 en de Dwergbieslaan 80. Het plan is om deze panden te gebruiken voor een groot gezinshuis en een gemengd wonen project voor jongeren.

Lees meer over het gezinhuis en gemengd wonen project


Reacties 4 mogelijke locaties nieuwe middelbare school

We vroegen in juni inwoners van Vleuten-de Meern en Leidsche Rijn om hun mening over 4 mogelijke locaties voor een nieuwe middelbare school. We hebben veel reacties ontvangen. Een aantal ideeën en suggesties onderzoeken we nu verder. We proberen dit eind november af te ronden. Zodra er meer bekend is over de rest van de planning vermelden we dit op DenkMee.


Zonnevelden in Leidsche Rijn

De gemeente heeft 3 eigen locaties in Leidsche Rijn in beeld waar ruimte gegeven kan worden voor een zonneveld. Het gaat om de geluidswal A12 Veldhuizen, Meijewetering (naast de rioolwaterzuivering) en de Haarrijnseplas (maximaal 10% van het totale oppervlak). Alle 3 de locaties worden onderzocht.

Lees meer over zonne-energie en zonnevelden


Meer ruimte voor jongeren in Vleuten-De Meern

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom maken we de aankomende jaren plekken waar ze kunnen en mogen zijn, zoals overdekte bankjes of sportplekken.

Lees meer over het uitbreiden van plekken en ruimte voor jongeren


Windmolens en zonnevelden in Rijnenburg en Reijerscop

Het college wil in de polders Rijnenburg en Reijerscop voor minimaal 20 jaar ruimte bieden voor een energielandschap. Hier kunnen maximaal 8 windmolens en ongeveer 230 hectare zonnevelden komen.

Meer over het voorstel voor het energielandschap


Nieuwe locatie voor 3 basisscholen in Vleuterweide

De basisscholen OBS Vleuterweide, Jenaplanschool Zonnewereld en De Twaalfruiter locatie Boomgaarden/Balkon krijgen een nieuwe locatie. De scholen krijgen een gebouw dat het best past bij de grootte en leerlingenprognoses van hun school.

Lees meer over nieuwe locatie voor 3 basisscholen in Vleuterweide


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

vleutendemeern@utrecht.nl

Wijkwethouder

Linda Voortman (tijdelijke waarneming)
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Dorpsplein 1, Vleuten

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00-12.00 uur
Maandag tot en met vrijdag