Wijk Vleuten-De Meern Wat gebeurt er in de wijk?

Hieronder ziet u belangrijke projecten en gebeurtenissen in de wijk. In het wijkactieprogramma leest u de belangrijkste projecten en acties voor het komende jaar. In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving van de wijk.

Noodkap esdoorn in de Mauritslaan

16-03-2018 | De gemeente kapt in week 12 of 13 (19 t/m 30 maart) een esdoorn in de Mauritslaan ter hoogte van huisnummer 53.

Lees meer over noodkap


Werkzaamheden Wilhelminalaan

22-02-2018 | De gemeente wil de Wilhelminalaan verkeersveiliger maken. Daarom gaan we deze weg opnieuw inrichten. Ter voorbereiding hierop gaan we vanaf eind februari tot begin maart onderzoeken doen in de Wilhelminalaan. Hiervoor worden grondboringen gedaan en proefsleuven gegraven in het fietspad, de berm en de rijweg. Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen de Wilhelminalaan gewoon gebruiken. Voor de veiligheid zetten we zo nodig verkeersregelaars in. Automobilisten moeten rekening houden met mogelijke vertraging.

Lees meer over de herinrichting van de Wilheminalaan


Landelijke Opschoondag zaterdag 24 maart

Op zaterdag 24 maart is de Landelijke Opschoondag. Dan organiseren mensen in het land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Doe ook mee en meld uw actie aan! Of sluit aan bij een actie in uw buurt.

Lees meer over de opschoondag


Werkzaamheden Uithoflijn aan HOV-viaduct Jaarbeursplein-Smakkelaarsveld

Vanaf maandag 19 maart tot half juni zijn er werkzaamheden aan de spoorverbinding tussen het Jaarbeursplein en het Smakkelaarsveld. Aannemer BAM werkt vooral overdag maar ook in weekenden. Mogelijk zijn er ook 's nachts enkele geluidsarme werkzaamheden. Lees het hele nieuwsbericht op www.uithoflijn.nl


Vervangen beplanting Nassaustraat, Gouden Koetslaan, Julianastraat en Prins Bernhardstraat

In de Nassaustraat, Gouden Koetslaan, Julianastraat en Prins Bernhardstraat vervangen we de heesters door vaste planten en nieuwe heesters omdat de kwaliteit van de planten die er nu staan niet meer goed genoeg is. We starten in de week van 27 november met het weghalen van de beplanting en we voeren het grondwerk uit. We planten de nieuwe heesters nog dit najaar. In het voorjaar planten we de vaste planten. We verwachten dit voor 1 mei 2018 te doen.


Zonne- en/of windenergie in Rijnenburg en Reijerscop

In het poldergebied van Rijnenburg en Reijerscop bouwen we tot zeker 2030 geen woningen. De gemeenteraad wil dat hier grootschalig duurzame energie geproduceerd wordt. Energie uit zon, wind of een combinatie daarvan. Op dit moment werken we de verschillende mogelijkheden uit. Dit doen we samen met initiatiefnemers, bewoners en belanghebbenden. In de tweede helft van 2018 neemt de gemeenteraad een besluit.

Luister, denk en doe mee

We nodigen u uit mee te denken. Dat kan op verschillende manieren: van zeer actief meewerken, tot betrokkenheid op afstand. Lees meer over de verschillende mogelijkheden

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en de bijeenkomsten die we organiseren? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief. Daarnaast is er een wekelijks inloopspreekuur waar u informatie kunt krijgen.

Lees meer over duurzame energie in Rijnenburg en Reijerscop


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Plannen en doelen voor de wijk

In de wijkambities staan de wensen en doelen voor de wijk. We vragen elke 4 jaar aan bewoners en de wijkraad wat belangrijke onderwerpen zijn in de wijk.

In het wijkactieprogramma leest u wat de belangrijkste projecten en acties zijn voor het komende jaar. Ook activiteiten van ondernemers en bewoners staan in het programma.

Bekijk de wijkambities en het wijkactieprogramma

Beleid over de leefomgeving in de wijk

In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving. In het gebiedsbeleid voor Vleuten-De Meern leest u welk beleid speciaal voor deze wijk is.

Hulp en contact Wijkbureau Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

vleutendemeern@utrecht.nl

Volg ons

 

Wijkwethouder

Kees Geldof
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Dorpsplein 1, Vleuten

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht