Wat gebeurt er in wijk Vleuten-De Meern?

Nieuw asfalt op busbaan Rijksstraatweg

Vanaf maandag 29 april leggen we nieuw asfalt op de busbaan op de Rijksstraatweg. Er zijn omleidingen. De werkzaamheden zijn zaterdag 4 mei klaar.

Lees meer over de werkzaamheden

Castellumlaan: riool vervangen en andere plannen

Het riool in de Castellumlaan moeten we vervangen. We hebben plannen gemaakt om tegelijk met die werkzaamheden de Castellumlaan verder op te knappen. Helaas is er nu niet genoeg geld om al die plannen uit te voeren.

Lees meer over het opnieuw inrichten van de Castellumlaan


Nieuwe stap in plan Kloosterweide

We hebben onderzocht hoe er woningen kunnen komen rond woon-zorgcomplex Villa Spes Nostra in Vleuten. We moesten daarbij rekening houden met de vraag naar betaalbare huurwoningen in Vleuten en het groen in het gebied. Er wordt nu een plan uitgewerkt met 40 sociale huurappartementen, 40 middenhuurappartementen en 48 koopappartementen.

Lees meer over het plan Kloosterweide


Bestemmingsplan Papendorp goedgekeurd

Wij hebben het bestemmingsplan voor Papendorp goedgekeurd. Het plan is om ruim 3.500 nieuwe woningen in het gebied te bouwen. Ook komt er een 'Mobiliteitshub XL': een plek om auto’s te parkeren en deelvervoer te gebruiken.

Bekijk de plannen voor Papendorp


Opvang vluchtelingen Gulperberg en Zijpenberg verlengd

We verlengen 2 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in Vleuten-De Meern tot 1 maart 2025. Op deze plekken vangen we maximaal 36 Oekraiense vluchtelingen op. Sinds april 2023 bieden we op de Gulperberg 18-22 opvang aan maximaal 20 Oekraïense vluchtelingen. Sinds mei 2023 aan 16 Oekraïners op de Zijpenberg 15-19. Zij verblijven hier zelfstandig, ondersteund vanuit sociaal beheerder De Tussenvoorziening. De ervaringen van zowel de vluchtelingen als de directe omgeving zijn goed. Eigenaar 's Heeren Loo heeft deze woningen nog een jaar ter beschikking gesteld omdat de opvang voor Oekrainers in de stad nog steeds hard nodig is. 's Heeren Loo onderzoekt de bestemming van de woningen voor de toekomst.


Opknappen speelplekken Cypergrashof en Zwenkgraslaan

De speelplekken aan de Cypergrashof en Zwenkgraslaan krijgt een opknapbeurt. Het combinatietoestel met de glijbaan en het draai-element en de draaischijf gaan we vervangen door nieuwe toestellen. Het straatmeubilair zoals banken en prullenbanken blijven staan omdat deze nog in goede staat zijn.

Meedenken?

U kon tot en met 14 februari uw wensen voor de speelplekken doorgeven. Hebt u uw e-mailadres achtergelaten? Dan kunt u in maart 2024 stemmen op de voorlopige ontwerpen. Van het ontwerp met de meeste stemmen maakt de ontwerper een definitief ontwerp. Dit gebeurt tussen april en juni 2024. Informatie over het opknappen van de speelplekken volgt nadat we het definitieve ontwerp hebben goedgekeurd.


Tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen aan Gulperberg en Zijpenberg in De Meern 

We bieden vanaf 24 april 2023 tijdelijke opvang aan maximaal 38 vluchtelingen uit Oekraïne in 6 zorgwoningen aan de Gulperberg en Zijpenberg. Zorgorganisatie ’s Heeren Loo heeft de zorgwoningen voor een periode van 1 jaar beschikbaar gesteld. Het gaat hier met name om de opvang van vrouwen, kinderen en ouderen. We regelen de opvang en zorgen voor begeleiding van de mensen door een sociaal beheerder. In de woningen vindt vanaf dinsdag 11 april een beperkte verbouwing plaats. Uiteraard proberen we de bouwoverlast voor u als buur zoveel mogelijk te beperken.  


Tijden voor laden en lossen Centrum Vleuterweide

In Centrum Vleuterweide voeren we tijden in voor laden en lossen. Dit doen we zodat bewoners en bezoekers veilig kunnen lopen in het centrum. Straks mogen busjes en vrachtverkeer alleen tussen 6.00 en 12.00 uur laden en lossen. Dit geldt ook voor bezorgers van pakketjes bij bewoners en winkels. We plaatsen verkeersborden met de nieuwe regels in het gebied.

Lees meer over de ontwikkelingen in Centrum Vleuterweide


Uitnodiging informatiebijeenkomst verbouwing Weide Wereld

De gemeente organiseert op 20 september een informatiebijeenkomst. Tijdens de informatiebijeenkomst laat de architect het definitieve ontwerp zien, bespreken we de planning.

Lees meer over de verbouwing van de MFA Weide Wereld


Nieuwe middelbare school komt aan de Hindersteinlaan

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Hindersteinlaan gekozen uit 4 locaties voor een nieuwe middelbare school in Vleuten, De Meern of Leidsche Rijn. Bewoners konden hun mening over de locaties geven. Op 20 april is er een inloopavond.

Meer over de nieuwe school


Nedereindse Plas: zonnepanelen en ontspannen

De Nedereindse Plas is een groen recreatiegebied op de grens van Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. We willen dat u in uw vrije tijd beter van dit gebied kan genieten. We kijken ook hoe er zonnepanelen kunnen komen op de waterplassen.

Lees meer over de ontwikkeling van de Nedereindse Plas


Meer ruimte voor jongeren in Vleuten-De Meern

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom maken we de aankomende jaren plekken waar ze kunnen en mogen zijn, zoals overdekte bankjes of sportplekken.

Lees meer over het uitbreiden van plekken en ruimte voor jongeren


Windmolens en zonnevelden in Rijnenburg en Reijerscop

Het college wil in de polders Rijnenburg en Reijerscop voor minimaal 20 jaar ruimte bieden voor een energielandschap. Hier kunnen maximaal 8 windmolens en ongeveer 230 hectare zonnevelden komen.

Meer over het voorstel voor het energielandschap


Nieuwe locatie voor 3 basisscholen in Vleuterweide

De basisscholen OBS Vleuterweide, Jenaplanschool Zonnewereld en De Twaalfruiter locatie Boomgaarden/Balkon krijgen een nieuwe locatie. De scholen krijgen een gebouw dat het best past bij de grootte en leerlingenprognoses van hun school.

Lees meer over nieuwe locatie voor 3 basisscholen in Vleuterweide


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

vleutendemeern@utrecht.nl

Wijkwethouder

Lot van Hooijdonk
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Dorpsplein 1, Vleuten

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00-13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag