Wijken Wat gebeurt er in wijk Vleuten-De Meern?

Kap van een boom in het Mauritspark

We kappen zo spoedig mogelijk een es in het Mauritspark bij de Meentweg 168. We bekijken later of we een boom terugplanten.

Lees meer over deze kap


Parkeervergunning voor gehandicapten vanaf 1 september

Hebt u een gehandicaptenkaart en wilt u bij parkeerautomaten in Utrecht parkeren? Dan hebt u vanaf 1 september 2020 ook een parkeervergunning nodig om gratis te parkeren. Het neerleggen van de gehandicaptenkaart is niet meer voldoende. De digitale parkeervergunning staat op kenteken. Daardoor ziet de scanauto van de gemeente dat de auto er mag staan.

Lees meer over en vraag de parkeervergunning voor gehandicapten aan


Kap een Amberboom in de Multatulistraat

We kappen zo spoedig mogelijk een Amberboom in de Multatulistraat ter hoogte van huisnummer 32. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Stadsbaantunnel afgesloten tot 5 oktober

Van maandag 10 augustus tot 5 oktober is de Stadsbaantunnel afgesloten. We maken de tunnel brandveiliger. We geven de omleidingsroutes aan met borden.

Lees meer over de werkzaamheden en de omleidingsroutes


Kappen bomen Wethouder Gerssenlaan

We hebben het plan om de meeste bomen in de Wethouder Gerssenlaan tussen huisnummers 1 en 53 te kappen. Er komen nieuwe bomen terug.

Lees meer over dit plan


Blauwalg in Veldhuizerplas

Er zit blauwalg in de Veldhuizerplas. Dit heeft het waterschap laten weten. Er staan waarschuwingsborden.

De Veldhuizerplas is geen officieel zwemwater. Zwemmen op deze plek raden we dus af. Nu er blauwalg is, adviseren we hondenbezitters om hun hond hier ook niet te laten zwemmen.

Elke jaar zit er blauwalg in (een deel van) de Veldhuizerplas. Het waterschap zoekt naar oplossingen. We weten dat blauwalg zich niet kan ontwikkelen als het water regelmatig ververst. Daarom verbeteren we de aanvoer van water vanuit het oosten naar de plas. Hiervoor is al een grotere duiker (buis) onder de Meerndijk aangelegd. Ook plaatsen we een stuw in het Meentpark. Hierdoor kunnen we het water beter naar de plas sturen. De stuw is deze zomer helaas nog niet af.

Lees meer informatie over blauwalg in de Veldhuizerplas


Zonnevelden in Leidsche Rijn

De gemeente heeft 3 eigen locaties in Leidsche Rijn in beeld waar ruimte gegeven kan worden voor een zonneveld. Het gaat om de geluidswal A12 Veldhuizen, Meijewetering (naast de rioolwaterzuivering) en de Haarrijnseplas (maximaal 10% van het totale oppervlak). Alle 3 de locaties worden onderzocht.

Lees meer over zonne-energie en zonnevelden


Meer ruimte voor jongeren in Vleuten-De Meern

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten–De Meern groeit de komende jaren nog flink. Er zijn onvoldoende speel- beweeg- en ontmoetingsplekken voor hen. Daarom willen we nieuwe plekken realiseren.

Lees meer over het uitbreiden van plekken en activiteiten


Ruimte voor 8 windmolens en zonnevelden in Rijnenburg en Reijerscop

Het college wil in de polders Rijnenburg en Reijerscop voor minimaal 20 jaar ruimte bieden voor een energielandschap. Hier kunnen maximaal 8 windmolens en ongeveer 230 hectare zonnevelden komen. Dat staat in het voorstel dat het college op 16 januari 2020 naar de gemeenteraad stuurde.

Meer over het voorstel voor het energielandschap


Nieuwe locatie voor 3 basisscholen in Vleuterweide

De basisscholen OBS Vleuterweide, Jenaplanschool Zonnewereld en De Twaalfruiter locatie Boomgaarden/Balkon krijgen een nieuwe locatie. De scholen krijgen een gebouw dat het best past bij de grootte en leerlingenprognoses van hun school.

Lees meer over nieuwe locatie voor 3 basisscholen in Vleuterweide


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

vleutendemeern@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Maarten van Ooijen
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Dorpsplein 1, Vleuten

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00-17.00 uur