Wijk West Wat gebeurt er in wijk West?

Sfeerimpressie wijk west

Hieronder ziet u belangrijke projecten en gebeurtenissen in de wijk. In het wijkactieprogramma leest u de belangrijkste plannen voor het komende jaar. In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving van de wijk.

Lot van Hooijdonk weer wijkwethouder voor West

Het nieuwe Utrechtse college en coalitieakkoord zijn bekend. In het nieuwe college werken GroenLinks, D66 en ChristenUnie samen. Ook de komende jaren is Lot van Hooijdonk weer onze wijk wethouder voor West.

Lees meer over het nieuwe college en coalitieakkoord


Geen treinverkeer in weekend 22-24 juni

Op vrijdagavond 22 juni vanaf 23.00 uur tot maandagochtend 25 juni 6.00 uur rijden geen treinen tussen Woerden en Utrecht Centraal. Er wordt dan gewerkt aan het spoor vanaf de Vleutensebaan tot station Utrecht Centraal.

Lees meer over deze werkzaamheden


Cartesiusweg weer helemaal open voor verkeer

Het viaduct aan de Cartesiusweg is weer helemaal open. Na een verzakking van het spoorviaduct werd de weg tijdelijk afgesloten. Inmiddels is een nieuwe tijdelijke ondersteuning geplaatst naast de rijbaan.


Betaald parkeren in Mozartlaan en omgeving vanaf 1 oktober

Vanaf 1 oktober voeren we in Mozartlaan en omgeving betaald parkeren in. Dit wil de meerderheid van de bewoners, blijkt uit de internetpeiling. Bewoners en ondernemers in het gebied kunnen vanaf 22 augustus 2018 een parkeervergunning aanvragen.

Lees meer over het invoeren van betaald parkeren in Mozartlaan


Parkeren in Richard Wagnerlaan

Parkeren in de Richard Wagnerlaan en omgeving blijft gratis. De meeste bewoners en bedrijven van dit gebied gaven aan dat ze tegen betaald parkeren zijn.

Lees meer over het parkeren in de Richard Wagnerlaan


Meer onderzoek naar loodverontreiniging in Lombok

De gemeente saneert ten minste 19 tuinen in de Utrechtse wijk Lombok. In de tuinen zit teveel lood in de bodem. De tuinen worden op kosten van de gemeente gesaneerd en opnieuw ingericht.

Lees meer


Nieuwe horeca in de Kanaalstraat

In de Kanaalstraat is ruimte voor 3 extra daghoreca-voorzieningen. Deze horeca moet zorgen voor een betere kwaliteit van de horeca in de Kanaalstraat. Ook moet het  de bestaande horeca aanvullen. Ondernemers die interesse hebben, moeten een plan indienen waarin staat hoe hun bedrijf gaat werken en waarom het voor een verbetering van de Kanaalstraat zorgt.
Inleveren van de plannen kan tussen 13 april en 31 mei 2018. Een vertegenwoordiging uit de wijk kiest de beste plannen. Zijn er meer dan 3 goede plannen? Dan wordt er geloot.
Via deze nieuwspagina houden we u op de hoogte.


Beurskwartier en Lombokplein

Aan de westkant van het centraal station breidt Utrecht op 2 locaties het centrum uit. Op een deel van het Jaarbeursterrein zijn plannen om het Beurskwartier te ontwikkelen. Op en rond het Westplein zijn plannen voor het Lombokplein.

Lees meer over de nieuwe inrichting van dit gebied


Muntkade voorlopig nog onbegaanbaar

De hekken langs de instabiele oever van de Muntkade blijven nog minstens een jaar staan. Dat verwacht Rijkswaterstaat die eigenaar is van de oever. De reparatieklus moet op Europees niveau worden aanbesteed, wat lang kan duren. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat.


Verbeteren Kanaalstraat en Damstraat

De gemeente ontwikkelt samen met bewoners en ondernemers een langetermijnvisie voor de Kanaalstraat en de Damstraat. Hoe moeten deze straten er straks uitzien?

Lees meer over het toekomstbeeld van de Kanaalstraat en Damstraat


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Plannen en doelen voor de wijk

In de wijkambities staan de wensen en doelen voor de wijk. We vragen elke 4 jaar aan bewoners en de wijkraad wat belangrijke onderwerpen zijn in de wijk.

In het wijkactieprogramma leest u wat de belangrijkste projecten en acties zijn voor het komende jaar. Ook activiteiten van ondernemers en bewoners staan in het programma.

Bekijk de wijkambities en het wijkactieprogramma

Beleid over de leefomgeving in de wijk

In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving.

Hulp en contact Wijkbureau West

Telefoon

14 030

E-mail

west@utrecht.nl

Volg ons

Wijkwethouder

Lot van Hooijdonk
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Stadskantoor, 5e etage, Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht