Wijk West Wat gebeurt er in de wijk?

Sfeerimpressie wijk west

Hieronder ziet u belangrijke projecten en gebeurtenissen in de wijk. In het wijkactieprogramma leest u de belangrijkste plannen voor het komende jaar. In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving van de wijk.

Graafwerkzaamheden Westelijke Stadsboulevard

De wegen tussen het 24 Oktoberplein en de Marnixbrug worden ingericht als stadsboulevard. Binnenkort vindt hiervoor nader onderzoek plaats. De komende maanden worden verschillende werkzaamheden op straat uitgevoerd, waaronder het aanleggen van een aantal glasvezelkabels en het graven van proefsleuven. De aannemers informeren omwonenden over de aard en de planning van de werkzaamheden.

Lees meer over de plannen Westelijke Stadsboulevard


Elektrische deelauto

In Lombok komen steeds meer elektrische deelauto’s die 100% rijden op de kracht van de zon. Zo wordt het voor bewoners makkelijker te kiezen voor flexibelere en schone mobiliteit.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Drive Solar


Plusgids: wegwijzer in uw buurt

Waar kan ik terecht als ik niet meer zelf kan koken? Kom ik in aanmerking voor huur- of zorgtoeslag? De Plusgids geeft antwoord op al uw vragen over voorzieningen rondom wonen, welzijn, zorg en financiën. Een papieren versie van de gids is gratis af te halen bij uw wijkbureau, buurthuis, woonzorgcentrum, bibliotheek, buurthuis, huisarts.

Bekijk de Plusgids


Fietslessen voor volwassenen weer van start

Vanaf 5 maart start er een nieuwe reeks fietscursussen. Op 12 locaties in de stad, waaronder op 2 AZC’s, leren we cursisten fietsen en veilig deelnemen aan het verkeer.

Meld u aan, bekijk het rooster of geef u op als vrijwilliger


Landelijke Opschoondag zaterdag 24 maart

Op zaterdag 24 maart is de Landelijke Opschoondag. Dan organiseren mensen in het land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Doe ook mee en meld uw actie aan! Of sluit aan bij een actie in uw buurt.

Lees meer over de opschoondag


Werkzaamheden Uithoflijn aan HOV-viaduct Jaarbeursplein-Smakkelaarsveld

Vanaf maandag 19 maart tot half juni zijn er werkzaamheden aan de spoorverbinding tussen het Jaarbeursplein en het Smakkelaarsveld. Aannemer BAM werkt vooral overdag maar ook in weekenden. Mogelijk zijn er ook 's nachts enkele geluidsarme werkzaamheden. Lees het hele nieuwsbericht op www.uithoflijn.nl


Terugblik 2017 Wijk West

Wijk West is een kleurrijke wijk. In een jaar zijn er veel mooie initiatieven, ontmoetingen, besprekingen en gebeurtenissen waar lang over wordt gesproken. De medewerkers van wijkbureau West hebben een aantal belangrijke momenten van 2017 verzameld en in beeld gebracht. Bent u ook nieuwsgierig naar wat er in 2017 zoal is gebeurd in onze wijk? Bekijk dan het filmpje op YouTube.


Muntkade voorlopig nog onbegaanbaar

De hekken langs de instabiele oever van de Muntkade blijven nog minstens een jaar staan. Dat verwacht Rijkswaterstaat die eigenaar is van de oever. De reparatieklus moet op Europees niveau worden aanbesteed, wat lang kan duren. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat.


Fietsstraat aan de Kanaalweg

De Kanaalweg wordt ter hoogte van het Cereolterrein een fietsstraat. Vanaf de derde week van november starten de werkzaamheden.

Lees meer over de aanleg van de fietsstraat


Beurskwartier en Lombokplein

Aan de westkant van het centraal station breidt Utrecht op 2 locaties het centrum uit. Op een deel van het Jaarbeursterrein zijn plannen om het Beurskwartier te ontwikkelen. Op en rond het Westplein zijn plannen voor het Lombokplein.

Lees meer over de nieuwe inrichting van dit gebied


Verbeteren Kanaalstraat en Damstraat

De gemeente ontwikkelt samen met bewoners en ondernemers een langetermijnvisie voor de Kanaalstraat en de Damstraat. Hoe moeten deze straten er straks uitzien?

Lees meer over het toekomstbeeld van de Kanaalstraat en Damstraat


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Plannen en doelen voor de wijk

In de wijkambities staan de wensen en doelen voor de wijk. We vragen elke 4 jaar aan bewoners en de wijkraad wat belangrijke onderwerpen zijn in de wijk.

In het wijkactieprogramma leest u wat de belangrijkste projecten en acties zijn voor het komende jaar. Ook activiteiten van ondernemers en bewoners staan in het programma.

Bekijk de wijkambities en het wijkactieprogramma

Beleid over de leefomgeving in de wijk

In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving.

Hulp en contact Wijkbureau West

Telefoon

14 030

E-mail

west@utrecht.nl

Volg ons

Wijkwethouder

Lot van Hooijdonk
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Stadskantoor, 5e etage, Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht