Wijken Wat gebeurt er in wijk West?

Nieuwe oplaadpalen

We plaatsen nieuwe openbare laadpalen in de wijk West. Deze laadpalen zijn nodig omdat de bestaande laadpalen veel gebruikt worden. Een laadpaal heeft 2 laadpunten waar een auto kan laden.

Op onderstaande plekken komen nieuwe laadpalen:

  • Beethovenplein 3
  • Kennedylaan 5
  • Pieter Bothstraat 26

Lees meer over openbare laadpalen


Kap van een boom in de Johan Wagenaarkade

We kappen binnekort een iep in een tuin aan de Johan Wagenaarkade 53.

Lees meer over deze kap in de Johan Wagenaarkade


Hoe gaat het met Halve Maan-Noord?

We hebben onderzocht hoe het gaat met . Wat gaat er goed en wat kan er beter? In een eerder onderzoek hebben we de cijfers over de buurt vergeleken met de cijfers voor de hele stad. Bij sommige buurten zijn de cijfers erg anders dan die van de hele stad. Daarom deden we bij 11 buurten verder onderzoek. Halve Maan-Noord is daar een van.

We hebben de cijfers besproken met buurtbewoners en mensen die in de wijk werken, zoals medewerkers van de politie, de zorg, de woningcorporaties en de gemeente. Zodat we beter begrijpen waar de verschillen vandaan komen. De resultaten hiervan staan in het ‘buurtprofiel Halve Maan-Noord.’ We kijken nu wat we kunnen doen om de buurt te verbeteren. En hoe we beter contact kunnen krijgen met de inwoners en andere partijen waarmee we samenwerken.

Lees de samenvatting van het onderzoek naar Halve Maan-Noord


Kap zieke iep in het Hommelbos

We kappen binnenkort een zieke iep in het Hommelbos. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Kap zieke iep in de Cremerstraat

We kappen binnenkort een iep in de Cremerstraat ter hoogte van huisnummer 434. Deze boom heeft iepziekte. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Onderhoudsnacht Stadsbaantunnel

Donderdag 23 op 24 juni van 20.00 tot 06.00 uur is de Stadsbaantunnel even dicht voor standaard onderhoud. Het verkeer leiden we om via de Langerakbaan, Het Zand, Terwijdesingel en de Vleutensebaan (en omgekeerd).

Lees meer over onderhoud van de Stadsbaantunnel


Kap zieke iep Kanaalstraat

We kappen binnenkort een iep met boomnummer: 1907131 aan de Kanaalstraat ter hoogte van huisnummer 173. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Noodopvang vluchtelingen Keulsekade

De gemeente Utrecht wil als stad van mensenrechten natuurlijk bijdragen aan veilige en menselijke opvang van vluchtelingen in Nederland. En we zijn daar ook toe verplicht. We willen zo snel mogelijk 800 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen langdurig beschikbaar hebben.

Het kan zijn dat noodopvang voor langere tijd nodig is. Daarom zoeken we naar plekken die zo huiselijk mogelijk zijn en niet veranderen. We hebben een geschikte plek gevonden aan de Keulsekade vlakbij het parkeerterrein van Jacobs Douwe Egberts (JDE). Op zondag 1 mei zal de opvangboot hier aankomen. Op deze opvangboot zijn vanaf eind mei opvangplekken beschikbaar voor ongeveer 200 vluchtelingen uit Oekraïne. Deze plek is vooral geschikt voor vrouwen, kinderen en ouderen. De organisatie De Tussenvoorziening zorgt voor de begeleiding van de mensen die op deze plek gaan wonen. Deze opvangplek is voorlopig beschikbaar voor maximaal 12 maanden.


Noodopvang vluchtelingen op de Kanaalstraat 173

We willen als mensenrechtenstad natuurlijk bijdragen aan veilige en menselijke opvang van vluchtelingen in Nederland. En we zijn daar ook toe verplicht. We willen zo snel mogelijk 800 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen langdurig beschikbaar hebben. Het kan zijn dat noodopvang voor langere tijd nodig is. Daarom zoeken we naar plekken die zo huiselijk en stabiel mogelijk zijn.

We hebben een geschikte plek gevonden aan de Kanaalstraat 173. Op deze locatie zijn vanaf begin mei 19 kamers beschikbaar voor maximaal 40 personen. Deze locatie is geschikt voor alleenstaanden, stellen/echtparen en moeders met 1 of 2 kinderen. De Utrechtse woningcorporatie Bo-Ex is eigenaar van het gebouw. De Tussenvoorziening zorgt voor de begeleiding van de mensen op deze plek. Deze opvanglocatie is beschikbaar voor maximaal 12 maanden.


Sluitingstijd hekken Muntsluis verlengd

Ook dit jaar gaan de hekken op de schiereilanden (landtongen) bij de Muntsluis van 1 april tot 30 september weer dicht na 22.00 uur. In de zomermaanden juni, juli en augustus blijven de hekken op donderdag, vrijdag en zaterdag een uurtje langer open, namelijk tot 23.00 uur. ’s Ochtends om 8.00 uur gaan ze weer open. De hekken zijn vorig jaar als proef geplaatst, omdat omwonenden overlast ervaarden van de recreanten. Er is onderzoek gedaan of de hekken hielpen: de omwonenden ervaren minder overlast, voor toezicht en handhaving is de situatie goed werkbaar en ook de recreanten geven goed gehoor aan de eindtijd.

Lees meer in de raadsbrief openingstijden hekken Muntsluis in recreatieseizoen 2022


Projecten in Welgelegen

In het gebied tussen de Ravellaan en de Leidseweg wordt veel gebouwd. De bouwprojecten bevinden zich in verschillende fases: van voorbereiding tot bouw. Ze passen in de visie voor het gebied.

Lees meer over de visie en projecten in Welgelegen


Herstel kades Merwedekanaal

Rijkswaterstaat renoveert de monumentale kades langs het Merwedekanaal. Werkzaamheden noordwestzijde Muntbrug:

  • slopen laatste stukjes kade
  • aanbrengen damwandplanken en ankers 
  • laswerkzaamheden
  • ophangen betonschorten.

De kade ziet er dan er weer uit als vroeger, maar dan nieuw en veilig. Aan de andere zijde van de Muntbrug is het fietspad op de Kanaalweg tijdelijk aangepast. Zo krijgt de aannemer voldoende ruimte. Als de kade is vervangen, wordt het fietspad weer hersteld zoals het was. Verder verwijderen we de betonnen platen en komt het gras terug. Vragen? Stuur een e-mail naar de aannemer: merwedekanaal@hakkers.com.


Verbeteren Kanaalstraat en Damstraat

Ondernemers en bewoners hebben samen een buurtvisie opgesteld voor de ontwikkeling van de Kanaalstraat en Damstraat. Ze werken samen aan de realisatie van deze buurtvisie.

Lees meer over de buurtvisie Kanaalstraat en Damstraat

Straten opnieuw inrichten

We willen de Kanaalstraat en de Damstraat leefbaarder en aantrekkelijker maken. Met meer uitstraling, ruimte voor ontmoeting, een verkeersveilige 30 km/uur-inrichting en meer groen.

Lees meer over het opnieuw inrichten van de straten

Proef met nieuwe horeca

De buurtvisie biedt mogelijkheden voor uitbreiding van horeca. Dit zorgt voor meer voorzieningen en verbetert de kwaliteit van de buurt. Ook biedt horeca met kleine terrassen meer sociale controle.

Lees meer over de proef nieuwe horeca Kanaalstraat en Damstraat


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau West

Telefoon

14 030

E-mail

west@utrecht.nl

Wijkwethouder

Linda Voortman
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Jan Pieterszoon Coenstraat 62

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht