Wijken Wat gebeurt er in wijk West?

Maatregelen meer ruimte voetgangers Kanaal- en Damstraat verlengd

In het winkelgebied Kanaalstraat/Damstraat namen we in juni een aantal maatregelen. Om iedereen zo veel mogelijk ruimte te geven en veilig te laten winkelen. Het gaat onder andere om markeringen die de loopstrook aangeven. Ook zijn enkele parkeervakken weggehaald en fietsrekken verplaatst. De maatregelen zijn nog steeds nodig. Daarom verlengen we ze tot in ieder geval 1 februari 2021. We kijken dan hoe het staat met de ontwikkeling van het virus. Daarna beslissen we hoe we verder gaan. Daarnaast kunt u natuurlijk ook zelf een bijdrage leveren. Kies bewust de rustigere momenten wanneer u gaat winkelen.


Werkspoorfabriek genomineerd voor Beste Gebouw 2020

Werkspoorfabriek is genomineerd voor de Nederlandse architectuurprijs BNA Beste Gebouw 2020. De 175 meter lange loods is veranderd tot ‘de’ ontmoetingsplek voor creatief Utrecht met een actieve community van zo’n 40 bedrijven. Stemmen voor de publieksprijs kan tot 8 oktober.

Lees meer over de nominatie


Nieuwe laadpalen in de wijk

Steeds meer Utrechters rijden elektrisch. De komende tijd plaatsen we daarom nieuwe laadpalen in West. Voor de nieuwe laadpalen is op 8 september een verkeersbesluit genomen. U kunt tot 21 oktober reageren. Meer weten? Kijk op www.utrecht.nl/laadpalen.


Kap 3 sierkersen in het Majellapark

We kappen zo spoedig mogelijk 3 bomen bij u in de buurt. Het gaat om 3 sierkersen met boomnummers: 1866933, 2015210 en 1955517 in het Majellapark.

Komen er nieuwe bomen terug?

We planten 3 nieuwe bomen terug. Dit doen we in het plantseizoen, dat loopt van november tot maart.

Lees meer over deze kap


Werkzaamheden dierenweide en Villatuin in Park Oog in Al

Wij zijn begonnen met het aantrekkelijker en meer uitnodigend maken van het voorplein van de dierenweide en de Villatuin van Park Ook in Al. De werkzaamheden zijn naar verwachting midden september klaar.

Een deel van de dierenweide met waterpartij trekken we bij het park. Hiervoor verplaatsen we het hekwerk naar achteren. Ook vervangen we een gedeelte van de bestrating door gras, bloembollen en planten. De schuur breken we af. Op deze plek komt een kleine aanbouw aan het huidige 'leslokaaltje'. In de Villatuin vervangen we een deel van het grind door gras en planten en plaatsen we enkele banken om op te zitten.


Onderhoudswerkzaamheden aan tram 60 en 61

De tramlijn van Utrecht naar Nieuwegein en IJsselstein is na 30 jaar gebruik aan vervanging toe. Om reizigers een veilige en comfortabele reis te bieden, vernieuwt de provincie Utrecht de tramlijn. Daarom zijn nieuwe trams besteld met meer zitplaatsen en meer comfort. Alle perrons worden verlaagd en verlengd om deze passend te maken voor de nieuwe trams. De werkzaamheden zijn volgens de nieuwe planning in het najaar (midden oktober) afgerond.
Meer informatie over de onderhoudswerkzaamheden
Bekijk de video op Youtube over de vernieuwing


Vervangen populieren Uraniumweg

In het najaar vervangen we 87 slechte populieren in de berm van de Uraniumweg. We planten nieuwe bomen terug.

Lees meer over het vervangen van deze bomen


Herstel kades Merwedekanaal

Rijkswaterstaat laat de 770 meter monumentale kades langs het Merwedekanaal renoveren. Deze kades zijn eind 19e eeuw gebouwd op een fundering van houten palen. De kades vertonen scheuren en een deel van de fundering is niet meer in goede staat. Om verzakkingen en gevaarlijke situaties te voorkomen, is eind 2019 gestart met het herstel van de kadeconstructie.

Extra onderzoek

Langs de kades liggen honderden kabels en leidingen. Daarom wordt er zorgvuldig gegraven om schade te voorkomen. Tijdens de werkzaamheden bleek dat meer onderzoek nodig was naar alles wat onder de grond ligt. Het uitvoeren van dit extra onderzoek, het verwerken van de resultaten in een nieuw ontwerp, en het uitvoeren ervan kostte extra tijd. Hierdoor is de planning aangepast. Dit betekent dat de werkzaamheden ook doorgaan tijdens de zomer. Hierdoor zijn alle werkzaamheden nog steeds klaar in het eerste kwartaal van 2021.

Voor vragen of opmerkingen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen de aannemer.


Proef nieuwe horeca Kanaalstraat en Damstraat

In de Buurtvisie Kanaalstraat/Damstraat vroeg de buurt - in beperkte mate en gecontroleerd – om horeca toe te voegen. We spraken af dat er een proef komt met horeca in de Kanaalstraat/Damstraat. Er mag een beperkt aantal ondernemingen met ‘lichte’ daghoreca komen. Ondernemers kunnen tot eind november een plan indienen voor de Kanaalstraat. De plannen voor de Damstraat konden tot eind augustus ingediend worden. In december worden alle plannen getoetst.

Lees meer over de proef nieuwe horeca Kanaalstraat en Damstraat


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau West

Telefoon

14 030

E-mail

west@utrecht.nl

Wijkwethouder

Lot van Hooijdonk
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht