Activiteiten welzijn in de wijk

Een fijne, levendige wijk is een wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. En waar ruimte is voor sport, spel, cultuur of andere gezamenlijke activiteiten. Dit kan in de buurtcentra en speeltuinen. 

Buurtcentra en speeltuinen

In het buurtcentrum kunt u andere mensen ontmoeten en deelnemen aan veel verschillende activiteiten. Ook kunt u binnenlopen voor een kop koffie en een praatje. Er is zoveel te doen!

Wilt u zelf een ruimte huren voor een initiatief of activiteit? Dan kunt u een ruimte bij een buurtcentrum reserveren bij u in de buurt.

Utrecht heeft ook meer dan 600 speeltuinen en speelplekken. Hiervan zijn 21 beheerde speeltuinen. Kijk op de buitenspeelkaart voor een buitenspeel- en sportplek bij u in de buurt.

Jongerenwerk

Jongerenwerkers stimuleren jongeren om op een positieve manier hun tijd te besteden en te werken aan hun toekomst. In Utrecht voert JoU, jongerenwerk Utrecht het jongerenwerk uit, in opdracht van de gemeente.

Sociaal makelaars

Wilt u een activiteit organiseren of als vrijwilliger aan de slag? Sociaal makelaars helpen u graag op weg. De sociaal makelaars vindt u ook als gastheer of gastvrouw (beheerders) in een aantal buurthuizen en speeltuinen.

Op DOCK Utrecht vindt u:

  • informatie over de buurtcentra en de speeltuinen waar de sociaal makelaars werken
  • informatie over de hulp die sociaal makelaars bieden
  • activiteiten die bewoners uit uw wijk organiseren

Zelf iets doen voor uw buurt

Wilt u alleen of met anderen een plantsoen opknappen en onderhouden? Of een buurthuis runnen, een buurtvereniging oprichten of een activiteit organiseren voor buurtgenoten? Op de pagina Uw initiatief ziet u welk hulp er voor uw initiatief is. U kunt bijvoorbeeld geld aanvragen of kijken of er een ruimte beschikbaar is in de buurt.

Hulp en contact Welzijn in de wijk

Telefoon

14 030

E-mail

vastgoed@utrecht.nl