Hulp bij dakloos zijn

Bent u dak- of thuisloos? Leeft u op straat, of logeert u bij familie, vrienden of kennissen? Op deze pagina staat wat we doen voor mensen die dakloos zijn.

Bereikbaarheid Stadsteam Back Up en Herstart

  • Stadsteam Back Up is bereikbaar via de bureaudienst van 9.30-14.30 uur op werkdagen. Telefoon 030 - 721 00 15 of volwassenen@stadsteambackup.nl (e-mails tot 17.00 uur worden dezelfde dag behandeld).
  • Inloopspreekuur op het stadskantoor op werkdagen van 9.00 - 10.00 uur.
  • Spreekuur bij Herstart (Nieuwegracht 92) van 11.00 -12.00 uur op werkdagen.
  • Dagopvang bij Herstart (Nieuwegracht 92) is elke dag open van 10.00 -18.00 uur.

Herstart

Bent u dakloos en weet u niet waar u moet zijn? In Herstart, aan de Nieuwegracht 92 krijgt u hulp. In Herstart vindt u hulpverlening en kunt u een verwijzing krijgen naar plek om te slapen. Daarnaast kunt u in gesprek gaan over werk of activering en is er een medisch spreekuur.
In Herstart is ook een open inloop. In de open inloop kunt u overdag terecht om iets te eten en drinken, een warme douche of voor een gesprek.

Hulpverlening bij Stadsteam Back Up

Bent u dakloos en hebt u hulp of advies nodig? Bijvoorbeeld over wonen, zorg, schuldhulpverlening of uw inkomen. Stadsteam Back Up is er voor u.

Kom naar het inloopspreekuur of neem contact op:
Telefoonnummer: 030 - 721 00 15 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 14.30 uur)
Mailadres: volwassenen@stadsteambackup.nl
Website: www.stadsteambackup.nl

Inloopspreekuren:

Herstart

Nieuwegracht 92
werkdagen van 11.00 uur - 12.00 uur

Stadskantoor

Stadsplateau 1
werkdagen van 9.00 uur - 10.00 uur

Hulpverlening en opvang voor jongeren

Bent u jonger dan 27 jaar? Dan kunt u zich melden bij Stadsteam Back up via jongvolwassenen@stadsteambackup.nl. Of bel op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur met telefoonnummer 030 – 721 00 10.

Opvang voor gezinnen

Wanneer u als gezin met kinderen dakloos bent, dan kunt u zich melden bij de Tussenvoorziening aan de Niasstraat 1 of bel Stadsteam Back Up op 030 - 721 00 15.

Verblijf in de 24-uursopvang

Hebt u geen eigen verblijfplaats? Dan kunt u gebruik maken van de 24-uursopvang in Utrecht. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. Deze betaalt u aan de instelling. Dit is voor alle plekken € 6 voor 24 uur. Alles zit daar bij in: het verblijf, alle maaltijden, koffie/thee en activiteiten. Iedereen betaalt overal hetzelfde bedrag.

Koudweerregeling: gratis slaapplaats bij koud weer of storm

Niemand hoeft bij koud weer buiten te slapen. Daarom hebben we de koudweerregeling. U krijgt dan een gratis slaapplaats. De koudweerregeling gaat in als de gevoelstemperatuur 's nachts lager is dan 0 graden. De koudweerregeling gaat ook in als het KNMI meldt dat er een storm aankomt, en die storm heeft een naam en 'code rood'. Als gemeente gaan we over de koudweerregeling. Wij bepalen wanneer de regeling start en weer stopt.

Medische hulp voor daklozen

Spreekuur medische zorg

Bent u niet verzekerd of hebt u geen huisarts? Dan kunt u tijdelijk terecht bij de spreekuren van de gemeente bij Herstart aan de Nieuwegracht. De afspraak is met een verpleegkundige of een arts.

Bij spoed: bel 112

Het alarmnummer 112 is voor spoedeisende hulp. Dus als uw leven of dat van iemand anders in direct gevaar is. Bijvoorbeeld als u of iemand anders zwaar gewond is en dringend medische hulp nodig heeft.

Briefadres

Een briefadres is een adres waar u wel ingeschreven staat maar niet woont. U ontvangt hier alleen uw post. Het is een tijdelijke oplossing voor een periode waarin u geen woonadres hebt. Ingeschreven staan op een (brief)adres is belangrijk, want zonder inschrijving hebt u geen recht op sociale voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan een uitkering of toeslagen van de Belastingdienst.

Bekijk de mogelijkheden voor het aanvragen van een briefadres

Hulp en contact Wmo

Telefoon

14 030

Maandag tot en met vrijdag
(van 09.00 tot 17.30 uur)