Werk en inkomen Bijstand voor daklozen

Bent u dakloos en wilt u een bijstandsuitkering aanvragen? Dan is er is een speciale regeling. Lees hier wat u moet doen om een uitkering aan te vragen.

Uitkering aanvragen

U bent dakloos als u geen vast adres hebt om te wonen. U slaapt 's nachts buiten, of in een Utrechtse nachtopvang, of u hebt steeds wisselende tijdelijke logeeradressen. U kunt dan niet op de normale manier een bijstandsuitkering aanvragen. Daarom is er een speciale regeling.

  • Kom naar het stadskantoor (Stadsplateau 1) voor het aanvragen van een bijstandsuitkering. Van maandag tot en met vrijdag hebben wij tussen 9.00 - 10.00 uur een speciaal spreekuur voor daklozen.
  • Meld u bij aankomst op het stadskantoor aan bij de aanmeldzuil.
  • Maak een afspraak voor het spreekuur voor daklozen. U krijgt een bonnetje. Hierop staat waar u moet wachten.

Online afspraak maken

Langskomen op het spreekuur voor daklozen is de snelste manier om een aanvraag te doen. Lukt het niet om op het spreekuur te komen, bijvoorbeeld omdat u samen met uw hulpverlener komt? Dan kunt u online een afspraak maken.

Post ophalen in het stadskantoor

Bent u dakloos en hebt u als postadres het stadskantoor? Dan bent u verplicht om minimaal 1 keer in de 2 weken uw post op te halen in het stadskantoor.

Het postspreekuur voor daklozen is van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 11.00 uur. Bij de aanmeldzuil in de hal kiest u ‘afspraak NEE’. Daarna kiest u ‘post ophalen’ .

U krijgt dan een bonnetje. Hierop staat waar u op de 2e verdieping moet wachten. Het is niet mogelijk om telefonisch na te vragen of er post is.

Nachtopvang

Bent u dakloos en krijgt u een bijstandsuitkering van de gemeente Utrecht? Dan krijgt u een garantstelling. Dit is een brief waarmee u gratis overnacht in een nachtopvang van De Tussenvoorziening.

Hulp bij dakloos zijn

Wilt u meer informatie over hulp bij dakloos in Utrecht? Kijk dan op hulp bij dakloos zijn.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 12.30 uur en 13.15 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie

Uw mening