Hulp en ondersteuning (Wmo) Hulp bij huishouden

Hebt u moeite met het schoonhouden van uw woning of ander huishoudelijk werk? Misschien kunt u hulp bij het huishouden krijgen van de gemeente.

Organisaties hulp bij het huishouden vanaf 2022

Vanaf 1 januari 2022 zijn er 4 organisaties voor hulp bij het huishouden. Hebt u nu al hulp bij het huishouden vanuit de gemeente? Tot 1 januari 2022 verandert er voor u niets. U houdt de organisatie en de hulp die u nu hebt. En ook hetzelfde aantal uren hulp.

Lees meer over hulp bij het huishouden vanaf 2022

Voor wie is hulp bij het huishouden?

  • U hebt een beperking waardoor u uw huis niet zelf kunt schoonmaken.
  • U hebt geen of onvoldoende hulp van bijvoorbeeld partner, huisgenoten of anderen.
  • U staat ingeschreven en woont in de gemeente Utrecht.
  • U hebt de hulp nodig in de woning waarin u woont.

Hoe vraagt u huishoudelijke hulp aan?

Vul het hulpvraagformulier hieronder in. Wij bellen u binnen 5 werkdagen. Wij maken een afspraak voor een gesprek. Dit is een huisbezoek, of telefoongesprek als u dat liever wilt. In het gesprek kijken wij of hulp bij het huishouden een oplossing voor u is. Of u belt naar 030 – 286 95 00.

Stel uw hulpvraag

Zelf een organisatie voor hulp bij het huishouden kiezen

Hebt u recht op hulp bij het huishouden? U kunt zelf een organisatie kiezen waarvan u hulp bij het huishouden wilt. Dit is een organisatie waarmee wij een contract hebben. In het stappenplan leest u hoe u dit regelt. Als u zelf geen organisatie kiest, dan kiezen wij een organisatie voor u

Hebt u direct hulp in het huishouden nodig?

Bel dan naar de Wmo via 030 – 286 95 00 en geef door dat u met spoed hulp bij het huishouden nodig hebt. U krijgt dan de volgende dag een gesprek om te kijken wat u nodig hebt.

Wat kan de hulp voor u doen?

De hulp kan bijvoorbeeld de woonkamer, gang en slaapkamer stofzuigen en dweilen en de badkamer, keuken en het toilet schoonmaken. U maakt hierover afspraken met de organisatie. Als de uren voor het jaar op zijn, krijgt u geen extra uren van de gemeente.

Eigen bijdrage

Voor hulp bij het huishouden betaalt u een eigen bijdrage.
Lees meer over de eigen bijdrage

Hulp en contact Wmo

Telefoon

030 - 286 95 00